Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

 • ACCESARI

  • 70.970 HITS
 • Flag Counter
 • ARTICOLE RECENTE

 • CALENDAR

  noiembrie 2022
  L M M J V S D
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • ARHIVA

 • Top Posts & Pages

 • Diasporasi Reintregirea

Revoluție conservatoare

25 Septembrie 2022

Revoluție conservatoare

În condițiile asaltului fără precedent al progresismului asupra calității vieții și asupra valorilor morale ale societății omenești, o victorie a forțelor național-conservatoare în Italia ar constitui o importantă breșă în quasi monolitul progresist european, dar și un semnal trimis dincolo de Atlantic.

Este și timpul, după ce valorile națiunilor au început să fie reduse la zero de politicile agresive ale forțelor globaliste și după ce interesele țărilor europene devin anexe ale nucleului dur, condus de Germania.

Poate că în sfârșit, UE va reveni la realitatea statelor naționale și va înțelege necesitatea reformării, pentru a deveni cu adevărat o uniune a națiunilor europene în care solidaritatea și unitatea nu vor mai fi realizate prin impunere agresivă a ideologiei progresiste.

Sigur, rămâne ca aceste curente naționale să capete consistență și să confirme acolo unde au ajuns la putere, pentru a constitui exemple de urmat și în alte state ale Uniunii Europene.

Doar astfel se va putea vorbi de o UE în care egalitatea dintre membri se va baza pe respectarea politicilor interne proprii și va ține cont de respectul pentru tradițiile și valorile naționale ale fiecărui membru în parte.

O reformare UE pe linia respectului reciproc al valorilor tradiționale va deveni un exemplu de urmat și pentru Statele Unite deoarece valorile create în secole de dezvoltare ale societății europene nu pot fi eradicate prin înlocuirea lor forțată cu niște valori morale progresiste.

Nu trebuie pierdut din vedere că această revoluție conservatoare italiană poate avea un impact deosebit în România, importanta comunitate românească din Italia constituind o forță electorală care poate fi decisivă în viitoarele alegeri parlamentare.

Iar acest important suport popular pentru tradiție și valori naționale ar trebui folosit de principalii actori politici români ca pârghie de susținere a intereselor naționale în raport cu presiunile externe.

 
%d blogeri au apreciat: