Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.229 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    aprilie 2024
    L M M J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Timpul retragerii

25 Ianuarie 2013

Timpul retragerii

De circa un an si jumatate am inaugurat spatiul public „Diaspora si Reintregirea” in care am facut o serie de consideratii personale, am lansat propuneri societatii civile si factorilor politici avand ca scop apararea valorilor nationale, imbunatatirea vietii sociale si politice din Romania, propuneri pentru integrarea romanilor de pretutindeni la viata tarii si, nu in cele din urma, indemnuri pentru reintregirea tarii.
Cu toate ca blogul a fost vizitat pana acum de peste 20.000 de ori, reactia generala, cu putine exceptii, a fost una de inertie, de lipsa de interes din partea societatii sau chiar de admonestare ca fara bani nimeni nu se incumeta sa initieze sau sa participe la actiuni concrete.
Acest fapt m-a facut sa revin cu picioarele pe pamant, sa inteleg ca idealismul este ceva desuet in ziua de astazi, ceva care nu poate exista fara a ceda puterii banului devenit idolul aurit al actualei societati.

Nu este exclus ca cele expuse sa nu fie solutii realiste, nici din punctul de vedere al asteptarilor societatii civile, nici al pragmatismului politic sau al asa zisei politici corecte. Intr-un cuvant, sa fie lipsite de valoare in ochii contemporanilor mei romani atat din societatea civila, cat si din cea politica.

Desi, mediul acesta de comunicare a reprezentat modul de a-mi exprima gandurile si sentimentele, modul de a-mi manifesta dragostea pentru tara mea si pentru conationalii mei, se pare ca acestea vor ramane doar niste relicve de gandire anacronica, pentru multi romani.

Toate aceste considerente ma determina sa renunt la implicarile mele afectiv-active in spatiul public, indiferent daca voi mai exista situatii care sa afecteze patria mea de suflet, Romania.
In consecinta, consider ca un minim de decenta imi impune sa incetez orice fel de activitate publica, inclusiv activitatea publicistica de pe „Diaspora si Reintregirea” (https://mipopescu.wordpress.com).

In viata publica, si nu numai, vine un moment cand, constatand ca esti singur, ca iti lipseste sustinerea si ca nu poti fi o voce singulara in cadrul societatii, este mai bine sa stii sa te retragi pentru a nu mai sta in calea noului val.
Dupa ani, in care am incercat sa-mi fac datoria de roman, a venit si pentru mine timpul sa fac pasul inapoi in fata noii generatii inzestrata cu mai multa energie, cu alte ambitii, cu alte preocupari, cu alte idealuri, cu un alt fel de a gandi si a simti patriotismul, o generatie care isi doreste o altfel de Romanie, poate mai ancorata in realitatile vietii de astazi, decat cea pe care am visat-o si care mi-a fost mie inoculata prin educatie, prin traditie, prin spirit.

Desigur, exista si tineri, in care vad continuarea idealurilor mele, asa cum sunt cei care au cladit miscarea nationala pentru Reintregire, Actiunea 2012.
Acestia sunt tineri pentru care Romania este mai mult decat cea cuprinsa intre actualele granite, este Romania inaintasilor, este Romania care, chiar daca printr-un accident al istoriei este astazi rupta si sfasiata din cauza neprietenilor, ramane Romania unei natiuni complete si unite odata pentru totdeauna.

Nu stiu daca aceste doua tendinte vin in coliziune sau, asa cum sper, se vor contopi la un moment dat intr-un singur filon national.

In orice caz, tinerei generatii de romani din intreg spatiul de simtire romaneasca, ii urez succes in opera de cladire a unei Romanii viitoare care sa nu fie mai prejos de cea a inaintasilor care au realizat Romania intregita, nationala, suverana si independenta.

