Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.229 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    aprilie 2024
    L M M J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Euro-ingrijorarea

21 Ianuarie 2013

Euroîngrijorarea

Conducătorii numiți, nu aleși, ai UE aruncă peiorativ și amenințător în dreapta și în stânga cu termenul „eurosceptic”, împotriva celor care, grijulii cu soarta țărilor lor, ridică semne de întrebare cu privire la politica pe care numiții conducători o desenează pentru continentul european.

Un european prin naștere, educație, spirit nu poate fi eurosceptic dar, în conjunctura actuală, el poate fi euroîngrijorat.

Și este îngrijorat, deoarece tocmai cei care au inventat termenul „eurosceptic” vor să distrugă și Europa, și europenismul în spiritul său. Termenul inventat de „euroscepticism” reprezintă, în esență, rezistența la alterarea noțiunii de națiune, a valorilor naționale sau a valorilor familiei, pe care liderii europeni vor să le înlocuiasca prin niște așa zise valori europene fără substanță și fără tradiție.

Asemenea „valori” care n-au nimic de-aface cu europenismul, sunt niște elemente și factori de globalizare, de nivelare, cu efect distrugător pentru evoluția milenară a societății europene și a relațiilor dintre națiunile continentului.

Manipulatorii aceștia își exprimă ipocrit îngrijorarea pentru distrugerea condițiilor climatice prin intervenția omului, dar pledează fără scrupule pentru distrugerea condițiilor de dezvoltare naturală socială și istorică a societății omenești, în cazul de față pentru demolarea structurilor de bază ale societăților naționale europene.
De fapt, politica lor care împinge spre uniformizare prin pierderea identităților naționale a altora, este o politică numai în avantajul propriilor națiuni. Într-adevăr, creindu-se niște mase amorfe fără identitate, fără personalitate, fără tradiție și deci fără memoria trecutului, aceste mase-foste națiuni sunt maleabile și ușor manevrabile. Un asemnea experiment îl putem observa peste Prut.

Ideea generoasă a unei Alianțe europene de state libere, independente și suverane realizată în scopul întăririi lor economice prin într-ajutorare, nu prin limitare și prin politică protectionistă, s-a transformat, ca urmare a unor ambiții  hegemonice, într-o formă politică care tinde spre o federație având un caracter special al relațiilor dintre membrii săi, relații de tip metropolă-colonie.
Conducerea centralizată a acestui aparat globalizator devine o formă de dictat care se manifestă inclusiv prin amestecul politic în problemele interne ale țărilor, presupus suverane și independente.
Grav este ca în instituțiile acestei forme politice, în speță în Parlamentul European, cu rare excepții, „aleșii” noroadelor, urmează ca o turma cu capul plecat și aprobă fără cârtire toate ordinele primite de la mânuitorii întregului proces, fără să apere interesele națiunilor pe care ar trebui să le reprezinte.

Conștientizate, popoarele Europei devin tot mai „euroîngrijorate” datorită tendințelor de distrugere a democrației internaționale a egalității dintre națiunile europene, prin impunerea dictatorială a unor condiții politice de dezvoltare socială, dar și a unor așa zise valori „europene” care să ia locul celor naționale. Practic, europenii se află în fața unui proces impus accelerat de dez-europenizare.

Se apropie alegerile europarlamentare din 2014 și, conștienti de rezistența populației din țările lor,  manipulatorii, cu musca pe caciulă, și-au amplificat strigătele isterice: „Combateți euroscepticismul!„, asemeni hoțului care strigă: „Hoțul, prindeți hoțul!”.

Soluția, cel puțin pentru români, ar fi respingerea la alegerile din 2014 a acelor candidați, sau partide care promovează o integrare oarbă fără rezistență, fără demnitate națională, respingerea acelor candidați care pledează și acceptă renunțarea, chiar și limitată, la suveranitate.
Dar pentru a avea succes, trebuie început imediat procesul de selecție, de cunoaștere a acelor candidați care se remarcă prin tăria convingerilor și prin puterea de a susține interesul național, înaintea intereselor de partid și a intereselor globalizatoare.
Societatea civilă are datoria să-și selecteze și să-și susțină proprii candidați, persoane a căror singură politică, este politica națională, persoane cu puternice principii, persoane capabile să lupte și să susțină aceste principii, persoane devotate interesului național, interes care se confundă și cu interesul României reîntregite.

Doar prin asemenea reprezentanți naționali, Uniunea Europeană s-ar putea reforma și ar putea ajunge să respecte națiunile și să-și afirme rolul de alianță de într-ajutorare și dezvoltare economică, așa cum a fost cândva democratica Piață Comună.

Mircea Popescu
23 Ianuarie 2013

 

8 răspunsuri to “Euro-ingrijorarea”

  1. NICADOR TALPES said

    este interesant,dar filosofia practica va salva ROmania.Cand romanul va evita sa mai vorbeasca despre politica la crasma satului,babele sa mai barfeasca,tinerii tigani sa mai stea asistati sociali,tinerii romani sa plece in America ca baby-sitter.Doar atunci cand fiecare se va asocia,va forma o ferma comuna,o organizatie comuna,o firma comuna,va lua bani accesati de la UE,abia de atunci Romania se va misca spre o mica buna-stare.Trebuie sa existe o solutie daca nu,va trebui ca tot tineretul din Romania sa plece pe o vale a Canionului in America,ca 2 milioane de tineri cat mai are Romania,pentru America este floare la ureche,o poate absorbi in trei zile.

    Apreciază

  2. NICADOR TALPES said

    intrun fel daca va veni(inevitabil) statele unite ale Europei,va disparea si mafia asta care sugruma dezvoltarea Romaniei: mafia politica va disparea,si in felul acesta lumea va accesa fonduri europene cat de cat si se va dezvolta Romania.Cand au venit americanii in Franta ,Germania de vest,Italia cu planul MARSHALL,politicienii din Paris,Bonn,Roma nu si-au bagat banii in buzunar,asa cum fac la Bucuresti tradatorii de tara cu fondurile europene. Euro-sceptic,euro-ingrijorat,domnule popescu,America nu va salva Romania in nici un caz,ei au problemele lor,nu-i intereseaza pe ale noastre.Uitati-va in ce consta reatiile Romania-USA,in afara de cele militare,americanii pun SRI-ul sa aresteze ciberneticienii care se ocupa cu spionaj contra USA,spionaj economic inclusiv,iar americanii racoleaza in USA pentru NASA cei mai buni informaticieni cu duiumul cati are Romania.USA a investit la FORD Craiova si atat.Romania in schimb imbogateste FMI-ul cu miliardele,se indatoreaza ,isi vinde toate resursele,pamantul,ca sa poata achita dobanziile uriase,iar de la FMI se alimenteaza bugetul american.Deci romanii ii imbogatesc pe americani,si alte state FMI fac la fel,iar americanii se ingrasa.Relatia asta romano-americana nu este nici macar prostitutie,ca prostitutia este pe bani!Si atunci sincer,cine va salva Romania? cine? mongolezii,papuasii din jungla? numai fondurile europene mai pot fi o solutie,neamtul ne-a salvat tara si Basarabia in 1941 de pericolul real bolsevic,tot neamtul trebuie si azi sa ne salveze tara.Adica sa ne ajute sa o salvam.Eu nu astept americanii,pentru ca americanii sunt in Romania,iar ocupatia FMI a nimicit tara mea.Sa stiti,ca va inteleg sentimentele,daca sunteti american,insa va rog un lucru:

    -nu confundati interesele nationale ale Americii,cu cele ale Romaniei,ca sunt total opuse!

    Apreciază

  3. NICADOR TALPES said

    V-am adresat cateva cuvinte,cum inteleg eu euro-integrarea,ori euro-problemele,la adresa mea:

    http://nicadortalpes.blogspot.ro/2013/01/cum-inteleg-eu-lupta-pentru-romania-cum.html

    Ar fi fost bine daca americanii bagau in Romania 10 miliarde de dolari,si acordau un credit FMI favorabil,la o dobanda mica,asa cum a primit Romania de la Nixon in 1971,de s-au construit din acei bani FMI 4 milioane locuinte,uzine cam 1700 si alte investitii.Azi banii FMI se duc la FMI ca sa acopere datoriile vechi.

