Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.405 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    aprilie 2024
    L M M J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Nationalism romanesc

7 Aprilie 2012

Nationalism romanesc

De luni de zile diversele mesaje ale societatii civile catre politic par sa nu aiba succes. Acestea sunt fie ignorate, fie primesc raspunsuri de complezenta.
Iata ca la recentul congres al opozitiei politice, doua luari de pozitie ale principalilor lideri merita o atentie deosebita, dar mai ales trebuie urmarit daca nu vor ramane la stadiul de simple mesaje electorale.

In primul rand, vorbind de guvernarea viitoare, domnul Victor Ponta, propus de congres ca viitor Prim-Ministru al unei asemenea guvernari, a promis ca in guvernul pe care-l va forma sa nu se mai regaseasca UDMR.
Considerentele pentru care o asemenea participare maghiara este incompatibila cu statul national roman, le-am expus intr-o serie de articole cum ar fi „Guvernare iresponsabila” sau „Guvernarea maghiara a Romaniei” aflate pe blogul „Diaspora si Reintregirea” (https://mipopescu.wordpress.com/legi/guvernarea-maghiara), articole pe care, desigur, le-am trimis si partidelor politice de toate nuantele.

Tot pe acest blog, am semnalat de cateva ori necesitatea ca romanii sa nu se dezica de nationalism.
De exemplu, in articolul „Nationalism necesar” (https://mipopescu.wordpress.com/2-reflectii/nationalism-necesar), spuneam:
Nationalismul ramane o necesitate deoarece constituie ultima resursa pentru salvarea valorilor esentiale ale unei natiuni asaltate pe toate fronturile de multiculturalismul nivelator.

Si iata ca domnul Crin Antonescu, presedintele PNL, pentru prima data in perioada post comunista afirma raspicat acelasi adevar:
Trebuie sa spunem clar, impreuna, ca suntem nationalisti pentruca vrem sa fim o natiune puternica, un stat puternic cu cetateni puternici‘.

Pronuntat de la tribuna congresului, mesajul acesta are o semnificatie aparte si este, in opinia mea, miezul central al viitoarei politici a Romaniei, in cazul in care domnul Crin Antonescu ar putea reprezenta interesele tarii din pozitia de viitor Presedinte al Romaniei.
Declarandu-si optiunea pentru un nationalism romanesc, se poate intelege ca domnia sa respinge formula internationalista avansata de actualul presedinte roman, domnul Traian Basescu care a afirmat ca „numai prin cedarea masiva de suveranitate (n.a. – a Romaniei), Europa mai poate ramane o putere economica si militara„.

Desigur de la vorbe, este un lung drum pana la fapte si tocmai de aceea, societatea civila trebuie sa fie foarte atenta la orice derapaje si mai ales sa urmareasca indeplinirea acestor promisiuni.
Iar pentru ca sa fie un control suficient de sustinut astfel ca eventualele derapaje sa nu aiba loc, societatea civila va trebui sa reaminteasca permanent candidatilor promisiunile facute si obligatia acestora de a-si indeplini angajamentele asumate public.

In afara de monitorizarea respectarii angajamentelor, societatea civila are posibilitatea si datoria sa participe la dezbateri si sa faca propuneri privind modificarea Constitutiei si implicit a Legii Electorale, iar viitorul Parlament si viitoarea guvernare a Romaniei sa-si plece urechile si sa tina cont de interventiile civicului.

Tocmai de aceea, societatea civila romaneasca va fi „picatura chinezeasca”, capabila sa-si lase amprenta si sa influenteze viitoarea guvernare a Romaniei si a actiunilor oficiale pentru promovarea intereselor nationale.

17 răspunsuri to “Nationalism romanesc”

  1. P said

    noi traim sub vremuri,si de aceea in interes national trebuie sa luptam pentru tara cu armele prezentului! Masoneria a creat dupa evul mediu nationalismul,culminand cu era Napoleon,Revolutia franceza,urmand apoi 2 secole de nationalism.Tot aceeasi masonerie l-a compromis pe acest nationalism,prin extremele lui de dreapta din al 2-lea razboi mondilal.Masoneria a incurajat Casele regale de-a lungul secolelor,pentru ca in final dictonul masonic sa se adevereasca ,,cu matele ultimului rege,vom spanzura ultmul preot,,

    Adevarul este foarte dur,tocmai de aceea azi nationalismul este ultima gaselnita de a fi acuzati azi de legionarism,extrema dreapta,neo-fascism,iredentism,crime de razboi(Ion Antonescu),etc.

    Acelasi nationalism a fost compromis si de Nicolae Ceausescu,care se stie ca a avut unele contacte cu masoneria,cu regele Bernard al Olandei,cu Bilderberg si Trilaterala in anul 1973,pe cand Romania prospera,deoarece Romania primise credit de la FMI,in avanaj,nu ca si azi,la o dobanda inrobitoare.Doar ca Ceausescu a schimbat ecartamentul spre China,Korea dupa ceva timp,ajungand in 1989 la ,,paradisul korean sau manciurian,,

    Astazi deviza este ,,new world order,, ,,freedom society,democracy,human rights issues,,

    Acesta este sloganul azi,si sub umbrela asta trebuie sa ne ajutam tara si Basarabia.Daca venim cu nationalismul,or sa sara evreii ca suntem antisemiti,fascisti,legionari,antonescieni,ca-i facem statuie lui Ion Antonescu,etc..

    si slava Domnului evreii in Chisinau sunt foarte puternici,ei conducand mica republica.Este cert ca mark tcaciuk este evreu,si multi altii ca el,ba chiar acesta facand si revolutia din 7 aprilie 2009 http://curaj.tv/reportaj/politic/o-noua-versiune-despre-7-aprilie-2009/

    Astazi trebuie sa luptam ca Basarabia sa fie acelasi district cu ROMANIA pe harta globului ,,new world order,, si nu sa incercam sa facem o Romania nationalista,pentru ca nici HELMUT KOHL nu a unit RDR cu RFG in numele nationalismului!

    Respectiv azi Romania si Basarabia trebuie sa fie acelasi stat in interiorul Uniunii europene,alta solutie nu exista.Pentru asta basescu ar trebui sa renunte la afaceriile lui cu aluminiu ,cu rusii,la ALRO Slatina,si sa ceara pentru inceput la ONU independenta transnitriei fata de Moldova. Odata ce s-ar incepe procesul acesta,si Romania,si alte tari ar recunoaste acest stat,automat Basarabia se va uni cu Romania,iar in Parlamentul din Chisinau s-ar vota Unirea!

    pe fratii din Basarabia trebuie sa-i convingi practic ca vrei unirea cu Romania,si nu cu vorbe,precum face TOMAC,BASESCU, ungureanu si gastiile lor!

    noi acuzam pe unii din CHisinau ca sunt pro-Moscova,asta dupa ce Romania nu face nici un gest spre Unire,in afara de unele ONG-uri din societatea civila din ROmania!

    NU Exista nici un plan de Unire a Basarabiei cu Romania! a existat un plan facut de MIRCEA DRUC in anii 90,insa azi,Basarabia este abandonata, iar PRESIUNEA ruseasca fiind puternica,automat si cei pro-Romania din Basarabia izolata,sunt usor de manipulati de BASESCU pentru a vota PDL!

    totul se leaga! nimic nu-i intamplator.Trebuie sa luptam cu cap,cu resursele noastre.Iar nationalismul este ultimul argument! israelul e cel mai nationalist stat din lume,insa acest stat nationalist acuza alte state pentru ca sunt nationaliste,negationiste ale holocaustului….etc

    Crin antonescu nu este nationalist,este exact ca si Basescu,daca vine la Cotroceni. Stiu ca diplomatic dvs lasati usa deschisa colaborarii,pentru a ajuta pe romanii din Basarabia,ceea ce-i bine,insa se stie ce hram poarta acestia.

    Partidul NATIONAL liberal,este asa nationalist ca si-a pus securistii,fii kominternistiilor,nomenclatura PCR pe post de lideri.Bratianu s-ar sinucide sa vada acest circ,mai ales dupa ce tortionarii lui de la Sighet azi populeaza PNL-ul!

    ma refer la BOGDAN OLTEANU< mare lider in PNL,nepotul kominternistei GIZELA WASS.Ma refer la PETRE ROMAN,fiul kominternistului KGN ernest neulander. Ma refer la recentul FRUNZA-VERDE care a trecut din PDL in PNL,mare maestru mason.

    Faptele acestora din trecut arata ca au luptat impotriva nationalismului! eu sunt pentru a lupta pentru natie ,insa nu cu acest concept,pentru a nu fi acuzati de evrei de legionarism,nationalism,fascism.

    Nu exista ,,nationalism luminat,, ci in uniuena europeana nationalismul se traduce in Parlamentul PE de la Bruxelles in POPULISTI si extrema-dreapta.Pentru ca UE e un concept IMPOTRIVA nationalismului!

    ori noi cu aceasta UE incercam sa bagam Basarabia in Romania,pentru a nu o pierde iara ca la YALTA in 45.

    iar apoi PNL prin petre roman,nu poate fi unionist cu Basarabia,atata vreme cat petre roman a dinamitat podul de flori de pe Prut in 1990,si a distrus prin mineriada Piata universitatii care printre altele cerea si Unirea Basarabiei cu Romania!

    petre roman este maestrul masoneriei de rit scotian din Romania.Este seful! el e omul din umbra care va ajunge mare daca PNL PSD USL castiga alegeriile!

    Acesta este adevarul,ce se naste din pisica soareci mananca.Niciodata sa nu aveti incredere in fii,nepotii kominternistiilor NKVD de aceasta speta!

    Crin antonescu este imaginea si nimic mai mult.El spune si declara ce da bine la public.Atata.In rest Guvernele se fac in loja masonica,in Marea Loja nationala a Romaniei in special,care reuneste toti francmasonii din Romania.

    Si Ion Iliescu a fost acceptat in masonerie,el conducand chiar si un Club( Club 22) dedicat Revolutiei.In rest el scrie carti masonice,are intruniri cu personalitati marcante ale masoneriei….

    Ce se naste din pisica soareci mananca! acesta este adevarul,si de aceea azi vorbim de Basarabia in afara Romaniei.Independenta Republicii Moldova a fost recunoscuta prima data la ONU,primul stat ,de catre Romania,prin ion iliescu,brucan,petre roman.

    Aceeasi care azi se regasesc in USL.Iar daca Tomac si PDL sunt tradatori,USL sa nu mai vorbim.Solutia este un partid NOU,care sa lupte pragmatic pentru Basarabia,si un guvern nou.

    Apreciază

  2. P said

    va apreciez enorm pentru lupta dvs pentru Basarabia in cadrul Romaniei firesti.Insa eu scriu ceea ce scriu,pentru a vedea niste puncte de vedere testate pe propria piele,si din propria experienta,fie ea mica sau mare.

    Cred ca cel mai bine este sa sustinem Casa Regala a Romaniei pe Principesa Margareta ca Regina a Romaniei.Chiar in zilele acestea printul Harry este in Romania!

    Cat despre partidele politice,singurul partid care va intra in Parlament,in afara celor securiste actuale care s-au rotit ca rotatia cadrelor la putere dupa 1989,va fi Partidul Poporului DD,un partid de 1 milion de membrii.

    HORIA MOCANU care e candidatul principal,este absolvent de Harvard,este cel care a facut revolutia Orange din Ukraina,si angajat in serviciile secrete americane din CIA.

