Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.229 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    aprilie 2024
    L M M J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Romani fara Patrie

Romani fara Patrie

De cateva zile a inceput o subtila campanie anti-unionista a unui tanar care se mandreste ca s-a scolit prin universitati din Romania. Coincidenta sau nu, campania asta anti-unionista completeaza si sustine iesirea furioasa a fostului lider comunist, actual presedinte interimar al republicii de la Chisinau, Marian Lupu si declaratia CC al PCRM care ataca Consiliul Unirii.
Tudor Cojocaru (sau Cojocariu), despre acesta este vorba, se declara roman-moldovean. Toate bune si frumoase, la fel se declara si primul ministru al guvernului de la Chisinau, Vlad Filat sau primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, amandoi scoliti tot in Romania, dar care, ca si Tudor Cojocariu, mai pe fata, mai pe ascuns, sunt de fapt impotriva intregirii Romaniei, sau cum se exprima, pentru „unirea in UE”.

Dar iata faptele relatate si interpretate de romano-moldoveanul Tudor Cojocariu pe Unimedia, un spatiu mediatic foarte citit de basarabeni.
Pornind de la o bataie intre niste indivizi, dintre care unul retras din miscarea unionista iar alti doi sau trei sunt lideri ai acestei miscari, tanarul Cojocariu, fost student in Romania, creeaza o adevarata isterie anti-unionista. Momentul de violenta este ridicat la rangul de simbol al „salbaticiei metodelor” prin care „ticalosii de unionisti” procedeaza pentru lichidarea statului independent si suveran de peste Prut prin promovarea Unirii.
Ii mai lipseste tanarului Rica Venturiano sa puncteze clar, asa cum fac toti moldovenistii statalisti, ca si Actul Unirii din 1918 a fost infaptuit prin brutalitatea jandarmilor romani care i-au snopit in bataie pe delegatii din Sfatul Tarii obligandu-i sa semneze documentul istoric care a consemnat „cotropirea romaneasca”.

Pentru acesti tineri ajunsi in functii administrative sau care spera sa ciuguleasca ceva din faramiturile unei puteri lipsite de glorie, ca si pentru unele partide care la randul lor isi bifeaza reprezentarea romanilor basarabeni ca punct de propaganda electorala, Romania nu este, nu doresc sa fie si de aceea lupta din toate puterile ca aceasta sa nu devina Patria lor.
Ei, acesti tineri romani fara patrie dar care au supt invatatura de la sanul Patriei romane, isi doresc mai presus decat orice sa fie fruntasi in satul lor de peste garla, sa intareasca iluzoriu statalitatea si (lipsa de) independenta a republicii mancurte, sa-i lipseasca pe romanii basarabeni de Patrie.

Si pentru asta, in mod pervers, incearca amagirea populatiei prin falsa speranta a integrarii in UE a surogatului de tara formata din cateva judete care au mai ramas din intregul numit Basarabia, parte a Romaniei intregite.
Practic, aceasta propaganda este un element cheie, un instrument folosit constient sau inconstient pentru a mentine secesiunea Romaniei si divizarea poporului roman.

Acestia sunt romanii fara Patrie.

32 răspunsuri to “Romani fara Patrie”

  1. Puscasu Vlad Irimie said

    asta este prostia,ca nu mai stii pe cine sa pui baza.Sunt studenti basarabeni in Romania care aici striga in strada BASARABIA PAMANT ROMANESC iar in Chisinau striga TINUTUL SECUIESC NU E ROMANIA.

    Tipic KGB. Consulatele Ungariei in Romania lui Ceausescu erau sediile KGB-ului sovietic. Ungaria a fost ocupata de URSS in1956 si de atunci a ramas KGB-ista,ca si azi de altfel…… TOKES este cam pro-Moscova de felul,si nu doar el….

    De aceea KGB-istii din Chisinau care vin la studii GRATUITE in Romania ,striga aici BASARABIA PAMANT ROMANESC iar la Chisinau ,,TINUTUL SECUIESC NU E ROMANIA,,

    mai sunt studenti d-alde SERGHEI GRIBENCO si GORBUNOV,veniti aici la studii,iar seara tragand cu pistolul in oameni de afaceri.

    Crimele lor au socat Romania,si a creat o imagine dezastru asupra Basarabiei in Romania……

    Apreciază

  2. bagiu said

    eu l-am cunoscuit pe Cojocariu, dar intr-o circumstanta in care se vota in mediul cafenelei liberalilor la Bucuresti !

    Si eu pentru prima oara am auzit de la el discursul precum ca Romania ar avea avantaje la unire , dar a fost combatut de Dan Nicu un student cu capul pe umeri !

    Apoi vazand ca nu are sanse a promovat ideile mele pe site-ul lui , mai mult nu stiu !

    Pai ei au patrie pe pamanul Romaniei asa cum scrie in ACTUL UNIRII , doar ca ocupa terenul abuziv !

    Apreciază

  3. Dl Popescu minte, fie din nestiinta, fie din rea-intentie. Pentru cei interesati, accesati acest link si vedeti discutia dintre mine si autor http://voxreport.unimedia.md/2012/03/10/despre-false-probleme-de-ce-l-a-batut-g-simion-pe-n-tibrigan/.
    Cateva precizari preliminare: am fost si sunt roman si nu am nevoie de lectii de patriotism de la nimeni. Am o educatie si o cultura generala care imi permite sa vad lucrurile realist.
    Ma simt insultat sa fiu inclus in acceasi categoria cu Lupu, un mancurt si un amnezic notoriu.
    Nu am creat nici o isterie anti-unionista. Am redat agresiunile unor falsi reprezentanti ai unionistilor. De fapt, unionistii nu au nevoie de reprezentanti. Unionismul se simte si se tine in suflet pentru a putea lua decizii corecte si pentru a merge inainte.
    Nu am folosit sintagme ca „ticalosii unionisti” si nici nu am spus ca unionistii sunt salbatici. Ar fi o aberatie absoluta. Am spus, in schimb, ca 5 indivizi merita sa fie pedepsiti conform legii pentru agresiunea comisa asupra unui tanar roman unionist nevinovat din Floresti, stanga Prutului.
    Nu am spus nimic nici despre lichidarea independentei si suveranitatii RM.
    Asadar, dle Popescu, rog sa aveti minim de bun-simt si sa nu mintiti. Dovezile sunt pe fata.

    Apreciază

  4. Deci, declarati ca doriti unirea Basarabiei cu Romania, nu unirea ipotetica in UE? Considerati ca Romania este Patria dumneavoastra?
    Faceti aceasta declaratie publica si voi intelege ca faptul ca ati legat unirea de o bataie intre niste indivizi a fost doar o greseala a dumneavoastra.
    In fond, daca doriti dreptate, atunci reduceti faptul la ceeace este, o altercatie violenta intre persoane care trebuie sa-si urmeze rezolvarea in justitie.
    Daca va pronuntati in locul justitieie si dati interpretari atunci veti avea parte de luari de pozitie fata de aceasta atitudine.

    Apreciază

  5. Nu am facut nici o greseala. M-am exprimat atat eu, cat si Nicu Tibrigan, cel care a fost batut de nebunii din platforma actiunea 2012, foarte clar.
    Nu meritati sa fac ”destainuiri la comanda” din simplul motiv ca nimeni nu are dreptul sa se erijeze intr-un soi de ”arbitru al unionismului”. Totusi, daca v-ati obosi sa cititi catusi de putin despre activitatile mele si ce scriu eu de ani de zile, veti intelege, poate, ca patria mea este natiunea romana, indiferent de hotarele politice efemere.
    M-am pronuntat in calitatea mea de cetatean liber cu atitudine civica, pentru ca niste lideri ai unei platforme care inglobeaza sute de tineri si nu numai, manipuleaza si aplica batai provocand leziuni toracice celor care nu cred in metodele lor salbatice de a atinge telul suprem al tuturor romanilor.

    Apreciază

  6. QED, din frica sau din convingere nu socotiti Romania ca fiind Patria dumneavoastra.
    In continuare, insistati ca simpla bataie dintre niste tineri este o „metoda salbatica de a atinge telul suprem al tuturor romanilor”.

