Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.235 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    aprilie 2024
    L M M J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Romania si America

14 August 2012

Nota: In ciclul de analize privind influentele straine asupra politicilor din intregul spatiu romanesc, poate fi citit si articolul „Romania nu este datoare

Romania si America

Ca observator de la distanta al realitatilor politice romanesti, dar extrem de implicat afectiv, sunt ingrijorat de amploare luptei politice de la Bucuresti in care sunt atrase institutii ale statului dar si diversi factori externi care, functie de informatiile primite sau de afiliatia politica, incearca sa intervina unilateral in problemele cu care se confrunta societatea romaneasca.
Si este grav ca asemenea interventii externe total lipsite de echidistanta, reusesc sa creeze un sentiment de frustrare la nivelul unei populatii de peste 20 de milioane de romani.

Prin partizanatul lor, in contradictie vizibila cu vointa majoritatii populatiei, fortele externe accentueaza procesul dezbinarii si creeaza sentimentul general ca au ca scop controlul Romaniei prin slabirea coeziunii natiunii romane.

Semnalele cu care a venit la Bucuresti Philip Gordon, trimisul Departamentului de Stat sunt aceleasi cu ale Angelei Merkel, cancelarul Germaniei, cu ale lui Jose Barroso, presedintele Consiliului Europei si cu ale altor cativa comisari ai UE: Lasati-l in pace pe Basescu, chiar daca votul populatiei este covarsitor impotriva sa! El este guvernantul nostru preferat si nu renuntam la el.
Adoptand o asemenea atitudine, se pare ca actuala Administratie americana uita, sau nu mai considera actuale, cuvintele unuia dintre parintii fondatori ai natiunii americane si principalul autor al Declaratiei de Independenta, Thomas Jefferson:

Guvernele exista pentru interesul guvernatilor, nu al guvernantilor.”

Ambasadorul la Bucuresti al tarii mele, America, care se presupune a fi un bun cunoscator al realitatilor din patria mea, Romania, se dovedeste a fi amnezic, sau poate chiar nu cunoaste spusele lui Jefferson, atata timp cat prin pozitia sa publica pare sa sustina deschis un presedinte repudiat de peste 85% din votantii romani la recentul referendum, chiar daca acestuia i s-ar sugera o demisie „onorabila”.
Domnul ambasador Mark Gitenstein care, constient sau inconstient sustine un guvernant impotriva guvernatilor, transmite Departamentului de Stat semnale distorsionate despre „persecutarea” presedintelui suspendat sau despre “presiuni” asupra unei Curti Constitutionale si asa destul de confuza si extrem de partizana in adoptarea deciziilor, dar care nu este impiedicata prin nimic de nicio institutie a statului sa-si desfasoare activitatea.
Mai mult, domnia sa ignora cu seninatate actiunile desfasurate sub conducerea procurorului general Codruta Kovesi si ale procurorului sef DNA, Daniel Morar, care introduc un sistem de teroare politica pentru apararea lui Traian Basescu, sistem care seamana din ce in ce mai mult cu cel al presedintelui Hugo Chavez al Venezuelei, dusman declarat al Statelor Unite.

Rezultate din informatiile si rapoartele, cel putin lipsite de profesionalism, transmise de ambasadorul american de la Bucuresti, amenintarile voalate ale domnului Gordon asupra viitorului relatiilor romano-americane, nu sunt de loc indicate deoarece o asemenea politica de intimidare si santaj poate duce la o tensionare artificiala a relatiilor cu tara care era considerata cel mai de nadejde aliat american in Europa, in perioada in care Romania era admisa in NATO.
Este adevarat ca atunci, la Casa Alba se afla o Administratie republicana care considera ca Statele Unite trebuie sa fie extrem de prezente si active in aceasta regiune aflata la granita confluentelor de interese geostrategice cu Rusia si care recunostea interesul major al Romaniei pentru Basarabia si pentru romanii basarabeni.

