Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.235 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    aprilie 2024
    L M M J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Unire civico-politica

7 Aprilie 2012

Unire civico-politica

Natiunea romana, afara de fenomenul exodului populatiei, se confrunta cu alte doua probleme critice, problema reintregirii intr-o singura tara, nu in „doua tari romane” si problema „discriminarii pozitive”, adica a drepturilor suplimentare functie de apartenenta etnica in dauna populatiei romanesti, cu accent in judetele Romaniei Covasna, Harghita, Mures.

In Covasna, Harghita, Mures, romanii sunt practic lasati singuri la discretia totala a autoritatilor locale maghiare fara ca sa existe reactii din partea fortelor politice romanesti. De aceea, este de mirare ca abia acum, in apropierea alegerilor, sunt intrebat de reprezentanti ai unor partide care doresc cu orice pret sa intre in parlament, daca nu doresc sa particip ca membru de partid si sa ocup un loc eligibil pe listele lor, sau sa cooperez pentru realizarea programului lor politic.
Domnilor, in primul rand, raspunsul meu este NU, nu doresc sa fiu membru de partid si nici sa fiu inclus pe vreo lista electorala. Independenta imi confera posibilitatea sa nu ma aliniez politicilor pe care doriti sa le implementati. In acelasi timp, pot sprijini punctual orice initiativa de interes national al oricarui partid, dar pot sa si critic derapajele inerente fara sa fiu restrictionat de disciplina de partid.

In al doilea rand, toate argumentele si propunerile mele se gasesc pe acest blog. Daca intr-adevar doriti sa va manifestati ca partide nationale, sunteti liberi sa preluati orice idei si propuneri pe care sa le includeti in programele dumneavoastra. Credibilitatea o voi „cantari” prin modul in care veti accepta modificari ale Legii Electorale care sa stirbeasca monopolul parlamentar al partidelor in favoarea reprezentarii societatii civile, precum si prin lichidarea „discriminarii pozitive” a minoritatilor nationale prin extinderea aceluiasi drept de reprezentare parlamentara la intreaga societate romaneasca.
Daca este sincer, politicul va coopera cu societatea civila romaneasca nu numai in perioadele electorale functie de interesele de partid. Partidele care nu o vor face, vor fi penalizate de electorat.
Nu-i lipsit de semnificatie ca Marko Bela constient de exagerarile guvernarii UDMR, atrage speriat atentia asupra, ceea ce domnia sa numeste, „pericolul nationalismului” care ar putea influenta alegerile. Care „nationalism” domnule Bela ? Poate va referiti la reactiile romanilor impotriva pasilor pe care-i faceti fara rusine de la carma Romaniei unde ati fost adusi in mod inconstient, pentru realizarea autonomiei pe criterii etnice si pentru experimentarea in Tara Secuilor a unui mediu si scenariu de tip Kosovo?
Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures adreseaza disperat apeluri dupa apeluri catre institutiile statului, catre clasa politica in legatura cu abuzurile si discriminarile la care sunt supusi romanii in aceste regiuni. Totul este in zadar, politicul este surd si mut. V-ati gandit ca si FCRCHM ar fi indreptatit la reprezentare in Parlamentul Romaniei asa cum au minoritatile sau UDMR-ul?
Aveti de gand sa cooperati cu acestia pentru a remedia aceasta situatie, sau veti continua sa fiti receptivi doar pentru mesajele „antinationaliste” ale separatistilor maghiari?

In Basarabia fortele moldovenismului primitiv adopta atitudini agresive anti-romanesti. Cercurile romanilor basarabeni care isi afirma dorinta reintregirii tarii, sunt amenintate direct prin virulente pozitii lansate de cel mai retrograd si criminal curent politic din istoria omenirii ramas inca activ, comunismul, reprezentat prin PCRM, ca si de unii reprezentanti oficiali ai statului proveniti din aceeasi gandire totalitara comunista.
Recenta manifestare organizata la Chisinau de PCRM in timpul careia s-au afisat pancarte in ruseste cerandu-se ca romanii basarabeni sa-si faca geamantanul pentru a fi trimisi la Bucuresti, reprezinta gandirea totalitarista de tip stalinist prin care populatia din teritoriile invadate si ocupate de trupele sovietice a fost exterminata prin metode tipice incadrate in categoria crimelor impotriva umanitatii: lichidare fizica si transmutarea populatiei.
Prin reinvierea acestor apeluri la curatire etnica a Basarabiei, PCRM se situeaza in afara legilor umanitatii si este greu de inteles lipsa de reactie oficiala atat a autoritatilor de la Chisinau, cat si a celor de la Bucuresti sau chiar ale comunitatii internationale fata de aceste chemari criminale la curatire etnica.
Zilele trecute, am primit un mesaj amenintator prin care mi se spunea, printre altele, „Nu va jucati cu indemnurile pentru unire. De ce publicati lista cu aderentii Consiliului Unirii? Vreti sa vedeti morti, violuri, sange pe pereti? In toamna vine PCRM care creste in sondaje si la manifestatiile sale vin tot mai multi.”
Astfel de intimidari prin care se incearca demobilizarea fortelor romanesti si pro-unioniste dovedesc deja panica comunistilor rusofili si anti-romani, dar si a fortelor stataliste moldoveniste.

Intr-adevar, baza de masa, deci suportul popular prinde contur prin crearea Consiliului Unirii la care adera zilnic oameni de toate categoriile si organizatii de pe amandoua malurile Prutului si din intreaga lume. De aceea, acum este momentul ca, cel putin, PNL si PL sa demareze tatonari si discutii pentru crearea unui bloc politic unionist. Odata ce se va da dovada de unitate politica, deci de seriozitate, atunci membrii Consiliului Unirii ca si tot electoratul pro-romanesc din Basarabia si din afara, vor vota automat pentru acest bloc fara ca sa voturile sa mai fie dispersate.
Iar un prim semnal, il poate constitui prezenta celor doua partide, alaturi de organizatiile societatii civile la manifestarile dedicate actului de la 27 Martie care vor incepe pe 25 Martie..

In acelasi timp, consider ca este momentul ca Bucurestiul sa iasa din starea de asa zisa „politica corecta” manifestata prin lipsa de implicare oficiala, sau „timiditate” fata de situatia populatiei romanesti de dincolo de Prut.
Guvernul si institutiile statului roman au datoria sa-si manifeste pozitia clara fata de ultimele manifestari de ura etnica promovate de PCRM si sa condamne oficial acest partid, inclusiv pe plan international.

Pentru apararea fiintei nationale exista o singura solutie, unirea civico-politica la nivelul intregii societati romanesti.

8 răspunsuri to “Unire civico-politica”

  1. Esau said

    Sa nu se supere autorul, dar Kosovo nu-i ca Ardealul(sau tinutul secuiesc) cum si „vara nu-i ca iarna” lui Basescu.
    a- In Balcani de mii de ani au trait tracii, dacii, ILIRII, aromanii etc. Peste ei au venit slavii cam pe la mijlocul mileniului I e.n. si s-au asezat ca stapani pe aceste teritorii. Asa s-au asezat si sarbii pe teritoriul ilirilor, azi albanezi. Kosovo a fost de veacuri si milenii pentru albanezi vatra strabunilor lor iliri. Albanezii Kosovari s-au eliberat pe bune, si americanii si NATO au facut dreptate. Dar cum clasa noastra politica este rusofila si rusofona, bine-nteles ca sunt de partea Serbiei nu de partea albanezilor(care sunt de fapt rude mai indepartate ale traco-dacilor). Din acelasi motiv de filorusism, conducatorii nostri nu vor tine nici cu rom^nii aflati sub jugul popoarelor slave vecine : timocenii Bulgariei, timocenii Serbiei, moldovenii Transnistriei, etc.
    b- Alta este problema Ardealului si a tinutului Secuiesc. „Eliberarea” secuilor din Romania nu este ca eliberarea albanezilor din Kosovo ci consfintirea ocupatiei secuiesti a unui teritoriu romanesc vechi de mii de ani. Deci deosebire ca de la cer la pamant intre cele doua probleme. Politica perfida.

    Apreciază

  2. Da, este un punct de vedere de luat in seama. Si totusi, sa nu uitam ca acea Campie a Mierlei (Kosovo Polje) este socotita leaganul de formare al sarbilor.

    Apreciază

  3. text publicat pe pagina domnului Coja(care din pacate e impotriva Unirii Basarabia-Romania)

    UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA 2012-2019,pe cale pasnica:1. OLEG VORONIN,care are o avere de 2 miliarde de euro,are cele mai multe afaceri in ROMANIA2. FILAT are cele mai multe afaceri in ROMANIA3. Industria din Transnistria a falimentat,iar Sveciuk doreste sa revina la agricultura.4. Armata rusa din Transnistria se va retrage din Republica Moldova5. S-au produs zeci de mii de casatorii mixte romano-romane Basarabia-Romania.6. Ar trebui ca ECARTAMENTUL trenuriilor din Basarabia,sa fie modificat la marimea ecartamentului din ROMANIA,cu niste voluntari romani din Basarabia si ROmania.7. Propun ca electricitatea sa fie racordata la sistemul national al Romaniei,iar Basarabia sa tina de Suceava.8. Banca nationala a Chisinaului sa schimbe treptat moneda -leul moldovenesc, la marimea cele romanesti,si sa tipareasca bani nu doar cu chipul lui Stefan cel Mare ci si al Regelui Ferdinand intregitorul, Octavian Goga.9. In Romania Casa Regala prin vocea MS Regelui Mihai a spus anul trecut in Parlament ca romanii din Basarabia merita intrebati prin referendum daca doresc sa se uneasca cu Romania,deci este pro-Unionist.10. Filialele Partidelor romanesti,organizatiile de tineret din Romania,si din Basarabia ar trebui sa inceapa munca comuna de amenajare a cimitirelor romanesti din Basarabia,de constructie VOLUNTARA a unei autostrazi Iasi-Chisinau,sau a unei cai ferate la acelasi ecartament.11. Legea Recunostintei Legea Andrei Ivantoc ,prin care intre 2000 si 5000 de basarabeni care au luptat direct pe Nistru in 1992,ar trebui sa intre in vigoare.http://stop-terorism.blogspot.com/2012/03/legea-recunostinteilegea-andrei-ivantoc.html12. Unirea Basarabiei cu Romania ar insemna si expulzarea unor cetateni indezirabili,agenti provocatori anti-democratici,care ani la randul au provocat moldovenismul sovietic in Basarabia contra Romaniei,persoane care nu s-ar integra deloc in peisajul pasnic al Romaniei-Basarabia.13. Basarabia trebuie sa renunte acum la impartirea pe RAIOANE,tipic sovietice, si sa reorganizeze harta pe JUDETE romanesti.Chisinau-Lapusna, Orhei-Orhei, Leova,etc.14. Basarabia are sansa sa detina un vant foarte puternic,favorabil centralelor EOLIENE,centrale care au impanzit Austria si Uniunea Europene,centrale ecologice,care necesita un minim de investitii,si produce profit enorm,si energie pe cale ecologica.In Judetul IASI deja exista niste centrale,iar dincolo in Sculeni-Ungheni-Leova-Tiganca Cahul-Chisinau, s-ar putea instala mai multe centrale eoliene din fonduri Europene co-finantare,si din banii unor oameni de afaceri.15. Primul lucru pentru construirea unirii,trebuie aplicat ,un gest elementar: NU mai impartiti texte KGB-iste,de genul celui scris de Serban Milcoveanu,si nu mai faceti apologia aniilor 40,legate de Basarabia,intru-cat Unirea democratica a Basarabiei cu Romania in 2012-2019,nu are nimic a face cu anii 40.16.Textul de mai sus spune o mare minciuna: in 1940 in Basarabia romaneasca existau peste 3000 de intreprinderi,nu era o zona doar agricola! URSS si Hrusciov guvernatorul sovietic al Basarabiei ocupate in Iunie 1940,a furat toate produsele si intreprinderiile si le-a mutat dincolo de Ukraina .17.Populatia evreeasca din Basarabia,ar trebui sa inteleaga ca Unirea Basarabiei cu Romania ar duce la diminuarea antisemitismului in Chisinau si Basarabia,intru-cat fortele rusesti sunt cele provocatoare acolo pe plan anti-semitic.18. Unirea Basarabiei cu Romania ar conveni si oameniilor rusi de afaceri din Basarabia,care azi dau faliment in masa intru-cat economia este in deriva,iar leul moldovenesc este umflat artificial de la inflatia existenta.19. Avand in vedere existenta azi a celor doua tari romanesti,trebuie remarcata bataia de joc a ambasadei romane privind acordarea de cetatenie romana basarabeniilor,si a Consulatelor. Romaniilor din Basarabia trebuie acordata cetatenia romana in massa,pe banda rulanta,si nu pe spaga!In acelasi timp Romania acordand cetatenia romana inaintea R.Moldova,la doua tari din orientul Mijlociu,iar apoi la italieni,spanioli,iar abia apoi la Basarabia.Trebuie schimbata aceasta politica daunatoare!20. Traiasca Romania!

