Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.235 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    septembrie 2011
    L M M J V S D
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Politica de Dambovita

Posted by Mircea Popescu pe septembrie 19, 2011

POLITICA BUCURESTIULUI FATA DE DIASPORAPlangeri, deplangeri, critici, declaratii, vorbe, vorbe, vorbe. Asta-i tot ce inseamna politica romaneasca atat pe plan intern, cat mai ales in relatiile externe.
Europarlamentarul Corina Cretu deplange „isteria antiromaneasca”, senatorul Viorel Badea intra si el in corul plangerii varsand lacrimi din cauza atitudinii francezilor vis-a-vis de romani, presedintele Basescu isi arata mirarea fata de gestul lui Filat de a scoate Istoria Romanilor din scoli, dar a renuntat de mult la nuantele unioniste ale fostului sau discurs electoral, promitand acum o unire iluzorie a „pamanturilor romanesti” la Sfantu’ Asteapta in Uniunea Europeana careia, declara domnia sa cu seninatate si fara remuscari, trebuie sa i se inchine suveranitatea tarii.
Si in acest timp, nu numai imaginea tarii este tarnosita pe plan extern, dar insusi romanul aflat in strainatate este privit ca un paria. […]

Continuare …

4 răspunsuri to “Politica de Dambovita”

  1. Costel Petre said

    Unde oare ati invatat cu totii democratie? Pe la scoala de la Baneasa? Interzicerea candidaturii partidelor in diaspora… Din ce carti scoateti aceste idei? Socialismul leninist? 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

  2. In Statele Unite, de exemplu, activitatea partidelor straine nu este permisa.
    In Romania, o fi permisa activitatea si inregistrarea, sa zicem, a Partidului Comunist din Republica Moldova?
    De ce credeti ca PDL-America dupa o incercare nereusita de a-si instala un sediu si a se inregistra, a fost nevoit sa plece la interventia, inclusiv a FBI-ului? De ce nu se mai aude nimic de reprezentantul PDL „ales” pentru Statele Unite si Australia?
    Alegerile pentru cetatenii romani sunt reglementate prin Legea Electorala, iar daca ar fi vorba de aplicarea corecta a determinarii numarului de senatori si deputati in conformitate cu numarul cetatenilor romani din afara granitelor, atunci reprezentantii diasporei in Parlament ar trebui sa fie mult mai multi.
    Partidele vin si cersesc votul cetatenilor din diaspora fara sa le reprezinte interesele, fie deoarece nu au dreptul sa activeze, asa cum am aratat, fie deoarece prin redistribuire pe lista iau locurile candidatilor independenti ai diasporei.
    Deci, nu folositi alandala cuvantul democratie, acolo unde-i vorba de reglementari clare.

    Apreciază

  3. Costel Petre said

    SUA sunt un caz special. Din cate stiu, ce a gresit beizadeaua Prigoana si ceilalti haidamaci a fost ca nu s-au inscris cum era legal in Registrul Agentilor Straini. In rest, orice om din Europa are dreptul sa faca politica pentru cine vrea. Organizatiile politice ale partidelor din Romania nu trebuie sa se inregistreze in tarile in care nu participa la alegeri. Va vorbeste omul care a infiintat prima organizatie din strainatate recunoscuta de PDL, in Marea Britanie, in martie 2008. Am demisionat cu toata orgnizatia in iunie 2009. Nepotrivire de caracter… 🙂 Dreptul partidelor de a prezenta candidati in strainatate este insa inscris in legile romane.

    Apreciază

  4. La fel de speciala este si Circumscriptia 43-Diaspora, care nu are alocat numarul de locuri proportional cu numarul cetatenilor romani, asa cum este stabilit in Legea Electorala. Deci, cand vorbiti de dreptul legal al partidelor de a prezenta candidati in strainatate, hotarati-va daca acceptati legea sau tocmeala.
    Eu zic ca asa cum exista aceasta prevedere-exceptie in Legea Electorala in defavoarea cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate, tot asa se poate introduce amendamentul autoreprezentarii prin participarea exclusiva a candidatilor din diaspora.
    In prezent, dreptul practic al „diasporezilor” de a se autoreprezenta le este practic negat prin aceasta participare a partidelor care-si adjudeca locurile in Parlament prin redistribuirea pe liste.
    Sigur, se poate comenta ca cei care locuiesc in strainatate nu contribuie la economia tarii. Asta ar insemna escamotarea adevarului ca valuta intrata in tara din partea acestor cetateni romani, dar si conationali necetateni, depaseseste investitiile straine, dupa cum au declarat chiar reprezentantii BNR.

    Sunt multe de discutat pe marginea votului in strainatate, dar asta va fi, poate, tema altui articol.

    Apreciază

Lasă un comentariu