    In Basarabia nu ar trebui sa mai aiba loc nici un eveniment major in favoarea Romaniei! toata problema este in ROMANIA!

    Basarabenii romani au iesit in strada cu miile ca sa ceara UNIREA cu Romania! au pus un presedinte si guvern pro-Uniunea Europeana!!

    ce sa faca mai mult bietii basarabeni,de atata?

    VINA,si CULPA este doar in Bucuresti!

    Iar prin acest 1 milion de la PPDD,acesti 15 la suta,sau 10 la suta cat va avea in alegeriile locale,trebuie incercat prin acesti alesi in Parlament sa schimbam ceva la BUCURESTI.

    Asta este parerea mea.Sunt total impotriva OTV Dan diaconescu ca om,insa ma intereseaza posibilitatea de a incerca ceva.

    Daca dvs ati contacta pentru a merge in studioul OTV ,la o audienta de 2 milioane de telespectatori pe seara,pentru a cere UNIREA Basarabiei cu Romania,ar fi alta mancare de peste.Este parerea mea si va rog sa o tratati ca atare. PDL PNL PSD au facut mai-nimica pentru romanii din Basarabia.Au facut foarte putin,insa per ansamblu romanii din Basarabia s-au ales doar cu un pasaport romanesc si cu posibilitatea de a parasi Basarabia pustiita economic si ocupata militar de rusii de la OMON.

    Apreciază

  3. patriciu said

    Cel mai înţelept, la părerea mea, e să „luăm act” de cele spuse şi de Crin Antonescu, şi de Iosif Ponta, şi de mulţi alţi politicieni de pe cele două maluri ale Prutului ,dar , în concluziile ce le vom face, în munca/lupta pentru reîntregirea naţională a României să reeşim din faptele/situaţiile concrete pe care le vom avea de constatat/înfruntat.
    Mai mult ca nici odatză ne trebuie mintea trează inimă rece, abilitate maximă pentru a folosi orice posibilitate de a realiza obiectivul major a cauzei naţionale româneşti, – reîntregirea cu Ţara a teritoriilor sale est-Prutene.
    Iar dacă Crin Antonescu a afirmat:
    “Trebuie sa spunem clar, impreuna, ca suntem nationalisti pentruca vrem sa fim o natiune puternica, un stat puternic cu cetateni puternici”,trebuie să-l ajutăm să întreprindă măsuri ca să şi realizeze în fapt cele spuse de domnia sa, dacă va veni timpul şi dacă nu vom avea un alt lider mai credibil (Dan Diaconescu) pus în situaţia de a putea realiza un aşa obiectiv. Desigur, în realizarea obiectivului „sa fim o naţie puternică” trebuie maximum vigilenţă pentrua avea cît mai puţină ostilitate ce ar încurca realizarea dezideratelor naţionale din partea partenerilor europeni.

    Apreciază

  4. P said

    VICTOR PONTA,poate la el v-ati referit domnul Marin,nu la ,,iosif ponta,, dar tot una e.

    PONTA,pe care l-am cunoscut personal este un comunist fanatic indobitocit de ion iliescu.Nu asta ar fi problema cea mare ,ci faptul ca a fost avocatul si cel mai bun prieten al lui COZMIN GUSA,care e omul Moscovei nr 1 in Romania!

    va spun toate acestea nu cu scopul de a va descuraja,ci de a va arata realitatea in fata.

    Apreciază

  5. patriciu said

    Scuzaţi,m-am grăbit cînd am scris… Am dat şi eu nişte exemple la întîmplare…Pe viitor promit săfiu mai atent. Mulţumesc că m-aţi corectat.

    Apreciază

  6. Observator said

    SUNT INCREDINTAT CA UNII – CHIAR DINTRE DISTINSII POSTATORI DE MAI SUS – CAM BAT APA-N PIUA CU UN NATIONAL;ISM DESUET.
    ORI LE E FRICA SI N-AU CURAJ SA SPUNA UN ADEVAR CUM NU SE POATE MAI SIMPLU, VERDE SI LA OBIECT, SI DECI SE-ASCUND DUPA DEGET, ORI LE PLACE NUMAI SA SE VADA CA SCRIU SI EI CEVA… FARA FOND…
    PROBLEMA NOASTRA PRINCIPALA ASTAZI, ESTE UNA SINGURA: SA NE REFACEM TERITORIU NATIONAL !!! SI PENTRU ASTA TREBUIOE DESIGUR CURAJ, MULT CURA, SA APUCAM TAURUL DE COARNE!!!
    CELELALTE SUNT ABSOLUT PE LOCUL DOI, SI DECURG NUMAI DACA REINTREGIREA ROMANIEI ESTE IN PREALABIL INFAPTUITA !!!

    Apreciază

  7. P said

    observator,eu cred ca tu cam dai cu bata in balta nu cei de mai sus.Cum vrei tu sa se faca aceasta reintregire nationala,daca ceilalti comentatori ,,bat apa-n piua cu nationalismul desuet,,precum afirmi fara nici o dovada.

    Eu sunt impotriva nationalismului! eu sunt pentru un patriotism luminat pentru Romania pana pe Nistru!

    Apreciază

  8. Pentru a fi patriot trebuie sa ai un stat national la care sa te poti referi. Iar statul national roman s-a creat tocmai datorita ideilor nationaliste. De altfel, nu numai statul national roman, ci toate statele nationale europene.
    Deci, nu prea cred ca puteti separa nationalismul de patriotism.
    A, sigur patrioti s-au numit si sovieticii, patrioti ai unui amlgam numit URSS, dar care s-au dezis imediat ce s-a produs dezmembrarea deoarece uniunea formata cu forta nu a avut un nucleu national. Deci, „patriotismul” intr-un stat multinational este o forma fara fond.

    Apreciază

  9. P said

    da,asa este,in Uniunea sovietica diabolica a existat si patriotism si nationalism,insa pana in anii 1956 a fost un nationalist evreesc comunist(Stalin,evreu,ana pauker evreica,burah tescovici ministru de interne,evreu, Beria,seful NKVD,evreu,etc,etc,lista e prea lunga),iar dupa a fost un nationalism barbar rusesc.

    Au rusificat toate poparele din URSS. Romanii din Basarabia au devenit rusi,dupa Siberia au fost eliberati,in decretul din 1956 a lui Hrusciov,si au priimit interdictie ca sa se mai intoarca in Basarabia,pentru a se amesteca in alte zone.

    De exemplu ,patriotul Stefan Vadim Pirogan,supravietuitor al Siberiei din Basarabia,scriitor,publicist(cel care a facut o statuie ostasiilor romani in Basarabia,dupa 1991,dupa ce URSS a disparut), a scapat de Siberia,si s-a stabilit in Lvov,pentru ca avea interdictie sa mai vina in Basarabia.

    S-au intros in Basarabia ,romanii din Siberia doar in mod clandestin ilegal,asta-i altceva.

    Deci,in URSS dupa 1956,dupa ce beria a fost impuscat,iar evreii au Aliyiat la Palestina,a venit un nationalism barbar de tip rusesc,mai ales in perioada lui Brejnev.

    Polonezii din Lvov au fost rusificati,lituanienii la fel,si cate alte popoare…..

    tocmai de aceea spuneam ca nationalismul a fost compromis si de comunism.De tipul Ceausescu,Brejnev, Imre Nagy in Ungaria(acela numai comunism nu era,ci clar nationalism unguresc in 1956 la revolta,contra sovieticiilor).

    Adolf Hitler a compromis cel mai tare nationalismul. Israelul azi are voie sa fie cel mai nationalist,bazat pe istorie,religie,neam,tara si traditie,insa alte state nu au voie,pentru ca Uniunea Europeana,a pierdut razboiul 2 mondial,Germania l-a pierdut si tariile aliate ei,care azi sunt prin Uniunea Europeana. Si francezii au colaborat cu nemtii,si polonezii(a nu se uita ca polonezii din est la Barbarossa au primit cu flori pe nemti,pentru ca i-a scapat de Gulag-ul sovietic).

    A lupta azi pentru nationalism este sinonim cu a te pune in gura lupului,si a iti face dusmani in evrei,care azi conduc prin spionaj lumea,in fond.Ambasadorul USA in Romania este Mark Gitenstein,este evreu,evident. Cei mai bogati TOP 300 din USA sunt evrei,Rokkefeler ,Bilderberg,Soros,etc,etc.

    Asadar,pentru ce sa ne declaram nationalisti? asa mai bine aderam la Noua Dreapta direct,la formatiuni legionare,care au toata stima noastra pentru actiuniile lor pozitive in societate,insa parca noi vrem alt nivel pentru a ajuta neamul.Ei vor fi mereu paria,ceva ,un subiect tabu,presa ii va ocoli,si niciodata nu vor fi apreciati acesti neo-legionari in Romania,desi poate ca au intentii bune si sunt oameni de caracter.

    Sa ne respectam trecutul,identitatea,insa sa fim mai vicleni ca serpii,pentru a nu cadea in plasa,in capcana.Cat despre PRM,acesta ,,Romania mare,, nu a facut nimic pentru Basarabia,ba chiar a promovat securisti in Parlament,fara ocolisuri: Ilie Merce,seful securitatii Buzau, si cati altii?

    gheorghe craciun,seful penitenciarului Aiud,apropiat al lui vadim tudor.

    Asta a distrus nationalismul,nu a ajuns Ceausescu,nu a ajuns al 2-lea razboi mondial.

    Partidul NATIONAL liberal,este de forma.Si eu ma declar mason.Asta inseamna ca sunt,sau ca cineva ma recunoaste? intre PNL,PSD FSN PDSR PNTCD(in afara de 5 seniori),PCR PMR nu exista nici o diferenta.Nationalist,pentru ca da bine la popor,atata tot,ca in rest,afaceristi de grup mafiot,si securisti……

    Apreciază

  10. P said

    stiti mai bine ca mine cat de greu Basarabia a trecut la grafia latina,la limba romana! pentru ca abia prin 1989 tovarasu gorbaciov i-a lasat pe romanii din URSS sa revina in Basarabia…..din Moscova,tariile baltice,cercul polar,Kazahstan,Lvov(apropos de Stefan vadim Pirogan), Kiev….

    de exemplu si azi in KIEV traieste un ROMAN care a facut celebrele fotografii in timpul 1986 evenimentelor din Cernobil.Il cheama Costin Igor,cu siguranta ati auzit de dansul.

    Si azi traiesc in Kazahstan zeci de mii de urmasi ai romaniilor deportati pe vremuri,dar si in Caucaz,Cuban,si alte regiuni si zone.

    Insa nepotii celor plecati nu mai vorbesc nici un cuvant in limba romana,pentru ca DE FRICA romanii nu i-au mai invatat romaneste pe urmasi,si poate s-au casatorit mixt cu rusi-rusoaice,si vorbim de cei 20 la suta care saracii AU MAI SUPRAVIETUIT GULAG-ului siberian!

    In 1949 au fost deportati sute de mii de basarabeni.

    Daca tragem linie,si vedem ca in 1945 existau in Basarabia doar 2 milioane de cetateni,ne ingrozim! plus ca in 1946 a venit foametea si au murit peste 300000 de copii si civili….

    noroc ca maresalul IOn Antonescu a intocmit un plan secret de retragere a populatiei din Basarabia in 1944…..atunci 1 milion de romani din Basarabia au fugit in vest,si pana in Banat nu s-au oprit majoritatea de frica rusilor!

    Am cunoscut pe Vasile Barbieru,un solist geniu al Operei Romane care a cantat la Scala din Milano.El era originar din Balti-Basarabia,si a fugit in 1944,cu toata familia,direct in LUGOJ!