    Imi dai 10 lei,ca sa-ti platesc 9 lei datoria veche,cu 1 leu supravietuiesc,iar apoi raman din nou fara bani si apelez iara la tine.Data viitoare nu mai pot deloc sa-mi platesc datoriile si iti dau apartamentul meu.

    Asta este relatia Romania -FMI,de fapt Romania-USA.Ca doar USA profita de acumulariile FMI-ului de capital si dobanzi

    Apreciază

  4. Mi-e teama ca EU se vede a fi doar un acord comercial. N-a avansat nici pe plan politic, nici pe plan militar. Politicienii(politrucii) din PE si din CE sunt depasiti de evenimente…. Lipsa de profesionisti la aceste nivele. Despre cei din patrie ce sa spun? Sa fie mai atenti de data asta si sa nu-i mai cumpere bilet de avion pentru Bruxelles lui Becali?!
    Cred ca sunt o sceptica in ce priveste Marea Europa Unita.

    Apreciază

  5. Banii de la FMI se întorc de un de vin caci nu se absorb!!!! „ai nostri politicieni, sociologi, economisti si investitori sun sunt în stare sa lucreze la programe care sa absorbe nici macar 15% din ce primesc. Polonia foloseste cadoul de la FMI in totalitate, nu mai stie ce sa inventeze sa puna mâna pe cât mai multi bani.Rezultatul: somaj nesemnificativ, nu are probleme de „criza”, industria automobilului si piata de desfasurare in plina forma!

    Apreciază

  6. NICADOR TALPES said

    in primul rand Gigi Becali nu mai este europarlamentar,si-a pierdut functia in urma alegerii in Parlamentul Romaniei.In al doilea rand UE ca si constructie este falimentara,insa fonduri europene trebuie sa se acceseze pentru ca aceasta unire mult-trambitata,ori macar apropiere de Romania prin UE a Moldovei,sa fie un SUCCES,iar cei care au ASTEPTARI de la Romania sa si fie bine-instruiti sa fie DE SUCCES!

    cand ai un copil ii doresti binele din lume,il vrei anagajat,cu o paine in mana.Asa si cu fratii basarabeni,dragostea declarativa nu este destul,e nevoie de fonduri europene,ca ei sa prospere,ei si Romania,poduri peste Prut tot din fonduri EU,si asa mai departe.

    Romania contribuie la fondul UE comun si trebuie sa acceseze cat mai multi bani sa se dezvolte!cu partea politica ma lasa rece,noi vorbim pragmatic,ca daca iubesti pe cineva trebuie sa si actionezi practic in acea directie,si nu doar declarativ.Iubire si in fapte adica.

    Apreciază

  7. bocanila said

    eu nu sunt euro-ingrijorat sau eurosceptic sau euro nustiuce,sunt european ca asa m-am nascut si doara traiesc in romania, sunt calit nu ma sperie nici apocalipsa.

    doar constat faptul ca grangurii UE se comporta precum besescu si camarila lui.nu vi se pare ca gasca de la bruxele seamana ca doua picaturi de apa cu cea basita?zici tu ca au luat basire de la besescu ,au acelasi mod de operare.

    pana la faza cu referendumul am crezut sincer ca cei din europa sunt o elita,peste colcaiala basita din romania cu n-shpe clase,ca nu se pot cobora la nivelul ghertoilor tip besescu,dar se pare ca m-am inselat in privinta lor.

    precum macacii lui basau si astia au interese personale sau de grup,fac afaceri necurate,sunt avizi de bani,acordand sprijin unor tradatori si vanzatori de tara precum besescu isi vad de interesele lor pecuniare,fac „jocuri politice” si alte porcarii nocive.

    basirea de pe plaiul mioritic s-a dezvoltat impreuna cu cea europeana si asa cum in romania a dus la falimentul tarii si iminenta disparitie de pe harta ca stat la fel si acest amalgam putred la varf-UE pe toate limbile o sa piara

    Apreciază

  8. […] Euro-ingrijorarea […]

    Apreciază

Lasă un comentariu