Este extrem de grav ca Departamentul de Stat si Administratia Obama sunt dezinformate si prost sfatuite de propriul ambasador de la Bucuresti, dar devine cel putin curioasa inertia vinovata a ambasadorului Romaniei la Washington, domnul Adrian Vierita, care lasa sa planeze asupra Romaniei spectrul unei tari neguvernabile, a unei tari in care nici macar aliatii americani nu mai pot avea incredere, in care domneste haosul datorita unei „lovituri de stat”, in care lupta pe viata si pe moarte intre presedinte si primul ministru creeaza spectrul unui nou Ciad, chiar in inima Europei. De altfel doamna Monica Macovei a inceput sa agite, in mod absolut iresponsabil, ideea unui razboi civil in Romania.
Acesta sa fie rolul unui ambasador la cea mai importanta reprezentanta diplomatica din lume, adica acolo unde se discuta si se decid cele mai multe dintre problemele mondiale?

Venit la conducerea Externelor, Titus Corlatean, un diplomat cu vasta experienta internationala, si-a propus ca obiective prioritare pentru politica externa a Romaniei imbunatatirea si extinderea relatiilor cu Statele Unite si cu Basarabia, in paralel cu ameliorarea imaginii si credibilitatii Romaniei afectate de inconstienta si aberanta politica de denigrare internationala a institutiilor statului roman comisa de personaje malefice, cum ar fi aceasta Monica Macovei.
As aminti noului Ministru de Externe ca Romania a avut la Washington un excelent ambasador artizanul punerii tarii sub umbrela protectoare a NATO, prin aceasta fiind indepartat pentru totdeauna pericolul amenintarii Kreminului.

De aceea, consider ca noul drum al diplomatiei romanesti pentru imbunatatirea relatiilor cu Statele Unite, lasat in paragina timp de 8 ani, trebuie sa inceapa cu inlocuirea actualului ambasador mai putin competent sau poate lipsit de experienta, cu fostul ambasador al Romaniei in Statele Unite, Mircea Geoana.
Cand este vorba de interesele nationale, asupra oricaror dispute personale sau disensiuni politice interne, trebuie sa prevaleze competenta dovedita prin fapte.
Doar asa, Romania isi va putea recapata vizibilitatea si credibilitatea in relatiile cu Statele Unite, mai ales in aceasta perioada, in care politica americana se afla la rascrucea unor alegeri prezidentiale.

Nu trebuie uitat ca diplomatia romaneasca are datoria de a promova interesele nationale ale Romaniei, nu de a apara pe plan extern, inclusiv prin tacere, un individ sau interesele unui partid politic.

22 răspunsuri to “Romania si America”

  1. Dumitriu Romeo-Alin said

    Domnule Popescu,

    Ma bucur foarte mult ca am primit acest link,prin intermediul caruia putem sa avem o corespondenta si nu pot sa nu-mi exprim bucuria de a avea privilegiul de a raspunde unui observator al vietii politice din Romania,care desi traieste departe de tara,este foarte bine informat de cele pe care le traim noi in aceste momente de criza politica.
    Domnule Popescu, Domnul Philip Gordon,Doamna Angela Merkel si Domnul Jose Barroso,sunt perfect constienti de faptul ca presedintele Basescu nu se mai bucura de simpatia celor care l-au votat, dar ingrijorarea Domniilor Lor,vine de la modul in care legislativul majoritar sustinut de guvern,a demarat procedura de suspendare.Aceste metode de tip sovietic pe care le-au luat imediat ce au preluat puterea,printre care cea mai grava si intolerabila de catre o democratie, a fost schimbarea avocatului poporului,nu pot fi tolerate de Uniunea Europeana si era firesc sa avem o reactie virulenta si de la Bruxelles si de la Washington.
    Imi pare rau ca trebuie sa va spun ca asimilarea cu Hugo Chavez,trebuia sa i-o atribuiti Domnului Ponta si Antonescu,pentru ca acest Domn,,Ponta si Antonescu” vor schimbarea Procurorului General si a Sefului DNA,pentru a demara Programul Guvernamental de Protectie a Infractorilor.
    Atata timp cat in tara asta mai exista spirit civic,cu toate pacatele si mojiciile Presedintelui Basescu,( eu nu sunt fan Basescu) suntem nevoiti, noi cei minoritari, sa luam atitudine atat cat putem,pentru a sustine valorile democratiei .Despre Corlateanu numai de bine ,il apreciez dar nu pot spune ca il si stimez,daca Domnia Sa spune ca Monica Macovei este un personaj malefic,sa nu uitam Domnule Popescu ca personaje malefice sunt Ion Iliescu ,Dan Voiculescu, Dinu Patriciu,Viorel Hrebenciuc si multi multi luciferi care au praduit aceasta tara si acum se tem de puscarie,dupa ce colegul Nastase a ajuns la Jilava.
    Noi privim cu tristete la faptul ca inca se mai practica dezinformarea si imi pare rau ca trebuie sa va spun ca si Dumneavoastra dezinformatii Domnule Popescu cand spuneti ca propriul Dvs.Ambasador transmite informatii eronate catre Washington,sunt afirmatii care nu va fac onoare pentru ca Dumneavoastra va adresati intelectualilor,Dumneavoastra nu sunteti reporter la Jurnalul National sau la Antena 3, societati media a lui Dan Voiculescu menite sa-i prosteasca pe cei multi.Dumneavoastra sunteti un erudit al carui mesaj se transmite catre elite,ori elitele stiu foarte bine ca diplomatiile de la Bucuresti au ziaristi si servicii secrete care relateaza exact ce se intampla aici.

    Cu consideratie si respect, va saluta si va ureaza Sa Auzim Numai de Bine
    Alin Dumitriu

    Apreciază

  2. DUPA CUM BINE OBSERVATI SI DVS , STIMATE D-LE MIRCEA POPESCU , REPREZENTANTII GUVERNELOR SUA SI ALE EUROPEI OCCIDENTALE , DAR SI ROMANII RESPONSABILI S-AU COALIZAT DEJA HOTARATI SA-L APERE PE PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU IMPOTRIVA USL CARE NU SUNT ALTCEVA DECAT ” TRADATORI DE NEAM SI TARA AFLATI DE 22 DE ANI IN SLUJBA MOSCOVEI ” . DEGEABA INCERCATI DVS SA LUATI APARAREA ACESTOR TRADATORI , NOI SUNTEM ABSOLUT CONVINSI CA SUA SI EUROPA DE VEST VOR FORMA ” FRONT COMUN ” IMPOTRIVA ACESTOR NOI INGERINTE ALE MOSCOVEI IN POLITICA ROMANEASCA SI VOR RESPINGE DEFINITIV ORICE INCERCARE DE RECRUDESCENTA A COMUNISMULUI SI NEO- COMUNISMULUI , CHIAR IMBRACATE IN HAINA ” SOCIALISMULUI ” IN ROMANIA MILENIULUI AL TREILEA ! CU STIMA , Dacian Dumitrescu

    Apreciat de 1 persoană

  3. Razescu Dumitru said

    Domnule Popescu, va multumesc pentru ca desi sunteti departe de tara, intelegeti mult mai bine ceea ce se intampla in aceste zile in Romania decat multi romani din tara!…
    Nu mai amintesc despre romanii din Basarabia – acestia sunt bulversati total si–l cred victima pe Basescu, acesta fiind in realitate calaul …
    Este clar ca poporul roman s-a saturat de Basescu ca de mere acre. Este clar ca Basescu este un om de proasta calitate si nu este un patriot – daca si-ar iubi tara si poporul ar demisiona si ar incheia astfel aceasta groaznica criza politica, pe care tot mai multi o aseamana cu venirea minerilor la Bucuresti.
    Eu nu sunt inregimentat politic, dar, in fata acestei crize politice fara precedent din 1989 incoace, sustin cu tarie USL. Consider ca poporul roman nu este un popor de prosti, iar „democratii” occidentali care ne dau lectii de democratie sa vada ca in iunie, la alegerile locale, USL a castigat in mod covarsitor ia la referendum, poporul roman i-a dat un picior in fund lui Basescu.
    In aceste conditii, consider ca numai dusmanii natiei romane, afaceristii verosi interesati de castig din afacerile cu statul roman si naivii care nu cunosc adevarata stare de lucruri din Romania il mai sustin pe Basescu.

    Cu deosebit respect,
    Razescu Dumitru

    Apreciază

  4. Radu Toma said

    Mai degraba dumneata esti in slujba Moscovei. Sau esti dus rau cu pluta. Cine dracu mai vrea comunism in Romania, astazi?
    Da, uneori, cei mai in varsta, il regreta pe Ceausescu – pentru ca compara viata grea de acum cu felul cum traia pe vremea comunismului.
    USL-ul nu are nimic in comun nici cu comunismul nici cu Moscova.

    Apreciat de 1 persoană

  5. gh.stanciu said

    Dacian auzi,nume predestinat,dumneata pe ce planeta traiesti? Aaaa,esti un imbuibat din bani publici,sa denigrezi 8,5 milioane de oameni.Marsi afara javra ordinara!

    Apreciază

  6. Tiberiu said

    Ne comportam exact ca suporterii de fotbal; in ciuda pregatirii, suntem la fel de ignoranti ca si ei; ce draqu vorbim de stanga, dreapta, capitalism sau comunism? toti isi vad doar propriile interese si toti sunt de dreapta; cum altfel sa deturneze in folosul propriu resursele tarii sau rezulatul instrainarii acestora?
    Sincer, singurul motiv pt. care am fost la vot a fost ca sa am si eu satisfactia ca, din cand in cand (macar la 4 ani), mai „sufera” si cei de „sus” (mai un dosar penal, mai cateva zile de puscarie, etc.); Asta este singurul lucru pozitiv al alternantei la putere care ne-a mai ramas.
    P.S.: Unde s-a mai auzit de stanga cu atata proprietate privata?

    Apreciază

  7. Marat said

    Domnule, America si UE a pierdut un mare prieten in Poporul Roman, prin comportamentul INCALIFICABIL din ultima perioada. Acumulari au fost si inainte prin trimiterea de ambasadori abuzivi sau homosexuali, prin impunerea de conditii politice si economice SCLAVAGISTE, prin promisiuni ramase in acest stadiu si azi, prin incurajarea si sprijinirea neprietenilor externi ”traditionali” ai Tarii etc. etc………
    Pierderea va dura cel putin cit exista actualele generatii !
    Romanii din America si UE s-au comportat LAMENTABIL.
    Se impune cu maxima urgenta EXCLUDEREA LOR DE LA PROCESUL ELECTORAL pentru ca, ei voteaza conform propagandei neprietene si noi, cei din Tara traim consecintele aberatiilor din neuronii lor spalati; cine vrea sa voteze sa se repatrieze, altfel va trebui sa renunte la un drept ce este ”nedrept” pentru altii, multi la numar !
    Amestecul brutal, NESIMTIT in treburile interne, in dispretul normelor de drept international si ale legislatiei europene, a anulat in fata Poporului Roman orice credibilitate….
    America si UE vor putea ”guverna” Romania printr-o mina de ”credinciosi” dar nu pentru mult timp !
    Doresc tuturor celor care dispretuiesc Poporul Roman sa fie scosi din Sfinta Biserica de un procuror care sa-i intrebe daca au votat si cu cine, punindu-l, in prealabil, sa jure pe Biblie !
    Si asta sa li se intimple pina la obstesul sfirsit ! Amin !

