Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.405 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    aprilie 2024
    L M M J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Demnitatea Nationala

27 Septembrie 2013

Legea Lezarii Demnitatii Nationale

Iata ca si Franta isi adauga vocea la corul celor care se opun intrarii tarii noastre in zona Schengen, in pofida sperantelor afisate public de guvernul roman.
Desigur, pozitia exprimata este foarte suparatoare ca simbolistica, romanii simtind o frustrare suplimentara fata de modul in care Romania este tratata de UE ca un copil vitreg.
Desi, dreptul la circulatie in spatial european nu este ingradit, totusi masura tinerii pe tusa a Romaniei, ca o pedeapsa, pe langa un blam pentru politica guvernelor romanesti, are consecinte dincolo de granitele continentului.

Astfel, o problema cu care se confrunta romanii este problema vizelor pentru Statele Unite.
Din nenorocire, guvernul Romaniei isi face iluzii ca ar exista solutii facile, fie prin santajul copilaresc al UE fata de America, respectiv introducerea vizelor pentru americani daca nu se ridica interdictia pentru Romania, fie ca relatiile diplomatice si de aliat strategic pe care tara noastra le are cu America sunt motive suficiente.

Politicienii romani ar trebui sa intelega ca politica strutului pe care o practica, nu este intotdeuna nici politica corecta, nici politica realista de dezvoltare si, cu atat mai mult, nici politica de afirmare pe plan international.
“Inteligenta politica” de a sta la mana altora si de a astepta ca deciziile pentru Romania sa vina din alta parte, eventual ca un act de bunavointa pentru “buna purtare”, este o politica tipica de vasalitate.

Intr-adevar, guvernantii nostri ori sunt orbi, ori sunt incapabili, ori sunt … guvernati din alta parte daca se fac ca nu vad si neaga cu incapatanare adevarul ca cea mai serioasa piedica a intrarii Romaniei pe o orbita de normalitate in directia circulatiei cu adevarat libere a cetatenilor tarii, este abundenta actelor antisociale cauzate, in majoritate, de tiganii romani.
Iar, romanii care traiesc in strainatate simt pe pielea lor efectul negativ al invaziei acestora in spatial european sau al Canadei.

Practic, atata timp cat guvernul roman nu va gasi formule pentru reducerea migratiei acestora, Romania va fi marginalizata pe plan international, iar comunitatile romanesti vor fi si ele stigmatizate si gasite tap ispasitor de cate ori apar crize economice.

Acum cateva luni, purtatorul de cuvant al presedintei Coreei de Sud aflata in vizita oficiala in Statele Unite, a abuzat sexual o ziarista.
In urma scandalului, respectivul purtator de cuvant s-a suit in primul avion spre Seul, lasandu-si pana si bagajul in camera de hotel.
La Seul a fost incadrat in categoria indivizilor care au „lezat demnitatea nationala” a tarii, urmand sa sufere, nu numai oprobiul general al cetatenilor coreeni ultragiati dar si efectele legii.

Am dat acest exemplu, deoarece consider ca si Romania trebuie sa-si apere demnitatea fata de actele iresponsabile ale unora dintre cetatenii sai.

Pentru a concluziona, propun introducerea unei legi pentru „Prevenirea Lezarii Demnitatii Nationale” bazata pe urmatoarele principii:
a. Se definesc ca fapte care constituie „Lezarea demnitatii nationale”, urmatoarele fapte petercute de cetatenii romani in afara granitelor Romaniei:
         – crima organizata transfrontaliera
         – trafic de persoane
         – crima
         – talharie / furt
         – cersetorie
         – prostitutie
b. „Lezarea demnitatii nationale” se considera fapta penala fiind pedepsita cu privarea de libertate urmata de interdictia de parasire a tarii pe o perioada determinata si cu pierderea unor drepturi sociale si politice.

Sper ca cercurile si parlamentarii de tendinta socialista sau ultra liberala sa inteleaga corect ca aceasta propunere nu inseamna nici discriminare, nici stirbirea unor drepturi individuale ci impartirea responsabilitatii intre stat si cetatenii sai in ceeace priveste ridicarea standardului de civilizatie si, implicit, de imagine a tarii pe plan international, cu toate efectecte benefice care decurg.

6 răspunsuri to “Demnitatea Nationala”

  1. […] Demnitatea Nationala […]

    Apreciază

  2. Mihai Stan said

    Acestea sunt si unele din motivle pentru care Romanii inca au nevoie de viza pentru a intra in US. Intrarea fara viza a tiganilor in US ar avea consecintza dezastroasa pentru prestigiul Romanilor. Imaginati-va ca ve-ti vedea tiganci cu copii in bratze, cersind in marele orase Americane, NY, LA, Chicago, Dallas, Houston, etc. Tiganii vor specula sentimental americanilor pentru copii si familie si se va duce vestea printre tigani ca in America se pot face bani buni prin cersetorie si furt. Eu personal nu vreau sa vad tiganci cu copii in brate cersind in Austin,TX, asa cum am vazut in Europa. Aproape I-mi era rusine sa mai vorbesc Romaneste.
    Daca nu se iau niste masuri radicale in acest domeniu, Romania va ramane pentru multe generatii la marginea Europei. Si, trebuie sa ne dea de gandit….mai ales celor care au acceptat si gasit de cuviintza ca tiganilor sa li se spuna RROMI. Acum trageti singuri concluzia….RRomi….Romania. A cui este tzara asta pe intelesul strainilor….

    Apreciază

  3. Ion Măldărescu said

    Oare cine i-a încurajat pe ţigani să facă ce fac astăzi?
    În ipocrizia sa, Occidentul a învinuit România că face DISCRIMINARE rasială.
    În ipocrizia sa, Occidentul a învinuit România că face DISCRIMINARE între români şi maghiari.
    În ipocrizia sa, Occidentul a promovat evenimente de genul celor din martie 1990, de la Târgu Mureş, când românul Cofariu a fost victimă, nu cum fals s-a promovat ideea în Occident că un „ungur a fost bătut sălbatic de români”.
    Până când nu i-au văzut la ei acasă pe ţigani, până când aceştia nu i-au buzunărit şi nu le-au agresat vederea şi auzul cu aspectul, cu apucăturile de cort şi zbierătele specifice lor, occidentalii le-au plâns de milă şi au impus României să aplice „DREPTURILE OMULUI”. S-au erijat în educatori, dar mai târziu s-au convins care este realitatea. Ipocrizia lor a primit ce a meritat: un eşec total! Demonstrând impotenţă în faţa rezolvării problemei, i-au expulzat, i-au urcat în avioane sau autocare şi i-au trimis retur. Nu aceasta este rezolvarea!
    Astăzi, din cauza presiunilor externe, a incompetenţilor, escrocilor şi oportuniştilor care s-au căţărat în fotolii de demnitari, care au condus şi conduc România din ’90 până azi, în ţară îţi este teamă să faci o observaţie unui ţigan care încalcă, nu doar bunul simţ, ci LEGEA. Ori te înjură, ori strigă la tine că eşti rasist, ori scoate cuţitul. Din cauza timorării, până şi Poliţia, Jandarmeria şi Forţele Speciale evită confruntare cu ei. Deşi au obligaţia să aplice LEGEA, se tem de tupeul şi violenţa ieşită din comun al ţiganilor, a clanurilor ţigăneşti care se bat, se împuşcă pe stradă, în plină zi. Dacă ar fi români, ar proceda conform regulamentelor. Asta cum se cheamă? Nu DISCRIMINARE?
    Domnul Mihai Stan şi-a exprimat opinia pe care o respect, dar văd diferit situaţia: faptul că din pricina ţiganilor suferă TOŢI românii nu se poate considera tot DISCRIMINARE? Să nu-i mai fie ruşine că este român! Să spună tuturor că acei pe care i-a văzut cerşind sunt ŢIGANI, nu români! Domnia sa se exprimă ca la şedinţele de sindicat de altădată: să se facă, să se dreagă… dar, concret, domnia sa ce face? … Îi este ruşine că-i român! Cum rămâne cu DEMNITATEA NAŢIONALĂ?
    Când copiii românilor iau premiile de sub nasul occidentalilor îi mai este ruşine domnului Mihai Stan? Dacă nu, să spună tuturor: iată, sunt ROMÂNI!
    Soluţia de rezolvare este simplă: orice ţigan evreu, român, ungur, rus, american… care nu respectă legile, să fie pedepsit comform legilor ţării unde trăieşte şi de la care se abate. Dura Lex, sed Lex! Fără DISCRIMINARE!

    Apreciază

  4. […] ci pentru “regasirea impreuna” in Uniunea Europeana. Tocmai propusesem o “Lege a Lezarii Demnitatii Nationale” (https://mipopescu.wordpress.com). Cred ca este prea superficiala, trebuind, de fapt, sa […]

    Apreciază

  5. […] propusesem o “Lege a Lezarii Demnitatii Nationale“. Cred ca este prea superficiala, trebuind, de fapt, sa include si atitudini ca cele pe care le […]

    Apreciază

  6. […] Demnitatea Nationala […]

    Apreciază

Lasă un comentariu