    Paul Goma a fugit pe Tarnave in Ardeal,altii pe unde au prins.

    Deci bastinasi din 1945,cu toti mortii ii regasim azi,ei si urmasii lor ,acei 1500000 de basarabeni care au ramas in Basarabia! un milion jumate aproximativ,care nu au murit in GULAG,sau care nu au plecat in alte zone ale URSS.Acestia NU s-au inmultit pana la 4 milioane cat avea in 1990,ci mai ales ca au fost adusi rusi si ucraineni din Rusia,in Basarabia…..

    Cam asta e realitatea.

    Deci asta a fost un ,,nationalism rusesc barbar,, adevarat,decare va vorbeam eu.De aceea azi atat de greu ne batem cu ,,maldavenistii,, asa zisi,si cu rusii din Basarabia,care nu vor in nici un caz Unirea cu Romania.Sunt multi fanatici spalati pe creier,nu spun ca toti,insa spun ca DESTUI!

    Apreciază

  11. P said

    sa fim onesti:

    Basarabia 1930- 4 milioane de suflete

    Basarabia 1945 la sfarsitul razboiului=2 milioane suflete.

    1 milion s-au refugiat in Romania si nu s-au mai intors niciodata in Basarabia romaneasca.

    La cele 2 milioane din 45 scadem 300000 de morti prin infometare.

    La cei 1700000 scadem dupa 1949-1953, peste jumate de milion de deportati in Siberia,care nu s-au mai intors majoritatea niciodata!

    Ajungem pe la 120000 in anii 50,60.

    In 1989, RASSM(Basarabia ciuntita plus o fasie transnistreana),avea 4 milioane 200000 de suflete.

    Cum a crescut populatia?evident ca au venit ucranieni,rusi,evrei(cu zeciile de mii din Asia),si alte popoare.

    Cati au mai revenit dupa 1991 in Basarabia,dintre cei care au supravietuit Gulag-ului,razboiului 2 mondial? foarte putini.

    Concluzia: azi 600000 de romani ortodocsi Uniti cu Petru de Balti si cu Patriarhia Romana BOR,reprezinta nucleul dur al romaniilor din Basarabia care doresc Unirea Basarabiei cu Romania.Multi inca traiesc cu frica.

    Situatia este foarte sumbra,dupa parerea mea.

    Un schimb de populatii ar fi ideal,in cazul unei Uniri cu Romania…..E drept ca am auzit foarte multa muzica ruseasca de fiecare data cand am fost la Chisinau,insa in piete doar limba romana se vorbea,la sate doar limba romana….insa orasele de obicei sunt cu multi etnici rusi! orasele mari in special…..

    Apreciază

  12. P said

    ca si cand nu ar fi ajuns soarta tragica a romaniilor din Basarabia(Golgota Basarabiei),cand s-au refugiat basarabenii in 1944(in martie rusii au trecut Nistrul spre iasi-Chisinau,aceeasi operatiune armata ca la Stalingrad,de incercuire),

    in 4 aprilie 1944 peste 3000 de romani in BUCURESTI,in Gara de nord,in special refugiati basarabeni au murit,ucisi de bombele americane.

    Ce soarta au mai avut si Basarabenii,iar nemernicii care conduc azi Romania,nu fac nimic sa repare moral macar trauma istorica continua de la 1944 incoace a romaniilor din Basarabia!

    ba mai mult,Basescu a facut un monument al aviatorului american,in semn de prietenie pentru NATO si USA!

    este un tradator de tara! americanii aia aviatori nu au fost eroi ci criminali de razboi! au ucis 3000 de basarabeni refugiati doar in Aprilie 1944…….CIVILI!

