Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

 • ACCESARI

  • 70.760 HITS
 • Flag Counter
 • ARTICOLE RECENTE

 • CALENDAR

  martie 2022
  L M M J V S D
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • ARHIVA

 • Top Posts & Pages

 • Diasporasi Reintregirea

Apel-Manifest

Posted by Mircea Popescu pe martie 4, 2022

22 Februarie 2022

Apel-Manifest

Asistăm astăzi la o reeeditare a evenimentelor care au precedat invazia sovietică din al doilea război mondial care a dus la sfârtecarea trupului țării și la tragedia abătută asupra populației României, cu precădere din teritoriile ocupate.
Actuala invazie a Ucrainei și posibilitatea reală a extinderii acesteia spre alte zone din așa zisă zonă de influență a Rusiei face real pericolul ca populația din Basarabia să ajungă în situația din 1940 când a fost dislocată fie prin deportarea în Orientul Îndepărtat al Rusiei pentru a fi înlocuită cu ocupanți ruși, fie prin refugiere în Regatul României pentru a începe viața de la zero.
De aceea, îngrijorată față de această perspectivă, societatea românească globală consideră responsabilitate sa de a solicita ferm parlamentelor de la Chișinău și de la București să demareze în regim de urgență, în cel mai scurt timp, convorbiri concrete pentru a analiza situația creată în Ucraina, a impactului asupra Moldovei de dincolo de Prut și a măsurilor necesare de integrare și protecție a celor două părți ale României.
Ne adresăm populației românești, oamenilor politici, organizațiilor românești de pe ambele maluri ale Prutului să se alăture acestui Apel adresat reprezentanților poporului român din parlamentele de la București și Chișinău pentru apărarea intereselor naționale.
Părțile semnatare ale acestui Apel-Manifest consideră că orice ezitări în aceste momente dificile pentru Patria noastră, indiferent de presiunile externe, pot fi interpretate ca acte de lașitate și chiar trădări ale intereselor noastre naționale.

Consiliul Mondial Român

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: