Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.233 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    aprilie 2024
    L M M J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Diktatul UE

12 Iulie 2012

Diktatul UE

Pornind de la situatia politica tensionata din Romania, nu discutam cine are mai multa dreptatea si cine mai putina, Bruxelles-ul a decis sa dea ukaz greu Romaniei, asa cum pe timpuri acelasi gen de ukaz venea pe firul rosu de la Kremlin:

Intr-un comunicat al Comisiei Europene se arata ca presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, i-a cerut, premierului Victor Ponta sa restaureze puterile Curtii Constitutionale, sa nominalizeze un Avocat al Poporului care sa se bucure de sustinerea tuturor partidelor, sa asigure o procedura noua si transparenta de numire a procurorului general si a procurorului sef al DNA si sa faca din integritate o prioritate politica.

Sa fim bine intelesi, tonul komunicatului in care se cere – nu se sugereaza cum ar fi normal in cadrul unor relatii internationale normale si civilizate – arata ca UE inainteaza rapid pe drumul transformarii intr-un nou URSS.

Analizand ontinutul comunicatului putem observa:

1. Schimbarea  Avocatul Poporului trecuta prin Parlamentul Romaniei si considerata constitutionala de Curtea Constitutionala, trebuie anulata si o noua regula de numire a acestuia prin introducerea dreptului de veto trebuie instituita ca urmare a diktatului presedintelui Comisiei Europene.
Acest drept de veto decurge din decizia respectivului komisar-presedinte al Comisiei Europene care cere ca alegerea sa aiba loc, nu prin votul majoritatii deputatilor, reprezentanti ai poporului roman, ci prin acceptul tuturor partidelor, daca termenul „tuturor” nu este schimbat prin „majoritatea„.

2. Tot diktatorul-presedinte al Comisiei Europene cere unui stat suveran si independent, schimbarea procedurii de numire a procurorului general si a celui al DNA, impotriva legilor si reglementarilor interne, probabil constitutionale, ale acestui stat suveran si independent, Romania.
Nu stiu daca procedurile de numire ar trebuie schimbate, dar principiile suveranitatii unui stat sunt calcate in picioare cu brutalitate printr-o decizie transmisa din exterior.

Sa fie oare ingrijorare si dorinta de a ajuta democratia interna a Romaniei prin diktat a la Kremlin sau doar ipocrizie rezultata din apararea intereselor unor familii politice europene?

Primul ministru, presat si speriat promite supunere absoluta ca un fanariot care doreste sa castige un tron atunci cand alti pretendenti trimit in mod iresponsabil reclamatii la Inalta Poarta cerand interventia acestei in probelemele tarii.

Oare nu la fel s-a procedat pentru inabusirea “Primaverii de la Praga” prin solicitarea interventiei Moscovei si a satelitilor acesteia de catre adversarii politici interni ai lui Dubcek impotriva intereselor generale nationale?

Maine-poimaine, cine stie ce mai cere URSS-UE si guvernul de la Bucuresti va indeplini cu obedienta orice decizie a Bruxelles-ului ingenunchiind Romania si sacrificand valorilor si intereselor nationale.

Presedintele Basescu, sustinut si de politicieni ai opozitiei, la acea vreme, a lansat conceptul ca Romania trebuie sa-si cedeze din suveranitate pentru a intari UE.
Probabil, din aceasta cauza Bucurestiul nu misca un deget pentru promovarea reintregirii tarii, dar bate apa in piua cu minciuna regasirii, absolut ipotetice, a „celor doua state romanesti in UE”.

Oare chiar nu mai exista demnitate nationala printre politicienii si guvernantii romani?

Dar care este autoritatea morala a Uniunii Europene care-i permite sa se erijeze in aparator al democratiei in statele componente tratate ca niste provincii?

UE nu-si bazeaza existenta si organizarea pe o Constitutie, deci nu are niste organisme constitutionale si nici macar alese prin vot popular.
De asemeni, functionarii care conduc aceste organisme sunt numiti, nu alesi, dar au pretentia sa judece si sa decida respectarea constitutionalitatii hotararilor institutiilor unui stat suveran si independent care-si bazeaza existenta si intreaga viata sociala, juridica si politica pe legea de baza a statului, numita Constitutie.

De ce nu are UE Constitutie? Din cauza ca elitelor politice le-a fost frica sa nu fie respinsa prin referendumul popular, dupa ce cateva tentative au esuat, inclusiv in Franta.
Si atunci, UE s-a creat prin decizia la varf a acestor elite impotriva vointei popoarelor Europei, fiind nascuta in mod ilegitim.
UE este un fel de corporatie multinationala care-si bazeaza existenta si functionarea pe niste tratate si reglementari interpretabile dar impuse functie de interesele de moment ale conducatorilor numiti, nu alesi, deci  la fel de ilegitimi.

Este asta o dovada de respectare a principiilor democratiei? Sa judece cititorii.

Oricum, se pare ca am scapat de dracul sovietic reprezentat de URSS si am dat de tat’su URSS-EU.

Personal, n-am crezut ca se va ajunge la momentul in care legile Parlamentului Romaniei, ale reprezentantilor poporului roman, vor deveni, daca nu primesc firman de la Inalta Poarta, o simpla maculatura in ochii functionarilor superiori UE.

4 răspunsuri to “Diktatul UE”

  1. Traian Ioan said

    Nu vă răspund aici că nu meritaţi, în ciuda adevărului pe care-l prezentaţi

    Apreciază

  2. Realist said

    Domnule Popescu ,ati luat la cunostinta de asocierea a doua cuvinte : „Fratia hotilor ” ?
    Dupa d-ta la ce se refera shi pentru cine ?
    Ce mai face d-l Popa cu medalia de la Cotroceni ,a pus-o la la muzeu ori o are permanent la git ?
    Cine i-a dat-o, ILiescu ,Nastase ,Mihai Argeseanu ,Ponta ,Antonezgu ??
    Daca sunteti barbat politic cu curaj de ce nu sustieti : Iesirea din UE si NATO …ca prea NU vreti s-a fim
    batuti de altii cu neamestecul in „trebile ” interne ..a unui stat suveran unde conducatorii se poarta ca pe maidan ??
    „americanu ” pacific ….

    Apreciază

  3. Nu sunt barbat politic si sunt total de acord cu apartenenta Romaniei la NATO, singura garantie ca nu vom mai intra in sfera de influenta a Rusiei. De altfel am facut si lobby pentru implinirea acestui deziderat. Cat despre UE, voi publica un studiu (critic) pe care l-am sustinut acum cativa la o facultate americana. De asemeni am sustinut si alt studiu privind necesitatea reformarii ONU.

    Apreciază

  4. […] Diktatul UE […]

    Apreciază

Lasă un comentariu