    Apreciază

  7. http://www.ziaristionline.ro/2012/02/11/stefan-miron-raspuns-unui-moldovean-alexandru-lesco-si-victor-roncea-despre-cojocari-moldoveni/

    Apreciază

  8. Dle Mircea Popescu, aparatorul victimei lasa de dorit si arunca o lumina proasta si asupra situatiei. Adevarul este insa vizibil in declaratia si radiografia lui Nicolae Ţîbrigan: http://victortibrigan.wordpress.com/2012/03/09/cand-unionismul-doare-fapte-nu-vorbe/
    Personajele la care face referire sunt niste huligani adunati de pe stadioane de pleava serviciilor ucrainene si rusesti. Harta ciuntita a Romaniei Mari pe care o raspandesc de ani de zile vorbeste de la sine. Cu asa-zisa „Actiune 2012” se pregateste o noua provocare de proportii la adresa Romaniei. Care s-ar putea insa intoarce impotriva lor mai ceva ca la „revolutie”.

    Apreciază

  9. Vedeti si http://www.basarabeni.ro/stiri/articol/organizatia-studentilor-basara-700/

    Apreciază

  10. Am inteles ca este vorba de o bataie. Justitia isi va spune cuvantul. Dar oare justitia isi va spune cuvantul asupra unor persoane sau si asupra organizatiei din care fac parte?
    Aici este esenta problemei. Tudor Cojocariu face aceasta legatura si subliniaza „salbaticia metodei” folosite pentru realizarea unirii. Nu am adus in discutie caracterul sau ce au facut niste persoane ci intentia evidenta de a „manji” uninionismul, ridicand aceasta rafuiala la simbolul de metoda tipica romanilor, identica cu actiunile jandarmilor romani, asa cum se vehiculeaza in Basarabia.
    Qui prodest, decat atacurilor anti-unioniste dezlantuite zilele astea impotriva Consiliului Unirii?

    Apreciază

  11. Observator said

    Domnule Cojocariu, dupa nume inteleg ca sunteti roman. In urma ultimatumului sovietic din 23 August 1939, Romania a cedat Basarabia (si ca o ‘slaba” compensatie pentru cei 22 de ani de reintregire a Romaniei cu Basarabia (1918-1940), Rusia a ocupat si Nordul Bucovinei, ce nu fusese niciodata rusesc.
    Nu inteleg cine va cere sa faceti „destainuiri la comanda”… Doamne ce pompos scrieti cand vreti sa va ascundeti atitudinea pro/anti unionista… Sunteti absoklut liber sa aveti o atitudine pro sau contra reintregirii Romaniei dupa cum va dicteaza sufletul sau constiinta. Din pacate, atunci cand nu doriti, sau nu aveti curajul public s-o faceti, si va ascundeti dupa cuvinte „mestesugite” asta arata de fapt o anume frica de a va declara optiunea. Si nu inteleg sincer, ce rost mai are aceasta atitudine in zilele noastre cand Ivan nu mai sta cu maciuca sa va dea in cap daca cumva ati dori reintregirea Romaniei.
    Eu mi-am inchipuit cu multi ani in urma, ca daca basarabenii ar avea posibilitatea sa-si faca public optinunea unirii cu Romania (Moldova, Transilvania, Muntenia si Dobrogea), basarabenii, romani si ei la fel ca si noi ceilalti, n-ar sta nici-o clipa pe ganduri si-ar fi de acord.
    Dupa cum va coditi Dvs si va ascundeti dupa deget (si trebuie sa recunosc ca nu sunteti singurul) constat cu deosebita amaraciune si regret ca m-am inselat.
    DECLARATI TARE SI CU FORTA SA SE AUDA IN INTREAGA LUME CA DORITI REINTREGIREA ROMANIEI, FRATILOR, REINTREGIREA ROMANIEI ASA CUM A FOST EA, ROMANIA IN PERIOADA 1918-1940.

    Altfel, bagati capul in pamant ca strutul, si nu-l mai scoateti de rusine, ca iata si-acum in conditii de libertate, va lipseste fie curajul, fie si mai grav, vointa sa votati reintreirea Romania cu Basarabia si Nordul Bucovinei.
    Dumnezeu si mortii nostrii care-au suferit atat si-au platit multi cu viata, sa ne judece pentru atitudinea fiecaruia dintre noi in chestiunea reintregirii Romaniei cu Basarabia si Nordul Bucovinei, SI-AICI PE PAMNT, SI IN CERURI CAND NE-OM DUCE LA EL

    Apreciază

  12. Puscasu Vlad Irimie said

    documentele STRATFOR si WIKILEAKS ne obliga sa fim prudenti.Asta in cazul in care iubim romanii nostrii din Basarabia.

    Daca e adevarat ce zic americanii,anume ca o sa vina iara PCRM insa de data asta cu sveciuk si Kozak plan, inseamna ca nu e de bine.

    Se pare ca prietenii nostrii NATO din nou au facut intelegere cu Moscova,ca in anii 50.

    Daca iara suntem tradati ca la Yalta,ce ramane de facut pentru noi?

    pregatim lagarele ONU pentru viitori basarabeni refugiati in Romania.In primul si in primul rand ,basarabenii care au semnat lista CONSILIULUI UNIRII.

    Apreciază

  13. Puscasu Vlad Irimie said

    Cu tot respectul,am inteles informatiile,insa nu ati subliniat concluzia,si ceea ce ramane de facut

    Apreciază

  14. Puscasu Vlad Irimie said

    Lasand la o parte provocariile si discutiile privind oamenii Moscovei,ce ne ramane noua romaniilor de facut pentru romanii nostrii din Basarabia?…tinand cont de toate informatiile STRATFOR,si cele adunate de dvs.

    Apreciază

  15. De unde ati scos-o ca Romania nu e patria mea? Vorbiti prostii. Romania e patria mea, din simplul motiv ca se circumscrie natiunii romane care nu e cuprinsa doar in granitele actualului stat. Nu e o simpla bataie aplicata de 2 tineri si 3 revolutionari in frunte cu Doru Maries aplicata unui tanar. L-au batut pentru ca asociatia sa a iesit din platforma actiunea 2012.

    Apreciat de 1 persoană

  16. Recititi articolele mele si ale lui Nicu si poate veti intelege ca acestea condamna metodele unei grupari de indivizi care se declara unionisti, dar bat alti unionisti. Nu are legatura cu unionismul ca atare, ca miscare. De ce va incapatanati sa ignorati ce spun?

    Apreciază

  17. Regret ca sunt nevoit sa raspund unui anonim. As prefera sa va aratati identitatea, ca sa comunicam echilibrat. SI totusi, nu va permit sa imi dati lectii de patriotism si sa insinuati ca am fost sau sunt contra reintregii Romaniei Mari, normale, de fapt. Tot discursul dvs e bazat pe o premisa falsa. Nu e nici o dovada de curaj sa stii si sa spui ca esti roman si ca vrei sa fie toti romanii impreuna. Reveniti-va din letargia comunistoida ale vremurilor de demult. Azi nu mai inchide nimeni pe nimeni si nu deporteaza, asa cum faceau rusii sovietici pe vremuri. Nu sunt deputat ca sa votez pentru reintregire si nici nu stiti ce as face daca ar fi un referendum. Asadar, nu mai aberati.

    Apreciază

  18. Puscasu Vlad Irimie said

    Stimate Tudor, anonimii curajosi lasi,nu isi doresc UNirea,la fel cum nu si-o doresc nici fortele pro-Moscova din Romania si Republica Moldova.

    Mai bine fiti prudent si nu ii mai bagati in seama d-le Tudor, si d-le Mircea Popescu, pe anonimii fanatici pro-Moscova.Acesti anonimi pot fi derbedeii platiti de SIS de FSB de PCRM sa bata in strada pe X si pe Y ca sa compromita Unirea.

    Daca ne luam dupa americanii de la STRATFOR vom constata ca Unirea nu se poate cu ROmania a Basarabiei.Cel putin anii acestia,trebuie sa spunem adevarul,si sa fiti prudenti.

    Pentru ca romanii din Romania sunt la adapost,pe cand basarabenii Unionisti sunt sub talpa OMON SIS PCRM,care oricand poate navali in casele patriotiilor.

    Mai bine fiti prudenti. Daca vreti cetatenia romaneasca apelati la frati,apelati si la mine,apelati la cei de incredere.

    Mai bine va faceti invitatie ca sa lucrati in Romania,sau in UE,cerand apoi cetateania romana,decat sa va umiliti pe la consulatele romanesti,la cozi interminabile.

    puscasuvlad@ymail.com

    Apreciază

  19. Puscasu Vlad Irimie said

    ia auzi ce zice anonimul las de mai sus ,,DECLARATI TARE SI CU FORTA SA SE AUDA IN INTREAGA LUME CA DORITI REINTREGIREA ROMANIEI, FRATILOR, REINTREGIREA ROMANIEI ASA CUM A FOST EA, ROMANIA IN PERIOADA 1918-1940.

    Adica anonimul las face in pantaloni sa treaca Prutul,si instiga pe Basarabeni sa ceara unirea,ca apoi sa vina OMON pe Prut sa violeze toate basarabencele.

    Bai idiotule anonim,taci din gura ca puti! Unirea nu se face cu un strigat cum iti imaginezi tu!

    Apreciază

  20. Puscasu Vlad Irimie said

    cititi documentele STRATFOR si veti vedea ca NATO ,americanii au dat rusiilor totul pana la PRUT.

    Moldova va pune KOZAK PCRM sveciuk in aplicare ,si va uni Moldova cu URSS EURO-ASIATICA a lui PUTIN.

    daca americanii ne-au vandut,nu mai instiga anonimule ,,observator,, ca romanii sa iasa in strada,ca apoi sa vina PCRM Voronin sa-i bage in Beci la SIS,sa fie iasa sange pe pereti!

    FITI PRUDENTI! nu va aruncati cu capul inainte,ca nu asa se face unirea cu Romania! conteaza foarte mult contextul international in care traim.Nu ne va da NATO 30 de tancuri sa eliberam BAsarabia!

    Apreciază

  21. Domnule Puscasu, va rog sa va ponderati limbajul. Blogul este pentru disputa civilizata de idei, nu pentru atacarea persoanelor care posteaza.

    Apreciază

  22. Puscasu Vlad Irimie said

    imi cer scuze stimate d-le Mircea,

    insa acele persoane sunt mai periculoase decat bomba atomica. Atrag oamenii de buna credinta cu parfumuri seducatoare unioniste, pentru a distruge Miscarea Unionista din interior.

    Anonimii aceia conduc pe o pista gresita pe oamenii de buna credinta din Basarabia,asa incat acesti oameni cinstiti se vor alege cu suferinte,torturi in beciuriile SIS ,cand toate listele vor ajunge in mana lui Voronin si PCRM.

    Unirea nu se face cu doua scandari in strada ,,Basarabia e Romania,, ci se face prin politic.Ori deocamdata la Chisinau in Parlament si la conducere nu este nici o persoana care sa doreasca Unirea cu Romania,si nici integrarea in UE si NATO.

    Integrarea euro-atlantica ar insemna ca domnul Filat sa ceara OSCE ca trupele OMON sa plece acasa.Ori domnul Filat respinge Unirea cu Romania,la fel ca Vladimir Voronin,si face jocul Moscovei.

    La mijloc vor suferi oamenii de buna credinta,la instigariile unor provocatori precum acei anonimi.

    se mai adauga si faptul ca NATO nu doreste sa se extinda in Moldova pentru a nu supara Rusia,ci doreste sa se extinda in Croatia,Macedonia,Albania si Israel.

    Aceasta e realitatea,si trebuie ca lumea sa cunoasca adevarul.

    Apreciază

  23. Ati inteles gresit mesajul pe care Observator l-a trimis.
    El spune clar:
    – Unirea nu se poate face decat intre hotarele unei singure Romanii.
    – Formulele: „un popor doua state (chiar romanesti)”, „unirea prin integrarea in UE”, „unirea romanilor in cadrul aceleiasi natiuni” sunt cele mai periculoase diversiuni pentru a opri procesul real al Reintregirii.
    Scandarile in strada si organizarea societatii civile sunt singurele metode eficiente atata timp cat clasa politica in dorinta de a-si mentine privilegiile sau din cauza mentalitatii
    refuza optiunea unionista.

    Apreciază

  24. Puscasu Vlad Irimie said

    stimate d-le Mircea ,priviti ce efect are strada,la dvs in America= zero. ,,Ocuppy Wall Street,, a solutionat cumva criza monetara din America? nicidecum.Economia e la fel de saraca…..

    Strada se aprinde si se stinge.Nu are efect pe termen lung ca si UNIREA durabila intre Romania si Basarabia.

    Ar fi bine ca macar ,,integrarea in UE,, sa aiba loc. AIE este doar un nume cu parfum europenist la Chisinau,pentru ca Filat a primit cele 270 milioane euro de la UE,si 300 in transe inca va mai primi de la Guvernul Romaniei.

    http://ec.europa.eu/europeaid/where/neighbourhood/country-cooperation/moldova/moldova_en.htm

    Moldova republica a primit niste fonduri UE pe probleme de securizare a frontierei,combaterea traficului de fiinte umane,droguri.

    Politica trans-frontaliera…… asta nu inseamna ca va adera la UE.

    Conform STRATFOR http://www.jurnalul.ro/externe/stratfor-moldova-fundatura-pana-cand-cineva-va-putea-infrunta-rusia-romania-slaba-militar-603783.htm

    adica propagandei americane, Moldova cel putin pentru inca 10 ani are un viitor sumbru….

    iata niste titluri : STRATFOR: R. Moldova va ramane paralizata politic

    sau tot STRATFOR: Moldova nu va iesi din fundatura

    si alte titluri. Americanii NATO ne-au vandut iara ca la YALTA prieteniilor aliati URSS,actual Uniune Euro-Asiatica a lui Vladimir Putin.

    Adica ne-au vandut Basarabia.Cel putin cativa ani buni de zile,Basarabia NU se va indrepta deloc spre Occident.

    Asta e situatia reala,si in contextul acesta ,noi din Romania trebuie pe basarabeni sa ii tinem calmi,nu sa-i aruncam in beciul SIS.

    Si ne facem ca nu vedem ca premierul comunist MIHAI RAZVAN UNGUREANU,are poza kominternistei ANA PAUKER la el in birou,si a ordonat ca toate icoanele si pozele de familie sa fie scoase din toate cabinetele ministerelor?

    avem un premier comunist,si deci Unirea nu e prea posibila anii acestia.Insa trebuie sa luptam.

    Doar ca eu spun: sa luptam CU PRUDENTA! si nu cu capul inainte precum spunea acel anonim.

    Apreciază

  25. Puscasu Vlad Irimie said

    stimate d-le Mircea ,priviti ce efect are strada,la dvs in America= zero. ,,Ocuppy Wall Street,, a solutionat cumva criza monetara din America? nicidecum.Economia e la fel de saraca…..

    Strada se aprinde si se stinge.Nu are efect pe termen lung ca si UNIREA durabila intre Romania si Basarabia.

    Ar fi bine ca macar ,,integrarea in UE,, sa aiba loc. AIE este doar un nume cu parfum europenist la Chisinau,pentru ca Filat a primit cele 270 milioane euro de la UE,si 300 in transe inca va mai primi de la Guvernul Romaniei.

    http://ec.europa.eu/europeaid/where/neighbourhood/country-cooperation/moldova/moldova_en.htm

    Moldova republica a primit niste fonduri UE pe probleme de securizare a frontierei,combaterea traficului de fiinte umane,droguri.

    Politica trans-frontaliera…… asta nu inseamna ca va adera la UE.

    adica propagandei americane, Moldova cel putin pentru inca 10 ani are un viitor sumbru….

    iata niste titluri : STRATFOR: R. Moldova va ramane paralizata politic

    sau tot STRATFOR: Moldova nu va iesi din fundatura

    si alte titluri. Americanii NATO ne-au vandut iara ca la YALTA prieteniilor aliati URSS,actual Uniune Euro-Asiatica a lui Vladimir Putin.

    Adica ne-au vandut Basarabia.Cel putin cativa ani buni de zile,Basarabia NU se va indrepta deloc spre Occident.

    Asta e situatia reala,si in contextul acesta ,noi din Romania trebuie pe basarabeni sa ii tinem calmi,nu sa-i aruncam in beciul SIS.

    Si ne facem ca nu vedem ca premierul comunist MIHAI RAZVAN UNGUREANU,are poza kominternistei ANA PAUKER la el in birou,si a ordonat ca toate icoanele si pozele de familie sa fie scoase din toate cabinetele ministerelor?

    avem un premier comunist,si deci Unirea nu e prea posibila anii acestia.Insa trebuie sa luptam.

    Doar ca eu spun: sa luptam CU PRUDENTA! si nu cu capul inainte precum spunea acel anonim.

    Apreciază

  26. Stratfor este doar o agentie de analiza.
    De acord, Basarabia nu va intra de una singura in UE.
    Occupy Wall Street, nu putea rezolva nicio criza monetara. Este o miscare anarhica, a tineretului „revolutionar” negationist al valorilor capitaliste, o miscare fara niciun suport real in societatea americana si fara niciun scop concret. Doar revolta de dragul revoltei. Nu a avut un ideal.
    In cazul miscarii unioniste exista un scop clar bazat pe un ideal national.
    Probelemele lumii sunt altele decat Basarabia sau Romania. Nu ne vinde nimeni, deoarece n-am fost proprietatea nimanui.

    Apreciază

  27. Puscasu Vlad Irimie said

    si ca lista sa fie completa. Daca tot avem acum o lista cu UNIONISTII patrioti. iata si dusmanii poporului roman care NU vor UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA:

    1. PETRU CLEJ ,propagandist al stalinismului cultural , cine nu e cu el e contra lui,exact cum gandea Stalin.Acest CLEJ e un vechi propagandist impotriva Unirii Basarabiei cu Romania.

    2. ION ILIESCU, presedintele de onoare PSD, fost agent al KGB-ului.

    3. MIHAI RAZVAN UNGUREANU, fost sef al spionajului extern, simpatizant al Kominternistei ANA PAUKER ,vinovata de crime impotriva umanitatii,acuzat de agentul CIA Robert Horvath New York, de legaturi teroriste Al Quaeda

    4. VICTOR PONTA,presedintele PSD , simpatizant al comunistului CHE GUEVARA, si porta-vocea lui ION ILIESCU

    5. CRIN ANTONESCU,presedintele PNL Romania,acuzat de agentul CIA George Roncea ,de apartenenta in afaceri si gandire cu Vladimir Voronin PCRM

    6. LASZLO TOKES, MARKO BELA,KELEMEN HUNOR, desconspirati de CNSAS ca colaboratori ai Securitatii diabolice,ulterior apropiati de agentura KGB prin intermediul Consulatelor Ungariei in Cluj,Timisoara.Deci UDMR nu vrea Basarabia cu Romania

    7.DINU PATRICIU, omul rusiilor care a vandut tot petrolul ROMPETROL rusiilor.Cel mai bogat roman din Romania!

    8.PETRE ROMAN, membru marcant al Lojei ritului Scotian,al Masoneriei britanice, omul din umbra lui CRIN ANTONESCU PNL.Acesta in 1990 a sabotat cu toate resursele,alaturi de ILIESCU-KGB, podul de flori de pe Prut,si Unirea Basarabiei cu Romania.

    9. NICOLAE PASCARU- Chisinau, fost politist de frontiera,mare moldovenist sovietic

    10.VIOREL FURTUNA, Chisinau avocat ,mare moldovenist sovietic

    11. VLADIMIR VORONIN, CHISINAU, si fiu-sau mare om de afaceri ,comunist miliardar,moldovenist sovietic

    12. MARIAN LUPU, moldovenist sovietic

    13. VLAD FILAT, fost ofiter KGB,moldovenist sovietic

    14. CORINA FUSU, omul din umbra lui MIHAI GHIMPU, moldovenista sovietica

    15. ZINAIDA GRECIANII, moldovenista sovietica fanatica!

    16. ADRIAN NASTASE PSD, apropiat al oameniilor de afaceri rusi

    17.MARK TCACIUK, PCRM moldovenist sovietic Chisinau

    18.IGOR DODON, moldovenist sovietic

    19. PLAHOTNIUC PCRM moldovenist sovietic

    20. IGOR SMIRNOV tiraspol , sovietic fara moldovenist

    21. VLADIMIR ANTIUFEEV, mare in grad GRU KGB sovietic

    22. SVECIUK tiraspol ,sovietic fara moldovenist

    23. SAVATIE BASTOVOI, fata bisericeasca sub Kiril, MOLDOVENIST SOVIETIC fanatic

    24.ADRIAN SEVERIN, tradator de tara,semneaza in 1997 tratatul de frontiera cu UCRAINA sovietica,ca ministru de externe.

