Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.229 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    aprilie 2024
    L M M J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Biserica si Politicul

14 Noiembrie 2012

Politicul atacă Biserica

Zilele trecute, la Misiunea Greco-Catolică românească din Tustin aflată în Sudul Californiei, a fost invitat cu mare pompa un „oaspete de seamă”, în persoana europarlamentarului Monica Macovei pentru a ține, dupa slujbă, o cuvântare.

Invitația publică, cu o prezentare elogioasă din partea preotului Chris Terheș, adusă doamnei Monica Macovei, nu este o invitație la întâlnirea cu Dumnezeu în Casa Domnului, ci este o invitație la întâlnirea cu un om politic, deci la un miting politic în Casa Domnului.
În acest fel, doamna Macovei, capătă simbolistica unui prooroc rugat să împărtășească adevărul oamenilor, nu prin prisma învățăturii creștine, nici prin prisma intereselor neamului românesc lăsat de Dumnezeu, ci prin prisma intereselor de partid.

Oricine este acceptat și, mai ales, dorit să intre cu umilință în Biserică.
Dar este de neconceput ca un preot, ca lider spiritual, slujitor al lui Dumnezeu, să considere că invitarea și prezența unui politician este o onoare pentru Biserica lui Dumnezeu.
Nu-i asta o adevarată blasfemie, la care recurge atât preotul, cât și politicianul care-și asumă acest rol, precum și partidul care-l trimite sau care acceptă o asemenea situație?

Umilința, principiu de bază al Bisericii creștine, este umbrit de închinarea de însăși slujitorul lui Dumnezeu unui „Idol Funcție„.
Cum mai poate un astfel de lăcaș de cult să ne mai apropie de Dumnezeu, dacă se transformă în centru de prozelitism politic și de prezentare a unor profeți falși?

Slujitorii Domnului, pentru o fărâmă de glorie pământească, se închină „Idolului Funcție”, uitând însăși spusele Domnului Isus: „Dați Cezarului ce-i al Cezarului și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu„.
Sau, poate ei nu înțeleg acest sens adânc, prin care însuși Isus Cristos face distincție netă între „administrația pamântească” și „Împărăția lui Dumnezeu”.

„Cazul Tustin” al Bisericii Greco-Catolice nu-i singular. În campania trecută, Mircea Lubanovici un candidat, al aceluiași partid PDL care-și caută susținerea în diasporă prin „onorarea” lăcașurilor de cult dedicate lui Dumnezeu, a avut susținerea Bisericii Penticostale.
Extrapolând, oare nu s-ar putea spune că, slujind PDL-ul, amândouă aceste Biserici creștine, sau cel puțin preoții lor, se închină unui nou Dumnezeu?

Calea greșită pe care unele Biserici o iau prin implicarea în promovarea diverselor forme de partizanat politic, mai ales în campaniile electorale, nu poate conduce decât la adâncirea dezbinării neamului, la învrăjbirea dintre oameni.

Biserica românilor, indiferent de denominație, trebuie să-i unească pe români, nu să-i dezbine.
Biserica românilor trebuie să fie legătura românilor cu Dumnezeu pentru propașirea Neamului românesc, așa cum a fost lăsat de Dumnezeu.

Acesta este rolul pe care și-l asumă Biserica Ortodoxă Română și, pe această linie, Arhiepiscopia Clujului amintește clerului ortodox că „păstorii sufletești trebuie să-i trateze pe toți credincioșii în mod egal, fără a face nicio deosebire între ei, orice poziție ar ocupa pe scara socială și indiferent de ce apartenență politică ar avea.
În plus, „face un apel călduros către liderii partidelor politice să nu permită recrutarea preoților în formațiunile lor politice și să nu folosească lăcașele de cult, însemnele bisericești sau slujbele religioase, ca mijloace electorale.

Biserica creștină se găsește deja sub asediul forțelor ateiste, al forțelor care neagă tradițiile și valorile spirituale și morale creștine.
Iată că astăzi, acest asediu se amplifică prin amestecul brutal al politicului care dorește să se infiltreze și să  impună noi sfinți, prooroci și icoane la care să se închine și să se prosterneze credincioșii.
Iar pentru dărâmarea unor precepte creștine de bază, din interior, sunt folosiți lideri spirituali, preoți care-și transformă simpatiile lumești în politica Bisericii pe care o păstoresc transmițând mesaje false și ducându-și în greșeală enoriașii.

 

10 răspunsuri to “Biserica si Politicul”

  1. Din pacate,aveti dreptate.Toate bisericile crestine din Romania s-au lasat „ispitite”sa accepte „ajutoare”mai mult sau mai putin importante,din partea diverselor personaje politice.
    Inacceptabil este mai ales sprijinul explicit pentru personaje atee sau neutre,care cer sprijin in numele partidelor atee,PSD,PNL,PDL,PPDD,partide care doctrinar nu recunosc
    crearea omului de catre Dumnezeu,si-l sustin pe Darwin in programele scolare’
    Astfel Europe si-ncet incet si SUA,se indeparteaza de esenta crestina;daca se-ntampla asta vor decadea amandoua foste civilizatii crestine.
    Prezentarea unui mormon drept candidat al unui partid traditional crestin,precum si admiterea in cadrul popularilor europeni,traditional crestini,a unor partide atee sau neutre,si personaje duplicitare ca Berlusconi,Merkel,Basescu,sunt semne ingrijoratoare privind viitorul civilizatiilor traditional crestine si inceputul sfarsitului pentru acestea.
    Numai bine!

    Apreciază

  2. ortodoxiapacii said

    Dumnezeu e sus si vede!

    Apreciază

  3. Gogu said

    Nu ! Biserica e o unealta mizerabila a politicului ! Mizerabila ! Si a serviciilor de SPIONAJ ! Ce Dumnezeu, ce credinta?! Interesele politice ale paranoiei germane, incurajata, si de aceasta data, de tara unde traiti, IN ACELAS SCOP CA PE VREMEA LUI HITLER !
    Fiindca tinerii aia cu camasi albe, de mergeau cite doi, ca militienii, mormonii aia, tot scopuri politice vizau in final ! Stim toate astea de cind popii catolici ii ”crestinau” pe membrii popoarelor ”descoperite” de spanioli si portughezi in LumeaNoua, cu sabia si pistolul . Biserica e un UNIVERS AL CRIMEI IN TOATE FORMELE SALE DE AGREGARE !
    Cititi : .
    http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/pdl-gmbh-partid-platit-de-pocaiti-sponsorizat-de-reich-i-85668

    Apreciază

  4. Dan said

    Mai baiatule, pana vede D.zeu ce fac golanii astia de prelati pe pamant, avem noi probleme sociale si de alta natura, pe pamant este viata, nu in alta parte, sa le fie rusine acelor popi imbuibati ce fac propaganda politica in biserica, la toate cultele este la fel, indiferent, caci tot acesti prelati zic ca banul este ochiul dracului, deci ei fac un pact cu acest dragut de drac pentru a strange bani pentru biserici, vedeti dar ce gandesc acestia, este banul asa, dar sa il dai lor , si poporul mintit este de vina in acesasta miscare a banilor si credintei……

    Apreciază

  5. Dan said

    Bun raspuns, poate baga la cap si asazisii credinciosi care nu se gandesc decat sa le fie iertate pacatele, dar vai, fac numai golaneli cat traiesc, dar daca dau bani, cica li se iarta, chiar si crimele, ceva mai demential nu am mai auzit, dar ma rog, lumea este mare si creiere tot atatea …

    Apreciază

  6. Mihai said

    Domnule Mircea Popescu, „Biserica” Greco-Catolica nu este o biserica romaneasca. Nu este nici macar Biserica. Este o secta eretica. Romanii cred „intr-una Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica”, care este Ortodoxa. Greco-catolicismul este o inventie austro-ungara pentru a reusi sa dezbine romanii din Transilvania si sa distruga unicul depozitar al identitatii lor: ortodoxia. Stiti cati romani au murit in apararea Bisericii lor? Sute, mii! Avem martiri si sfinti. Verificati-va calendarul…

    Este normal ca ARD sa fie sustinut de greco-catolici, penticostali, reformati sau protestanti…pentru ca ei sunt anti-crestini. Madam Macovei, care acum se da mare crestina, a refuzat sa-i acorde titlul de luptator in rezistenta anticomunista sotiei lui Ion Gavrila Ogoranu! Atunci n-a mai fost crestina…

    Este de datoria dvs sa subliniati legatura mai mult decat dubioasa dintre dusmanii neamului romanesc dintotdeauna,. papistasii si urmasii lor si anumite forte politice. Biserica si Armata domnule, singurii piloni ai neamului nostru. Cum spunea Parintele Ioaniche Balan: „Inainte sa paseasca, romanul isi facea cruce”. Nimic fara Dumnezeu.

    „Generalul Bukow a fost trimis de împărăteasa Maria Tereza să urmărească şi să impulsioneze în Ardeal trecerea la catolicism a ortodocşilor.

    „Când cele două batalioane de infanterie şi opt companii de cavaleri stăteau înşirate lângă comuna Salva, continuă pr. Alexandru Mizgan, în faţă a ieşit călare bătrânul Tănase Todoran din Bichigiu, care slujise ca soldat încă de sub împăratul Carol al VI-lea şi le-a rostit grănicerilor următoarea cuvântare: «De doi ani noi suntem cătane, adică grăniceri, şi carte n-am căpătat de la înalta împărăteasă, că suntem oameni liberi! Ne-am scris iobagi, dăm dare, facem slujbe cătăneşti, copiii noştri vor merge până la marginile pământului să-şi verse sângele, dar pentru ce? Ca să fim robiţi, să n-avem nici un drept, copiii noştri să fie tot proşti, ori vor învăţa ceva, ori ba? Aşa nu vom purta armele, ca Sfânta Lege să ne-o ciufulească. Jos armele! Aruncaţi afară păgânii dintre hotarele noastre! Auziţi creştini români, numai atunci vom sluji, când vom vedea carte de la înălţata împărăteasă, unde-s întărite drepturile noastre; până atunci, nu, odată cu capul. Ce dă Gubernia şi cancelaria din Beciu, e nimica, îs minciuni goale de azi, de mâine»” Sfantul Atanasie Todoran din Bichigiu.

    Apreciază

  7. dan said

    Nu ,draga Mihai, Biserica Greco-Catolica, cu radacinile in latinitatea primara, nu este romaneasca, este bengaleza. Romaneasca este doar ortodoxia ta de sorginte greaca si pravoslavnica. Iar. ce s-a intamplat la 1700 este nimica pe langa ce a urmat dupa 1947, cand anticristul bolsevic, de mana cu pravoslavnicii, au dezlantuit teroarea impotriva greco catolicilor. Era , oare, „multamul” pe care natiunea romana il aducea bisericii greco-catolice pentru rolul decisiv pe care l-a avut in realizarea Marii Uniri de la 1918? Cat despre prietenia acestei biserici cu pdl, te rog sa revezi declaratiile facute de Oltean si Buda, parlamentari pdl, care, nici mai mult, nici mai putin, solicitau legalizarea definitiva a raptului avarsit de Biserica Ortodoxa, impreuna cu statul ateu, impotriva greco-catolicilor.

    Apreciază

  8. Gogu said

    Mai terminati odata cu marea unire si biserica greco-catolica !
    Daca lojele mamici ale lumii nu hotarau asa, adica sa distruga imperiile si sa construiasca state nationale(pe care acum le distrug) era mara unire cind se dezobisnuiau ardelenii de starea de iobagi pe care o poarta si acum in singe ! Si nici nu-si dau seama de asta, considerindu-se ”miezul din dodoasca”, vorba unui clasic in viata !
    Abandonati plutirea in lumi paralele ca se alege praful de noi ! Culmea e ca avem acelasi singe, desi nu simtim la fel ! Blestem !

    Apreciază

  9. Sef Publicatie Puscasu Vlad said

    Dreptatea pe pamant e privilegiul puterii.Puterea vine de la Dumnezeu sau de la satana.Biserica astazi trebuie sa se implice in politica cu singura conditie ca sa-si puna in Parlamente, OAMENII LUI DUMNEZEU,cinstiti,loiali,ca acestia exista numai ca sunt marginalizati.In ziua de azi,cand ateizarea ,homosexualitatea,pornografia,avortul,contraceptia hormonala cancerigena,droguriile sunt la ordinea zilei,BISERICA trebuie sa faca mult mai mult pentru societate,pentru ca scopul ei este sa salveze sufletele enoriasilor.Si nu va putea face asta daca sta IZOLATA intr-un varf de munte,si nu se implica social masiv: ORFELINATE CRESTINE,ORTODOXE,si nu numai.AZILE PENTRU BATRANI,dar nu un azil in 3 judete,ci 10 azile pe judet.DREPTATEA nu se poate face in mod DECLARATIV si izolat ci prin implicare.Banca Vaticanului are BANI,cu care poate face ceva pentru societate,sponsorizeaza mii de orfelinate,azile.Ortodoxia din pacate incepe sa se clatine profund,desi sunt ortodox vreau sa vad aceste adevaruri.DECLINUL demografic,declinul tineriilor,care nu merg la Biserica,deci nu sunt crestini.Nici pe vremea lui Ceausescu nu exista atat ateism ca si acum,cu materialsimul capitalist implementat.BISERICA ORTODOXA trebuie sa se implice masiv,sa corecteze influentele nefaste care exista azi in lume!

    Apreciază

  10. […] Biserica si Politicul […]

    Apreciază

Lasă un comentariu