    Apreciază

  8. Dumitriu Romeo-Alin said

    Domnule Razescu,

    Dumneavoastra considerati ca poporul roman nu este un popor de prosti,e dreptul Dumneavoastra,realitatea spune din pacate cu totul altceva,si mari figuri ale neamului care ne-au facut si ne fac in continuare cinste,precum Cioran,Tutea s-au pronuntat altfel decat considerati Dumneavoastra….dupa acest preambul as vrea sa va atrag atentia ca odata intrati in Uniunea Europeana trebuie sa jucam dupa regulile Uniunii,chiar daca Dumneavoastra ii infierati cu manie proletara pe ,,democratii occidentali” .Dusmanii natiei romane afaceristi verosi cum ii numiti Dumneavoastra hai sa ne gandim cine or fi?…Oare sa fie Dan Voiculescu?….oare sa fie Dinu Patriciu?….Oare sa fie Viorel Hrebenciuc? sau sarmanul Adrian Nastase de la Jilava.Domnule Razescu in tara asta se fura inca de pe vremea fanariotilor si se va mai fura cel putin 100 de ani de acum inainte,nu asta e problema sau daca vreti asta e problema pe care nu o poate rezolva nimeni in viitorul aspropiat,problema e ca acest USL de care sunteti atat de mandru este o adunatura de PUSCARIABILI al care doresc preluarea Justitiei pentru ca indivizi precum Catalin Voicu,sa doarma linistiti in paturile lor.
    Votatii Domnule Razescu,atentie insa nu-i votati cu doua maini ca Parchetul inca mai e independent.

    Apreciază

  9. Dumitriu Romeo-Alin said

    Domnule Dumitrescu,
    Il cunosc personal pe Domnul Mircea Popescu,este un intelectual de mare tinuta si nu este aservit USL-ului.Domnul Popescu a fost de curand in Romania si a luat pulsul unui popor chinuit de neajunsurile provocate de criza mondiala.Este fireasca aceasta atitudine a Domniei sale,numai ca din pacate,Domnul Popescu nu are toate informatiile necesare pentru a-si face o imagine corecta,probabil nici noi bastinasii nu avem toata informatia la indemana.Eu nu sunt un fan al acestui mojic numit Traian Basescu care adeseori se poarta ca un golan de Constanta si care nu are nimic din educatia pe care ar trebui sa o aiba un presedinte de tara,dar in conditiile in care se atenteaza la statul de drept si se incearca deturnarea valorilor democratiei nu pot decat sa fiu solidar cu Presedintele care este ALES,si care ma reprezinta,asa cum e el cu bune si rele….cat despre USL nu stiu daca sunt aserviti Moscovei,stiu insa ca PORCUL ALA BATRAN,care le este mentor (mi-e sila sa-i pronunt numele) este un Bolsevic notoriu moscovit pana in maduva oaselor.

    Apreciat de 1 persoană

  10. mariana said

    imi pare rau pentru cei din diaspora,dar din cauza lor noi cei din tara,o ducem asa de rau,lor nu li-sau taiat pensiile,ei stau si asculta la toate dezinformarile ce li se servesc pe tava,sa vina inapoi in tara si sa traiasca si ei cu o pensie de 550 ron.dupa ce iti platesti darile la stat,te uiti ca milogul in traista si te gindesti cum sa te descurci o luna.norocul nostru este ca rominii isi mentin inca traditiile,si duminica ne ducem la biserica,unde se mai fac si se slujesc colive.cu rabdare stai pina la sfirsitul slujbei,si la iesirea din biserica stai cu mina intinsa ca sa capeti si tu un pahar de coliva si o chifla.ai noroc daca sint mai multe pomeniri,si de obicei sint,atunci pleci acasa cu 3-4 chifle si cu cite o franzela neagra pe care ti-o permiti cumpara din pensie , te descurci o luna.vara este mai usor dar iarnaaaaaa……………si acum vin tot felul de basisti si ne fac teorii de tot felul .chiar nu va este rusine,daca nu ne ajutati intrun fel,lasatine in pace ,si poate se va gasii un roman mai curajos care sa rezolve problemele rominiei,dar pentru asta si baroso si gordon si multi altii ar trebui sa ne lase in pace.chiar nimeni nu vede ce face acest diavol cu poporul roman.