10 răspunsuri to “Timpul retragerii”

  1. Indraznesc sa va contrazic: nu sunteti o voce singulara, nu sunteti singur. Articolele de pe pagina dumneavoastra de Internet sunt un bun national, sunt calauze de urmat atat de catre tineri dar si de catre varstnici.
    Sa nu credeti ca nu va intelegem supararea si deziluzia determinate de faptul ca sunt inca prea putini romani care vibreaza la ideea de patrie si patriotism.
    Si pe noi, fondatorii SCMD, ne cuprind adeseori lehamitea si disperarea, cand vedem ca oamenii, colegii cu care am faurit sindicatul, incep sa se retraga, unul cate unul, ca nu se mai implica si nu mai organizeaza actiuni publice, ca abandoneaza ideile de schimbare si de progres al Romaniei, multumindu-se doar cu faptul ca li s-au marit pensiile!… Nici macar nu mai platesc acea cotizatie modica pentru ei, dar importanta, vitala, pentru mentinerea sindicatului. Tristetea si disperarea sunt cu atat mai mari cu cat stim cu cat efort, cat timp si cata energie am cheltuit pentru ca sindicatul sa devina o forta de luat in seama la nivel national!
    Totusi, nu putem renunta la actiune, la idealurile unirii si propasirii patriei romane. pentru ca am transmite astfel un semnal demobilizator, nefast chiar, indeosebi tinerilor dar si celor mai in varsta care cred in aceste idealuri. Daca acum suntem putini, suntem dezbinati (manipulati), macinati de grija zilei de maine, de tot felul de greutati si neputinte, cu sanatate precara, cu prieteni si vecini care ne privesc ca pe niste ciudati si care ne considera „neadaptati”, avem credinta ca va veni si ziua in care romanii se vor trezi, se vor destepta si vor veni, in masa, alaturi de NOI.

    Cu stima si pretuire,

    Lt. Col. (r) Dumitru RINCIOG
    Membru fondator al Sindicatului Cadrelor Militare in Rezeva si in Retragere

    Apreciază

  2. Dan Moraru said

    Noua generatie” inzestrata cu mai multa energie, cu alte ambitii, cu alte preocupari, cu alte idealuri” ? Asa sa fie d-le Popescu ? Am mari rezerve vazand esantioanele de „modele”.Cu de-alde exaltatul Neamtu sau narcisistul patologic Ungureanu nu vom avea „o altfel de Romanie”,ci o Romanie a lor ,construita dupa diktare din pozitia genunchi.

    Apreciază

  3. Cristian said

    D-le Mircea Popescu ,despre ce generatii viitoare vorbiti dumneavoastra , alea care isi batjocoresc profesorii , alea care fac sex in scolii , alea care pierd noptile in cluburi de noapte ,alea care sfideaza bunul simt si sunt foarte multe exemple si atunci despre ce generatii viitoare vorbim .Sint si copii dotati care fac cinste acestei tari, dar de iei se vorbeste foarte putin sau deloc si nu sint bagati in seama . Am trimis elevii ,studentii sa studieze in stainatate in diverse domenii in care tara are nevoie, ati mai auzit ceva de iei eu unul nu .Nu vedeti ce se promoveaza in presa ,in televiziune in ultimi ani numai non valori .Cind se intinpla pe vremea noastra ca un elev sa batjocoreasca un profesor si exemplele pot continua .Asa ca d-le Popescu prea mari asteptari nu prea avem de la generatiile viitoare poate cu mici exceptii.dar care nu sint luate in seama .

    Apreciază

  4. John Onoje said

    Este timpul pentru Romania reintregita care a fost divizat si ocupat decitre expansionist comunist Rusa.Acuma 201 de ani,o parta Romania remane fara patria mama.De la 1940,comunist armata s-a ocupat pamantul Romanesc.Noi sintem membru NATO si UE,prin unirea,basa NATO poarte schimbat pina in Gurgurlesti republica Moldova.Moldova are false independente,pentru ca comunist armata rusa s-a ramas in Est Moldova.

    Apreciază

  5. Patriciu said

    Un Român adevărat,când are ceva de spus,nu tace.Dumneavoastră,de când vă urmăresc,am ajuns la concluzia că sunteţi una din cele mai luminate minţi ale Românilor cu o poziţie civică ce merită tot respectul posibil nu numai ca ascuţime a minţii,dar şi ca poziţie civică.
    Vă înţeleg dezamăgirea,dar,noi,acei ca şi Dumneavoastră,intraţi în lupta pentru dezideratele naţionale,nu putem să abandonăm lupta decât după ce învingem.Asta au făcut-o înaintaşii noştri în condiţii mult mai grele pe percursul istoriei,dataoria noastră faţă de neamul Românesc e să le urmăm exemplu prin faptele noastre, indiferent de vicisitudinile soartei.
    Şi, apot,sincer să Vă spun,nu-mi vine a crede că Mircea Popescu,acel pe care îl ştim,pe viitor va sta de o parte ca un spectator pasiv,pur şi simplu nu-mi vine să cred aşa ceva.
    D-le Mircea,noi,acei ce am pornit pe calea care sunteţi şi D-ră,Dumnezeu şi Neamul ne-au condamnat să ne ducem lupta până la Victorie,altă soluţie nu se acceptă,deşi preţul poate fi prea mare.
    Dumnezeu să ne ajute.
    Anatol Marin (Basarabia,acel cu o bunică tot Popescu)

    Apreciază

  6. manasia said

    Desi lucrurile par dramatice, nu cred ca trebuie sa disperam !
    Oricum nu avem alta solutie decat sa strangem randurile si sa apelam la actuala tanara generatie, sa o sustinem , sa o orientam, acolo unde aceasta resimte nevoia .
    Asta si pentru ca, in doar cativa ani acesta va prelua, chiar si natural, puterea. Personal am incredere in tinerii nostri. Avem potential urias si, din fericire, deja avem tineri stralucitori,vanati” de cele mai mari firme ale lumii, si care pot sta la baza acestei primenisi a societatii
    Media, din pacate, intr-un acord si intr-un dispret evident ,,orientat,, nu ii scoate la vedere. Ca sa nu mai vorbesc ca si noi, actuala generatie a 50-istilor, aflata la timona, ii privim , nejustificat, cu scepticism. De parca nu ar fi de copiii nostrii, de parca noi nu am avea nicio vina pentru eventualele cazuri speciale din randurile acestora, asteptand superman-i dintr-un sistem decazut si tinut de noi in aceasta stare deplorabila prin IGNORANTA zilnica.
    Din nefericire, avem un dusman comun daca nu dorim ca dezastrul sa ne copleseasca- timpul !
    Asadar, sa ni-i asumam, sa-i scoatem in fata si sa-i sprijinim, nu sa admitem sa fim impinsi pe ultima treapta a demnitatii umane, acolo unde familia e dusa in derizoriu absolut..,

    Apreciază

  7. Col (r) V. Mihai said

    Domnule Popescu, noi cei tineri (care inca nu am implinit 60 de primaveri) trebuie sa ne implicam mai mult, mai des, mai bine si cu mai multa forta in toate chestiunile care privesc interesele nationale. Fara sa fi auzit inca de dvs., am facut in cadrul SCMD o propunere pe care ulterior am gasit-o intrun email pe cale l-ati trimis sindicatului. Propunerea se referea pa participarea SCMD la alegerile europarlamentare de anul viitor. daca 2-3 dintre noi vor ajunge acolo, va garantez eu ca si ideea de unire nationala va fi mult mai bine promovata si aparata!
    Dumnezeu sa ne ajute in efortul nostru!

    Apreciază

  8. BLOCUL UNIONIST / CHISINAU said

    TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE !

    Apreciază

  9. […] urma anuntului publicat in articolul “Timpul retragerii” (https://mipopescu.wordpress.com), exprimand intentia de a ma retrage din activitatile publice, […]

    Apreciază

  10. Tonu Igor USA said

    Va salut dl.Mircea va inteleg durerea,da multi tineri azi nu vor sa se implice in politica dar totusi noi impreuna cu dumneavoastra vom reusi.Eu nu cred ca dumneavoastra va veti retrage din politica,dumnevoastra pur si simplu nu veti putea sta pe loc,fiindca aveti in suflet o patrie Romania…de care nu va este indiferent.Noi va sustinem suntem alaturi.

    Apreciază

Lasă un comentariu