Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.229 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    aprilie 2024
    L M M J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Condamnare PCRM

Condamnarea ultimului bastion stalinist din Europa

Inversunatii dusmani ai romanilor, comunistii moldovenisti grupati in cea mai retrograda formatiune politica din Europa, Partidul Comunist din Republica Moldova (PCRM) condus de Vladimir Voronin, individul care din fruntea acestei grupari criminale a ordonat provocarile, crimele si inabusirea miscarilor din Chisinau in Aprilie 2009, au inceput sa atace vehement nou infiintatul Consiliu al Unirii:
Guvernul Republicii Moldova protejeaza si tuteleaza deschis acele formatiuni politice care cer unirea Moldovei cu Romania. De o bunavointa deosebita din partea regimului de guvernare se bucura Consiliul Unirii Republicii Moldova cu Romania reconstituit zilele trecute. Acest consiliu este compus de niste umbre caricaturale ale trecutului, responsabile de declansarea macelului de pe Nistru, de conflictele interetnice de la începutul anilor 90 si de promovarea politicii de lichidare a independentei statului moldovenesc.

Frica si disperarea PCRM, care prin Declaratia oficiala a Comitetului sau Central din 2 februarie 2012, legitimizeaza practic Consiliul Unirii ca fiind principala forta a societatii romanesti in actiunile de promovare ale idealului national al reintregirii.
Din acest moment, este evident ca fortele antiromanesti declara razboi direct si deschis impotriva romanilor si nazuintei lor de a-si construi un viitor comun intr-o singura tara unita si puternica.

Mai grav, atitudinea antiromaneasca si anti Romania a PCRM este internationalizata in aceeasi declaratie a CC al PCRM, prin condamnarea oficiala a legaturilor firesti cu guvernul Romaniei pe care le considera acte de tradare:
Insasi guvernul moldovenesc, deschis, fara a se ascunde, la 3 martie 2012 va comite inca un act sigur de tradare – va participa la o sedinţa comuna cu guvernul Romaniei – eveniment care ar reprezenta o injosire fara precedent pentru oricare stat independent, eveniment care simbolizeaza deschis nu doar revenirea la politica anilor 90 dar si la practica trists a lui martie 1918.

Prin aceasta declaratie anacronica, PCRM se identifica astazi ca URMAS DIRECT al STALINISMULUI care in 1940, in mod neprovocat dar premeditat, dupa cum o dovedeste pactul criminal sovietico-hitlerist din 23 August 1939, Ribbentop-Molotov, a cerut si a impus prin forta armelor, in total dispret pentru Romania, cotropirea si ocuparea Basarabiei, Bucovinei de Nord si a Tinutului Hertei.

Este cazul ca Presedintele, Parlamentul si Guvernul Romaniei, sa se autosesizeze despre aceasta pozitie antiromaneasca si antieuropeana si sa intreprinda toate masurile care se impun.

Obligatia morala a partidelor romanesti este de a condamna la randul lor aceasta ultima ramasita stalinista din spatiul european care prin prezenta sa instiga la ura etnica si ameninta populatia romaneasca din Basarabia, mentine populatia dezbinata si plaseaza teritoriul de peste Prut la ultimul nivel de dezvoltare din Europa creind o stare de insecuritate regionala.

Clasa politica de la Chisinau are datoria sa boicoteze si sa condamne oficial PCRM care prin politica sa antieuropeana de tip stalinist constituie un potential pericol major pentru revenirea la un regim dictatorial avand ca urmare izolarea internationala a Basarabiei si transformarea sa in „Cuba Europei” asa cum a declarat insusi Vladimir Vorornin.

De asemeni, Guvernul de la Chisinau trebuie sa aiba curajul de a intreprinde o ancheta serioasa pentru a stabili si a trage la raspundere atat persoanele, pana la cel mai inalt nivel al statului, care au ordonat actiunile in forta impotriva demonstrantilor din Aprilie 2009 cat si formatiunile si partidele politice care au sustinut necesitatea acelor masuri represive.

Mircea Popescu
Consilier Onorific al Presedintelui Comisiei de Politica Externa a Senatului Romaniei
Membru al Consiliului Unirii

3 Martie 2012

8 răspunsuri to “Condamnare PCRM”

  1. […] https://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/condamnare-pcrm/ […]

    Apreciază

  2. Puscasu Vlad Irimie said

    va inselati privind ,,ultimul bastion stalinist,, in Europa.

    Voi vorbi despre MIHAI RAZVAN UNGUREANU care avea in cabinetul lui poza ANEI PAUKER in loc de icoane ortodoxe.

    Voi vorbi de regimul LUKASENKO, dar si de VLADIMIR PUTIN si celebrarea anuala a ,,victoriei din 1945 a lui Stalin URSS contra fascismului,,

    Orase din Rusia fac statuie si azi lui STALIN

    Realitatea e ca STALINISTI sunt peste tot in Europa. Doar ca unii se dau democrati,altii comunisti,iar altii holocaustologi

    Apreciază

  3. Puscasu Vlad Irimie said

    adica sa negi Holocaustul evreesc este o infractiune prin lege,cu 3 ani de puscarie,insa sa pui poza ANEI PAUKER in birou ca PRIM MINISTRU al Romaniei,este act de curaj!

    toti tradatorii de neam au ajuns prim-ministrii si ministrii. In asa context cu UNGUREANU nu va fi Unire in veci cu Basarabia.

    Pentru ca VORONIN si PCRM marseaza tocmai pe valul holocaustologic,impus de AMERICA, si Rusia+Israel, in care acuza Romania ca ,,fascista,, si ca vrea sa faca Unirea cu Basarabia ca si Ion Antonescu,vinovat de holocaust.

    PCRM va veni la putere cu siguranta. De aceea Unirea cu Romania a Basarabia mai dureaza….inca cativa ani buni pana sa se infaptuiasca.

    Apreciază

  4. Puscasu Vlad Irimie said

    STALIN nu este recunoscut de comunitatea internationala ca si un criminal,ci ca eliberator al AUSCHWITZ-ului.

    De aceea n-are rost sa mai insistam asupra subiectului STALIN.

    Pana una alta GERMANIA nu a primit KONIGSBERG, Prusia de est, KALININGRAD de azi-Rusia.

    ROMANIA nu a primit BASARABIA.

    POLONIA nu a primit LVOV

    Iar tariile BALTICE inca nu au primit despagubiri pentru crimele rusesti din GULAG.Si nu doar rusesti…

    FINLANDA nu si-a recapatat KARELIA.

    Apreciază

  5. Puscasu Vlad Irimie said

    si mai e ceva!

    e mai bine pentru ROMANIA si BASARABIA,ca rusii,gagauzii sa se separe,iar pentru inceput Romania sa alipeasca doar Chisinau si Cahul.

    BALTI vrea sa se rupa de Moldova,Gagauzia la fel.Deci cu alte cuvinte,mai bine unirea in trepte:

    azi CAHUL
    maine CHISINAU
    poimaine BUGEAC
    apoi EDINET,BALTI CERNAUTI TIRASPOL

    Apreciază

  6. Observator said

    Asta inseamna unirea cu Basarabia si Nordul Bucovinei, la Sfantu’ Asteapta, de parca n-am asteptat destul din 1944 si pana astazi…
    Mai sunteti, asa sfatuitori…. (?)
    Bravooo….

    Apreciază

  7. […] https://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/condamnare-pcrm/ […]

    Apreciază

  8. […] Condamnare PCRM […]

    Apreciază

Lasă un comentariu