    Apreciază

  4. Tratatul din Olanda din 1992 de la Maastricht prevedea extinderea Comunitatii Europene asupra estului.Tratatul de la Lisabona ,care e si azi in Vigoare,semnat si de Romania la acea data prin Tariceanu si Basescu,prevede un articol care e FAVORABIL Romaniei de azi privind chestiunea strict a Basarabiei(R.Moldova,nu vorbim de Ucraina)Does the Treaty weaken Member States’ ability to have an independent foreign policy?
    No. The European Union is asked to act when a coherent voice is needed on the international stage. A range of foreign policy issues are best addressed by the Member States of the European Union acting together.The post of High Representative does not create new powers but streamlines EU external action, avoiding duplication and confusion. He or she acts in foreign policy matters on the basis of decisions taken unanimously by the EU 27. He or she complements and does not replace the foreign policy or diplomatic efforts of Member States. http://europa.eu/lisbon_treaty/faq/index_en.htm#14Cu alte cuvinte statele membre UE,printre care si Romania,pot sa isi duca politica externa cum doresc,ceea ce avantajeaza Romania in a apropia prin Unire Republica Moldova de Romania.(in afara de ,,pretentiile teritoriale,, privind unele regiuni din Ucraina si Bulgaria,care sunt interzise de NATO,noi putem sa ne unim cu un stat R.Moldova,chiar si la ONU,insa nu putem sa ne unim cu Ucraina,pana in Kiev,fiind excluse ,,pretentii teritoriale,, prin acorduriile cu NATO).

    Apreciază

  5. patriciu said

    Rog ca cititorii să-şi expună părerea despre iniţiativa ce urmează:

    Eri, ca şi mulţi din D-ră, am avut ruşinea să aud la”PubliKa” justificările agenţilor intereselor străine faţă de poporul român,complicilor crimelor săvîrşite de comunismul stalinist faţă România prin ruperea teritoriilor ei de la est de Prut şi crearea pe aceste teritorii a creaturii stataliste stalinist-hruşcioviste Republica Moldova, a trubadurilor profitorilor privelegiaţi ai existenţei în continuare a acestei crime faţă de poporul român, a apologeţilor “statalismului maldavenesc”, a agenţilor KGB Nicolae Ghirtoacă şi V. Ostolep.
    Arsenalul de erxpresii şi iniţiative duşmănoase faţă de promotorii ideei reîntregirii naţionale a teritoriilor româneşti, m-a inspirat la o idee: Oare de ce nu am crea noi o listă-top a ruşinii naţionale unde în fiecare săptămână să acordăm puncte şi o ordine de locuri a persoanelor care sau destins prin atitudini de tradare naţională românească, acţiuni ce demonstrează clar slujirea intereselor străine faţă de idealul reîntregirii naţionale, ş.a. Ceva în spiritul proiectului “Celor mai vestiţi 50 moldoveni” (cunoaşteţi revista) în care s-ar publica luări de atitudine pentru ce s-au acordat “locuri de cinste” pe această listă, unea sau altei persoane.(Ar fi tema unui proiect chear). Ar fi bine ca săptămânal să dăm lista “A celor 10, cei mai înverşunaţi antiunionişti”. În aceste liste să aibă “loc de cinste” alde Nicolae Chirtoacă,Valeriu Ostolep,Victor Stepaniuc, V. Stati, ş.a.
    Neamul românesc trebuie informat permanent cine sunt şi de ce sunt “Cei mai mari “apărători ai statalismului maldavenesc”, cine sunt şi de ce sunt,cei mai fervenţi duşmani a Reîntregiri naţionale a românilor.
    Odată şi odată acest ideal naţional îl vom realiza, şi atunci vor apărea eroi după răsboi sau persoane ce se vor strădui să arate că nu au avut niciodată activităţi antiunioniste,deci, consider eu,acest proiect ar fi binevenit acum.
    Astăzi a venit timpul să avem o Listă a ruşinii naţionale româneşti.
    Dacă era o asemenea listă, cum s-ar fi simţit aceşti N.Chirtoacă şi V.Ostolep cînd după emisiunea de eri de la Publika,s-ar fi pomenit timp mult plasaţi pe primele locuri în o asemenea listă-top?
    prof. de istorie, Anatol Marin

    Apreciază

  6. patriciu said

    Sărbătorirea celei de-a 94 aniversări a Unirii Basarabiei cu patria-mamă România la Bălţi – http://www.youtube.com/watch?v=R8okFyC5D8g&context=C415b263ADvjVQa1PpcFMDYZr8WTUBLoie98npkcb8V0EelQXvIiY

    Apreciază

  7. patriciu said

    Şi la Ungheni sa sărbătorit cea de-a 94-a aniverdare a Unirii Basarabiei cu Ţara…- http://www.youtube.com/watch?v=nHOnzMUzi00&context =C402e339ADvjVQa1PpcFMDYZr8WTUBLjdaUbe1k4xEYM7p4rP Ow2

    Apreciază

  8. […] Unire civico-politica […]

    Apreciază

Lasă un comentariu