    asta doar ca o paranteza….. si pentru ca nu a ajuns suferinta acestor basarabeni,dupa 1948,alaturi de taranisti,liberali,regalisti,legionari,intelectuali, majoritatea basarabeniilor refugiati in 1944, au ajuns deportati in BARAGAN,langa Maria Maresal Antonescu(o femeie nevinovata,care nu a facut politica niciodata), iar altii ca detinuti politici anticomunisti, la CANAL,AIUD DELTA BALTA BRAILEI,Pitesti,etc,

    ALECU MARE,mare erou national al romaniilor din Basarabia,a fost deportat in SIBERIA,paremi-se ca prisonier de razboi…dupa vreo 10 ani de siberia,e gratiat si trimis in Romania lui Gheorghiu DEJ,iar acesta terorist,ca pe toti basarabenii intorsi din Siberia, ii condamna la peste 20 de ani puscarie ,pentru ,,spionaj,, pentru a-si arata atasamentul fata de URSS…..

    Acest ALECU MARE dupa 1990,a fost un mare roman,care a ajutat mult pe romanii din Basarabia,si in special pe cei victime ale regimului terorist transnistrean al lui igor smirnov.

    Acest Alecu Mare,are merite deosebite,a facut mult bine pentru fratii lui de cruce din Basarabia,si fratii mei deopotriva,si fratii tuturor romaniilor….si niciodata nu a cautat sa isi faca publicitate

    Apreciază

  13. P said

    mai e ceva,trebuie neaparat sa va spun,si cu asta voi incheia de tot.

    ,,iertam dar nu uitam,,

    e sloganul evreiilor care ne baga pe gat holocaustul,cu forta.

    Daca nu vrei sa uiti,nu poti sa ierti.

    Daca cineva ti-a facut rau,trebuie sa uiti raul ,ca sa-l poti ierta,pentru ca daca ti-l amintesti si-l tot spui si repeti,URA renaste!

    nu poti ierta fara a uita.

    Trebuie iertat si uitat!

    insa eu NU uit si NU iert! la atatea crime impotriva romaniilor din Basarabia nu voi uita niciodata si nu voi ierta! am eu motivele mele personale.Nu asta conteaza.

    Conteaza ca sloganul evreesc este mincinos.Ca sa ierti trebuie sa uiti,altfel nu poti ierta,aducandu-ti mereu aminte!

    Apreciază

  14. De unde ati mai scos-o si pe asta cu evreii?
    De „ochi pentru ochi, dinte pentru dinte” ati auzit? Daca nu, cautati pe Google.

    Apreciază

  15. P said

    http://jewishottawa.com/page.aspx?id=160426

    ,,forgive,but never forget,,

    este discursul fiecarui evreu,ca asa i s-a picurat la sinagoga de catre elie wiesel si holocaustologii,din cate stiu si pe monumentul ,,holocaustului,, inaugurat la BUcuresti scrie asta……

    Tine de discurul lui elie wiesel,de a vorbi moale si victimizator,ca apoi sa treaca la atac impotriva ……. spunand ,,romanii au ucis au ucis au ucis,, generalizand in asa hal incat fiecare roman sa se simta vinovat,eventual sa-i fie rusine ca-i roman!

    sa nu ne facem ca ploua,si sa vedem realitatea in fata.

    Ochi pentru ochi e sloganul evreesc,insa holocaustologii au schimbat sloganul pentru a fi de impact mediatic.

    Ori exact cum spuneam,niciodata nu vei putea ierta,daca nu uiti!

    Apreciază

  16. Catalin Vasile said

    Noi trebuie sa cerem liderilor USL sa semneze un „contract cu Romania si romanii” unde sa scrie cat se poate de clar, sa afirme raspicat: fara U.D.M.R. sau P.C.M. la guvernare! Asta trebuie facut, asa incat sa avem permanent mijlocul de a le reaminti promisiunea!
    Si tot acolo sa trecem si intarirea relatiilor cu Basarabia in directia reunificarii!

    Apreciază

  17. […] Nationalism romanesc […]

    Apreciază

Lasă un comentariu