Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.314 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    aprilie 2024
    L M M J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Petitie

19 Noiembrie 2011

Petitia societatii civile pentru modificarea Legii Electorale

Noi, semnatarii acestei petitii, cetateni romani apartinand societatii romanesti din tara si din afara granitelor Romaniei,

  • Avand in vedere ca in actuala Lege Electorala exista o discriminare la nivelul populatiei majoritare romanesti, prin acordarea calitatii de “competitor electoral” numai pentru “organizatiile cetatenilor romani apartinand minoritatilor nationale inregistrate la Consiliul Minoritatilor Nationale„;
  • Avand in vedere ca in baza acestei discriminari, doar UDMR este admisa in Parlament ca organizatie a minoritatii maghiare, conform Statutului UDMR: “Art. 10. Uniunea este asocierea comunitatii nationale maghiare din Romania…”;
  • Considerand ca dreptul castigat de organizatiile minoritatilor nu trebuie anulat;
  • Considerand ca existenta partidelor politice este justificata doar prin slujirea interesului general nediscriminat al societatii, diferentele fiind doar de natura ideologica in ceea ce priveste dezvoltarea generala a statului roman;

propunem urmatoarele modificari minimale pentru amendarea Legii Electorale:

1. Eliminarea discriminarii actuale care permite doar organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale sa aiba calitatea de “competitor electoral”, prin extinderea acestor drepturi la nivelul intregii societati romanesti.
Pentru aceasta, cerem inlocuirea formularii din Art 2(p):
competitori electoralipartidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizatiile legal constituite ale cetatenilor apartinand unei minoritati nationale reprezentata in Consiliul Minoritatilor Nationale, care înaintează propuneri de candidatură, precum şi candidaţii independenţi;
prin:
competitori electorali – partidele politice, altele decat cele etnice sau regionale, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile legal constituite ale cetatenilor romani din tara si din afara granitelor Romaniei, care înaintează propuneri de candidatură, precum şi candidaţii independenti;

2. Legiferarea interdictiei pentru partidele cu agenda particulara, cum ar fi partidele etnice sau regionale, gen Partidul Moldovenilor, Transilvanenilor, Secuilor, partidelor de clasa sau religioase, etc, sa poata avea calitatea de “competitor electoral” in sensul Legii Electorale, deoarece asemenea partide actioneaza discriminatoriu, contribuind la scindarea poporului roman si la marirea pericolelor secesioniste.

3.Asigurarea unei componente civile in parlament, prin repartizarea unui procentaj de 25% locuri parlamentare pentru organizatiile legal constituite ale societatii civile, transformand astfel actualul parlament politic, intr-un parlament mixt cu o componenta majoritara politica si o componenta civila cu rol regulator.
Pentru cele 25% de locuri repartizate societatii civile, propunem urmatoarea defalcare:

            • 40% – organizatii din tara
            • 25% – organizatii Basarabia+Ucraina
            • 20% – organizatii Diaspora
            • 15% – organizatii minoritati

Fata de cele de mai sus, solicitam reprezentantilor cetatenilor romani in Parlamentul Romaniei sa ia act de dorinta societatii romanesti si sa analizeze transpunerea acestora in initiativa legislativa pentru modificare Legii Electorale.

7 răspunsuri to “Petitie”

  1. ion coja said

    Sunt bune aceste propuneri, dar ar trebui adunate si altele, la fel de indreptatite, pentru un proiect unic de modificare a legii. Daca nu se poate totul dintr-odata, e buna si o modificare partială. Semnez si urez succes initiatorilor.

    Apreciază

  2. Catalin said

    Parerea mea este ca era mult mai bine daca se facea o adunare de semnaturi in vederea unei initiative legislative in sensul dorit de noi, asa, cu o petitie, nu facem nimic! Am semnat totusi, cu speranta ca si pe aceasta cale se poate face ceva, in bine!

    Apreciază

  3. Andrei Vasiliu said

    Sunt de acord cu punctele 1 şi 2; punctul 3 este de discutat, deoarece nu mi se pare chiar în regulă procentajul.
    Semnez, cu acest amendament. Succes!

    Apreciază

  4. Baki Ymeri said

    Baki Ymeri

    noiembrie, 22, 2011, orele 00:15

    Sunt de acord având în vedere faptul că de bugetul ţăranului nostru bolnav, sărav şi flămând bate joc un cal troian al Parlamentului Român, utecista Oana Manolescu care minte că ar fi albaneză, neavând nici-o picătură de sânge albanez în venele ei, care înghite câte 5 mii de euro pe luna în numele comunităţii albaneze, fără nici-un albanez în organizaţia ei fantasmagorică (Asociaţia Liga Albanezilor din România), contestată de comunitatea albaneză şi făcută praf în Academia Caţavencu.

    Semnez în speranţa că Parlamentul Ţării va fi dezinfectat de acest caz de înşelatorie balcanică.

    Apreciază

  5. Catalin said

    Va multumesc pentru atitudine si suport! Indiferent de etnie, se pare ca am ajuns la punctul de unde, numai cu reprezentanti ai societatii mai putem face din Tara noastra un loc de trait, asa ca sa ne dam mana ca sa „Traim bine!” cu adevarat!

    Apreciază

  6. Dragă domnule Mircea Popescu,
    aş dori să mă îndrumaţi care este adresa unde poate fi semnată/subscrisă „Petiţia” ?
    Bine-Voiască Dumnezeu să vă Fie Alăturea !!!
    cu respectul cuvenit,
    petru borodi/Cluj

    P.S. cu referire la paragraful/aliniatul 3. pe care-l consider ca având temei just, aş sugera că, Camera Superioară respectiv Senatul să devină Camera Reprezentativă . Cameră care aşa cum propuneţi să nu fie partinică, adică să excludă membri vreunei grupări partinice în componenţă. Astfel Parlamentari ” Camerei Reprezentative” să aibă ca Membrii reprezentanţi ai Neamului românesc de diverse profesii şi (aşa cum arătaţi ) din Ţară si exterior! Grupurile minorităţilor pot face parte din Camera Deputaţilor ca repreyentanţi ai acestora !
    Aş mai sugera ca Instituţiile, strict de interes Public, precum sunt: Învăţământul, Sănătatea, Patrimoniul Naţional, Casa de Pensii să fie incumbate ca „Institutii strict de Interes Public Naţional” cu buget total aparte de bugetul statal.

    Apreciază

  7. […] Petitie […]

    Apreciază

Lasă un comentariu