    25. TEODOR BACONSCHI, tradator de tara, semneaza tratatul de frontiera cu MOLDOVA sovietica,ca ministru de externe.

    26. VERONICA BACALU, angajata FMI, porta-vocea de paie a PLDM-ului moldovenist sovietic

    27. BOGDAN OLTEANU ,nepotul kominternistei GIZELA WASS, membru PNL Romania, angajat BNR,fost sef al Camerei Deputatiilor

    28. VLADIMIR TISMANEANU fiul Kominternistului Tisminetki, fostul sef al Memoriei Exilului Romanesc si al IICCR,minimalizatorul crimelor comuniste din Romania si Basarabia romaneasca

    29. IURIE ROSCA, moldovenist de tip sovietic PPCD-ist

    30. MIRON COZMA, organizatorul Mineriadei din 1999 ,omul rusiilor,care a incercat caderea presedintelui Constantinescu si aderarea Romaniei la CSI,alaturi de Rusia,in razoiul din Jugoslavia,contra americaniilor,omul care a incercat RUPEREA Romaniei de NATO.

    31.CORNELIU VADIM TUDOR, presedintele PRM, omul care face spionaj la bazele americane din Romania,in favoarea rusiilor,interceptat de DIICOT

    32. MIRCEA DINESCU,care cu orice ocazie lauda Rusia in aparitiile TV.

    33. VIRGIL MAGUREANU,omul din serviciile secrete,care a FRANAT orice incercare de Unire a Basarabiei cu Romania in anii 90

    34. SILVIU POPESCU CADA, actorul mineriadei din 1991, care ridica statuie in public si azi generalului GRU KGB Militaru Nicolae,vinovat de crime de razboi.

    35.SERGEI GRIBENCO si GORBUNOV, actorii compromitere definitive a imaginii basarabeniilor in Romania,prin crime la comanda asupra unor cetateni pasnici si oameni de afaceri din Brasov si Constanta.Veniti in Romania ca studenti.

    Apreciază

  28. Puscasu Vlad Irimie said

    iata ce lipseste pentru BASARABIA sa facem:

    -acordarea de invitatii in Romania,pentru cei care doresc sa lucreze aici,pentru a nu mai sta la umilitoarea coada de la ambasada Romana pentru cetatenia romana,care dureaza ani de zile

    -printr-un parlamentar din Bucuresti,o propunere legislativa pentru schimbarea legii privind VETERANII DE RAZBOI si fostii DETINUTI POLITICI, in care legea sa acorde indemnizatii lunare de merit si veteraniilor de raboi care au luptat in 1992 in Transnistria,dar si detinutiilor politici inchisi de Tiraspol dupa 1992.

    – asigurarea din partea statului ROMAN a unei pensii pentru supravietuitorii GULAG-ului siberian din anii 40-50

    Degeaba Guvernul Romaniei acorda in transe Moldovei 300 milioane euro,bani care ajung in mafia lui FILAT.

    Noi trebuie sa platim despagubiri si recompense morale romaniilor pe care STATUL ROMAN i-a abandonat prin semnarea tratatului de la PARIS din 1947, a recunoasterii independentei Republicii Moldova in 1991,semnata de tradatorul Iliescu-KGB Petre Roman,apoi pactul de frontiera cu Moldova Ucraina…..

    Conform DATELOR, cetatenia romana au obtinut-o in ordinea aceasta,cetateni din: ISRAEL, SIRIA,CHINA, REPUBLICA MOLDOVA…si altii.

    Adica Republica Moldova e pe locul 4! verificati datele din MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI!

    este rusinos! noi avem o datorie MORALA fata de fratii basarabeni!

    Apreciază

  29. Mircea said

    din lista asta in frunte lipseste numele tau vlade…

    Apreciază

  30. Va respect trecutul,identitatea,poate suferinta din exil,azi diaspora,de aceea nu va voi da nici o replica.Timpul si faptele vor demonstra cine e si ce vrea si pentru cine lupta!

    Apreciază

  31. Mircea said

    sunt un unionist convins si cred din tot sufletul ca soarta noastra e alaturi de fratii de peste prut ,dar din pacate o buna parte din populatie este indobitocita si nu-i pasa de idealuri ci cu ce sa hraneasca seara copii .nu-i vina lor ca sunt manipulati si insaraciti e vina celor care cu buna stiinta au adus populatia in aceasta stare .nu e vorba de rusi ,rusii doar paraziteaza pe slabiciunea noastra ,atata timp cat vom sta cu capul aplecat atata si vom suferi .si inca ceva,ce face un moldovean dupa ce obtine cetatenie Romana?se duce la italia si se mandreste ca e „moldovan”…

    Apreciază

  32. […] Romani fara Patrie […]

    Apreciază

Lasă un comentariu