    Apreciază

  11. Doamna, nu doresc sa polemizam pe tema asta care deja risca sa creeze inca o falie in societatea romaneasca care este si asa extrem de dezbinata.
    Probabil va referiti la rezultatul ultimilor alegeri prezidentiale. Intr-adevar numarul celor care au votat pentru Basescu a fost mare, dar nu atat de mare cum s-a vehiculat. Marea majoritate a voturilor a venit nu din diaspora ci din Basarabia. In diaspora au fost, cel putin ciudate, plimbarile „turistice” din Italia si Spania organizate de filialele PDL, iar la Paris este cunoscuta procedura completarii datelor personale in strada si votarea cu un ritm imposibil de atins daca cei care au votat ar fi fost atat de multi cat s-a declarat.
    In general, din diaspora voteaza cam 200 mii in medie.
    In plus, voturile pentru Parlament nu conteaza, fiind vorba de doar 4 depuati si 2 senatori care nici macar nu-s alesi prin majoritatea voturilor ci prin redistribuirea pe liste.
    Cat despre rolul diasporei este mai mare decat va inchipuiti, deoarece totalul valutei intrate in tara prin intermediul romanilor din strainatate depaseste totalul investitiilor straine. Se poate spune ca fara aceasta valuta Romania ar avea uriase probleme finaciare, economice si sociale.

    Apreciat de 1 persoană

  12. Razescu Dumitru said

    Daca mergem pe acesta logica, rezulta ca partidul lui Basescu, adica PDL, este un partid format din oameni cinstiti, care nu au furat un pai din averea statului (publica). Exemple de acest fel sunt fruntasii acestui partid: Videanu, Berceanu, Udrea, etc.!…
    Acesti vajnici patrioti ai neamului si oameni cinstiti, care au urmarit numai interesul public, nu au nimic in comun cu salile de sport de milioane de euro construite in catune cu 3 babe si doi mosi, cu patinoare de 3 ori mai scumpe decat pretul corect, cu borduri de granit inlocuite cu borduri de ciment, apoi vandute in Italia, cu „privatizari” pe cativa lei si cumparate tot de pedelisti si cate si mai cate „succesuri” economice, astfel incat romanii, de atata „trait bine”, dupa aproape doua mandate ale presedintelui „jucator” il regreta in masa pe Ceausescu si mai au putin si se vor strange reciproc de gat!
    In ce tara traiti, d-le Dumitriu?!

    Apreciază

  13. Marat said

    Falia exista, se desfasoara pe mai multe axe de coordonate si se va adinci pina una dintre parti va disparea ! Apoi va fi pace !
    Rugam ”diaspora” sa nu mai trimita bani pentru care noi am fi datori(!) sa-i acceptam cretinismele bagate in cap de propaganda anti-romaneasca. De asemenea ar fi de dorit ca ”diaspora” cea iubitoare de Flatulescu, dar si aroganta si cu rasini de superioritate, sa-l infieze si sa ne scape de el; acelasi indemn pentru romanii din anumite zone ale Tarii care il sprijina ca asa li se ordona, ei avind cap doar ca obiect de ….vestimentatie ! Ajunge cu jmecheriile, cutitul zgirie, deja, OSUL !

    Apreciază

  14. nae said

    MALEFICUL TRADATOR ,MITOMAN SI NELEGIUIT -basescu traian- VANZATOR DE TARA ,DE NEAM, DE SUFLETE SI DE VALORI PATRIMONIALE,ISTORICE,CULTURALE ,MATERIALE,SPIRITUALE SI DE RESURSE NATIONALE EXISTENTIAL-NECESARE PENTRU VIITORUL ACESTUI POPOR IN ARMONIA UNIVERSALA;-TREBUIE TRIMIS IN DEJECTIILE ISTORIEI CA ORICE GUNOI CARE A INFESTAT SI INFECTAT VIATA NORMALA, SANATOASA SI CUVIINCIOASA DE PE ACEST PAMANT! DOAMNE AJUTA !

    Apreciază

  15. Mircescu said

    Recomand,cititi va rog,un articol a actorului DAN PURIC,intitulat ” TARA FARA ROST” Cand te desparti de tara ta,dezamagit,inselat,manios si indurerat,nu ti-e usor s-o lasi. Tara si mama nu ti le alegi.Te asezi pe celalalt mal al lumii si cauti raspunsul; ce s-a intamplat cu tara mea de-am fost nevoit s-o parasesc? Romaniei i-a disparut rostul.O tara cu oameni fara rost,cu orase fara rost,cu drumuri fara rost,cu relatii si discutii fara rost,cu minciuni si inselatorii care duc nicaieri.Pe lumea aceasta exista trei mari surse de rost: Familia,Pamantul si Credinta. Doamne,ajuta poporul tau sa scapam de Basescu !!!

    Apreciază

  16. oscar said

    In medie, din diaspora voteaza cam 150000-170000(in cele mai bune cazuri) de alegatori din cei fara numar plecat,de voie de nevoie, in bejenia moderna.
    O parte din cei plecati simt nevoia sa dea lectii de democratie celor din tara direct afectati de deciziile unor guverne si persoane aservite unor interese ce depasesc uneori si limitele stratosferei pamantesti.
    Basescu si ai lui au fost exponentii unui malefic experiment la care au aderat cu zel, acoperindu-si ranjetele de satisfactie cu masca grijii fata de poporul roman si viitorul tarii.
    Experimentul a reusit in parte, trimitand in cimitire cateva sute de mii de romani, dezbinand poporul, diverse categorii categorii sociale si profesionale,familii, si prietenii de zeci de ani.
    Mai nou,din garaj basescu si-a trimis garda pretoriana formata din procurori sa cerceteze niste amarati pentru fraude electorale,uitant ca sunt deja la procurori 8000 de plangeri penale pt. alegerile pt PE si 11000 pt alegerile prezidentiale din 2009.
    Peste acestea s-a asternut praful.
    Garda pretoriana pleaca odata cu imparatul.

    Apreciază

  17. Poate nu sunteti la curent,dar in Romania traiesc azi intre 18 si 19 milioane de ROmani,nu peste 20 milioane….

    Apreciază

  18. N-am afirmat ca sunt 20 milioane in Romania. Fraza corecta este:
    „Si este grav ca asemenea interventii externe total lipsite de echidistanta, reusesc sa creeze un sentiment de frustrare la nivelul unei populatii de peste 20 de milioane de romani.”

    Frustrarea nu este doar la nivelul romanilor din tara, ci la nivelul romanilor din intreaga lume.

    Apreciază

  19. Marat said

    Tradatorilor !

    Apreciază

  20. Catalin Vasile said

    2010, Basescu Traianafirma raspicat, in legatura cu tratatul frontierei dintre Romania si Basarabia: „Niciun presedinte roman nu ar semna asa ceva!”. Doar daca e ordin, a omis sa adauge – iar atunci, neaparat cu placere, YAWOL sau YES, YES, YES, functie de stapan. Este incredibil cum pot nationalistii si oamenii de “dreapta” sa sustina un om care astazi zice ca niciodata – nu doar el, dar niciun presedinte roman! – nu va semna tratat care sa recunoasca realitatea frontierelor Rep. Moldova iar, a doua zi, sa se excute fara cracnet la ordinul Berlinului. Halal!
    Iar in incheiere am sa va intreb: cum puteti sustine ca presedinte un fost informator al Securitatii, un acolit al lui Iliescu, care si-a facut partid pentru ca nu se mai satura cu osul ministeriatului transportului, si care s-a inconjurat de indivizi de teapa lui Berceanu, maior de securitate, dovedit ca tradator in favoarea Israelului cel putin pana acum?
    Nu sunt USL-ist, dar prefer USL-ul infamului Basescu si PDL-ului care le-a dat nas iredentistilor udmr-isti si pcm-isti care aproape ca au desavarsit actiunea de epurare etnica din Harghita si Covasna si sunt la un pas de clamarea autonomiei teritoriale, sustinuti fatis de catre Ungaria bolsevica a lui Orban!

    Apreciază

  21. […] Romania si America […]

    Apreciază

  22. N.C. said

    M-dam Merkel, Barosso, Obama, lacheul Gordon, v-ati facut de tot rasul in fata poporului roman. Interese aveti in Romania, dar de romani va bateti joc in stil ordinar. RUSINE!

    Apreciază

Lasă un comentariu