Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

 • ACCESARI

  • 70.760 HITS
 • Flag Counter
 • ARTICOLE RECENTE

 • CALENDAR

  octombrie 2022
  L M M J V S D
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • ARHIVA

 • Top Posts & Pages

 • Diasporasi Reintregirea

Consiliul Unirii

== CERERE DE ADERARE ==

Consideratii despre Consiliului Unirii

Consiliul Unirii, care a fost creat zilele acestea, se dovedeste a fi o necesitate stringenta intr-un moment in care fortele pro-rusesti si anti-romanesti din Basarabia incep sa se grupeze si sa actioneze pentru a contracara manifestarile nationale romanesti menite sa readuca in constiinta colectiva a romanilor, ocuparea samavolnica de acum 200 de ani de catre imperiul tarist a spatiului basarabean si inceperea politicii de rusificare a populatiei.

In principiu, ar fi fost normal sa se convoace o adunare de constituire oficiala a Consiliului Unirii.
Un impediment este ca la aceasta miscare au aderat romani din intreaga lume, nu numai din Basarabia, deoarece problema reintregirii Romaniei este o problema a tuturor romanilor.
De aceea, s-a creat pentru moment un colectiv bazat pe voluntariat care si-a asumat sarcina imediata a constientizarii si promovarii scopurilor acestui Consiliu.
Este meritoriu faptul ca romanii-basarbeni s-au oferit sa duca tot greul, respectiv organizare, promovarea actiunii, dificila misiune de a suporta insinuarile unora sau altora, criticile, sfaturile ca ar fi trebuit facut altfel, amenintarile, etc, etc, etc.

S-a pus problema contactarii si cooptarii personalitatilor din lumea romaneasca care s-au remarcat in diverse actiuni si luari de pozitii favorabile procesului reintregirii tarii.
O asemenea abordare nu este nici normala, nici necesara deoarece acele personalitati dedicate cauzei nationale vor adera singure, in mod sincer si dezinteresat la aceasta miscare de mare emulatie patriotica.
Oare ne putem indoi ca cineva care simte romaneste s-ar putea eschiva sa-si puna numele alaturi de numele altor romani, doar pentruca are anumite resentimente personale? Oare aceste probleme meschine personale ar putea prevala asupra intereselor nationale?
Ei, bine, daca exista asemenea persoane, atunci acestea intr-adevar vor aduce prejudicii intregii actiuni.

Sa nu pierdem din vedere ca miscare este a intregului neam romanesc, nu a unui grup. De aceea este bine-venita prezenta a romanilor de pretutindeni si a cat mai multor organizatii politice sau civice pentruca in acest fel sa se creeze un curent larg in intreaga societate romaneasca pentru realizarea acestui deziderat national.
Desigur, va fi nevoie de o conducere executiva cat mai compacta care sa duca in spate intreaga activitate in urma consultarii, a „consilierii” cu organizatiile aderente si pe baza ideilor participantilor.
Rezultanta consultarilor va asigura directiile de actiune.

De asemeni, este extrem de important ca oamenii de valoare si apreciati ai natiunii sa adere si sa sprijine miscarea, deoarece prezenta lor constituie o garantie suplimentara si asigura o mai mare autoritate morala, de care romanii au atata nevoie in aceste momente de rascruce.

Impreuna vom putea determina factorii politici de decizie sa ne asculte si sa actioneze in directia intregirii neamului nostru in cadrul acelorasi hotare.

4 răspunsuri sa “Consiliul Unirii”

 1. […] Mircea Popescu: “Consideratii despre Consiliului Unirii” vezi toate articolele de Vitalia Pavlicenco azi la 09:22 comenteaza acum 3 vizualizari. https://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/consiliul-unirii/ […]

  Apreciază

 2. bagiu said

  E bine Mircea !
  Sa putem sa initiem un ROAD MAP al actiunii si sa atacam punctele propuse unul cate unul !

  Apreciază

 3. […] https://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/consiliul-unirii/ […]

  Apreciază

 4. […] Consiliul Unirii […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: