Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 71.691 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    martie 2023
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Haos American 2

14 Octombrie 2016
Pagina 2 –

2. Haos politic

În lumea politica, cele doua partide mari grupate în jurul unor ideologii diametral opuse, democrații (liberal-progresiști) și republicanii(conservatori) au intrat într-un război care conduce la o divizare a Americii fără precedent.

Democrații extrem de bine organizați și uniți în atingerea scopurilor ideologice nu precupețesc niciun efort pentru înregimentarea mass-mediei de partea lor, prin aceasta câștigând lupta pe planul propagandei în rândul marei mase de americani.
Cu un discurs fluent foarte apreciat de tineretul ”mileniului” și de minorități politicienii democrați continuă să-și lărgească baza de susținători, inclusiv prin politica de admitere a grupurilor mari de imigranți.
Tocmai de aceea, partidul Democrat este perceput ca un apărător al minorităților și al diverselor grupuri ”discriminate”, deși această pretenție nu s-a manifestat decât prin vorbe.
De exemplu, situația negrilor americani nu numai că nu s-a îmbunătățit în perioada cât la Casa Alba a fost un președinte negru, dar statisticile arată că sărăcia și criminalitatea în rândul lor au crescut. Și ce dovadă mai bună poate fi oferită decât situația unor orașe ca Chicago sau Detroit, primul fiind orașul cu cel mai mare număr de negri uciși prin împușcare între ei, iar al doilea cu cea mai dramatică decădere economică și civică din Statele Unite.

În cazul Partidului Republican s-a deschis o falie adâncă intre AMATORISMUL și PROFESIONALISMUL politic.
Este vorba de nominalizarea POPULARĂ din partea alegătorilor republicani a candidaturii lui Donald Trump pentru funcția de președinte.
Establishmentul republican, deci latura PROFESIONISTĂ a partidului a fost nevoită să facă un pas înapoi, deși devenise conștient de șansele reduse ale lui Trump de a câștiga bătălia politică împotriva mașinei electorale democrate.
Donald Trump s-a poziționat ca un haiduc modern, promițând să schimbe radical atât America cât și bazele partidului Republican. Lupta lui este o luptă cu toată lumea și tocmai de aceea este greu de a rezista unui război de uzură pe atâtea fronturi deschise, mai ales când nu are nici experiența necesară. Este dus de valul unei mulțimi de revoltați entuziaști, dar înarmați cu topoare care încearcă să căștige împotriva unor trupe bine antrenate, bine pregătite și bine echipate.

În amândouă taberele politice se consideră că Hillary Clinton este cel mai detestat politician desemnat vreodată în America pentru a ocupa scaunul prezidențial, dar mașinăria electorală democrată turează motoarele la maximum pentru a-i asigura victoria care poate aduce democraților a un posibil control asupra principalelor instituții ale Statului: Senatul (în care votul vicepresedintelui democrat inclină balanța în favoarea democraților ăn caz de egalitate), Curtea Supremă (prin nominalizarea unui judecător liberal pe un post liber), Justiția.

În fața acestei posibilități, „profesioniștii” establishmentului republican au decis să-l părăsească pe Donald Trump, candidatul „amator” popular, pentru a se concentra pe menținerea controlului asupra Camerei și Senatului.

Dar, victoria candidatei democrate poate însemna aducerea Americii în pragul unui haos intern civil în care presiunile minorităților existente, completate cu sutele de mii de imigranți propuși de Hillary Clinton să fie acceptați, vor da lovitura de grație stabilității sociale americane. Și odată cu aceasta și stabilității economice cu efecte asupra economiei globale.

Pagina 1                                                                                                                                                               Pagina 3
 
%d blogeri au apreciat: