Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.346 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    aprilie 2024
    L M M J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Crin Antonescu

23 Aprilie 2012

Crin Antonescu

Abia s-au stins ecourile mult trambitatului conges al USL, in care domnul Crin Antonescu a lansat un neasteptat dar indelung asteptat mesaj:
Trebuie sa spunem clar, impreuna, ca suntem nationalisti pentruca vrem sa fim o natiune puternica, un stat puternic cu cetateni puternici„.
Tocmai de aceea, in articolul „Nationalism romanesc„, am salutat aceasta pozitie care parea ca face apel la reinvigorarea unui nationalism sanatos in concordanta cu valorilor nationale si venea sa amortizeze dezamagirea provocata de celalalt lider al USL, domnul Victor Ponta care declara extrem de senin:
„Ceea ce am spus – si reiau acum – este ca imi doresc foarte mult ca UDMR sa intre in urmatorul Parlament. De ce imi doresc acest lucru?
Pentru ca pentru o tara democratica o minoritate importanta, cum este cea maghiara, fara o reprezentare parlamentara, ar fi un lucru rau.”

Ca voce, poate singulara si oricum neautorizata a societatii civile, l-am intrebat retoric pe seful PSD-ului in interpelarea: „Victor Ponta – PSD calca pe urmele PDL„:
„[…] l-as intreba pe domnul Victor Ponta daca doreste la fel de mult ca o minoritate importanta ca cea romaneasca din zonele in care UDMR-ul forteaza maghiarizarea prin toate mijloacele, sa aiba o reprezentare parlamentara.”

Este adevarat ca ulterior, la acelasi congres al USL, domnul Ponta promitea ca in guvernul pe care-l va forma in calitate de viitor prim-ministru, nu se va mai regasi UDMR.

Se pare ca totul a fost un foc de paie, avand ca scop lansarea unor mesaje nationalist-populiste fara legatura cu adevaratele intentii ale principalelor partide de opozitie.

Ca este asa, ne demonstreaza domnul Crin Antonescu, care uitand de ultimul discurs de la congresul reunit al celor doua partide si contrazicandu-l pe virtualul viitor prim ministru Victor Ponta, afirma in recentul interview acordat ziarului „Gandul”, ca in urma posibilei treceri a motiunii de cenzura, noul guvern USL care s-ar putea forma, ar include si UDMR-ul.
In primul rand, presedintele PNL imbatat de dezertarile pedelistilor, vinde blana ursului din padure, respectiv se si vede impartind locurile intr-un guvern tranzitoriu.Lipsa de moralitate a cooptarii, chiar ipotetice a UDMR-ului la guvernare, este extrem denociva , dar si relevanta pentru (ne)seriozitatea politica si ipocrizia liberalului, deoarece motiunea de cenzura are la baza tocmai penalizarea unui UDMR cu o agenda ultra-nationalista, care afara de enclavizarea pe criterii etnice a unor regiuni ale Romaniei, a impus si infiintarea unei universitati de stat in limba maghiara, deci discriminatorie fata de populatia tarii.
Unde mai este logica unei motiuni de cenzura impotriva unei formatiuni guvernamentale, daca apoi aceasta este cooptata la o viitoare guvernarea impreuna cu cei care au depus motiune?
Domnule Antonescu, cum ramane cu fermitatea discursului dumneavoastra si a politicii PNL, respectiv USL?
Ce va indeamna acum, sa va intoarceti cu 180 de grade de la pozitia avuta acum doua saptamani? Grija pentru drepturile minoritatii maghiare? Nu v-a trecut prin minte ideea ca tocmai minoritatea romaneasca din regiunile cu majoritate maghiara este cea discriminata?
Oare sa nu stiti, ca spre deosebire de organizatiile minoritatilor, organizatiile societatii civile romanesti nu au acelasi drept de reprezentare parlamentara?
Ati coborat atat de mult stacheta pretentiilor, dar mai ales a moralitatii politice incat sa sacrificati principiile anuntate doar cu cateva zile inainte numai pentru castigarea puterii politice?
Iar majoritatea pe care o sperati in Parlament este la fel de ilegitima ca si a actualei puteri, atata timp cat se bazeaza pe migratia unor elemente din PDL, partidul recunoscut ca fiind cel mai corupt din istoria Romaniei.
Doriti sa reformati ceva, doriti sa va deosebiti de predecesori? Atunci dati dovada de curaj renuntand la compromisul rusinos cu impact national cuprins in acel articol 62 din Constitutia Romaniei care ii discrimineaza pe romani, prin acordarea automata a unor locuri parlamentare neeligibile doar minoritatilor, care in unele cazuri nu reprezinta mai mult decat cateva sute de persoane. Si odata cu aceasta, modificati corespunzator si Legea Electorala.
Coborati-va de pe piedestalul pe care va auto-situati cu aroganta, pentru a discuta cu societatea civila si pentru a indrepta situatii si legi si in concordanta cu ce-si doreste cu adevarat natiunea in numele careia pretindeti ca vorbiti, nu numai prin prisma a ceeace credeti dumneavoastra ca doreste populatia, dar mai ales prin prisma satisfacerii intereselor de partid.
Domnilor, cu asemenea basculari, cu asemenea lipsa de fermitate a principiilor, guvernarea dumneavoastra probabila va da dovada de acelasi caracter coruptibil, de aceeasi lipsa de grija pentru interesele majoritatii romanesti pe care au manifestat-o si predecesorii dumneavoastra.
Dupa cum va manifestati, exista toate premizele sa deveniti un alt PDL, mai ales ca randurile dumneavoastra s-au umplut deja cu indivizi din acest „Partid al Coruptiei”, iar ideile nationale pe care le-ati vanturat pe la asa zisul congres USL s-au alterat rapid, odata cu aceasta transfuzie pedelista.

8 răspunsuri to “Crin Antonescu”

  1. - said

    va aratati inca odata naivitatea politica.A cata oara? a vorbi mereu de esecuri si dezamagiri nu duce decat la politica prapastiei

    Apreciază

  2. Vorbesc de ipocrizie si de schimbarea mesajului politic al unui lider dupa cum bate vantul, indiferent de culoarea lui politica. Vorbesc de inconsecventa pozitiei in legatura cu problemele nationale.
    Pur si simplu, trag niste semnale de alarma si propun si alte solutii.
    Nu vorbesc de dezamagiri, deoarece am incetat de mult sa mai consider clasa politica romanerasca un standard pentru moralitate si consecventa. Tocmai de aceea, neasteptand schimbari din partea acesteia, n-am de ce sa fiu dezamagit.
    Nu vorbesc de esecuri, deoarece nefiind inregimentat, esecurile sunt cel mult ale membrilor partidelor. Nu-i plang, deoarece asa cum membrii PCR se regasesc in mai toate partidele actuale, tot asa prin migratie, intreaga clasa politica nu mai este angrenata in lupte ideologice, doctrinare, ci in lupte pentru avantaje personale.

    Apreciază

  3. - said

    a lauda pe cineva o data pentru ca apoi a-i aduce critici,nu arata din parte dvs decat inconsecventa.Dvs va faceti sperante la cine nu trebuieste a va face,la niste scursuri politice,tradatori de tara si vanzatori de voturi.Astia niciodata nu vor respecta interesul national al Romaniei.Punct,restul sunt povesti.Tare entuziast ati fost cand Antonescu a vorbit de nationalism,iar acum va retrageti.La fel si cu TOMAC ati procedat,prin rectificari si scuze.NU este cazul! poporul roman nu are nevoie de oameni ca tomac,ponta,antonescu ,etc.

    Poporul roman are nevoie de Rege,care e simbolul prosperitatii si al continuitatii.Are nevoie de Basarabia unita cu Tara muma.Cei pomeniti mai sus,dintre politicieni niciodata nu vor respecta interesul national!

    Apreciază

  4. Inconsecventa este a politicianului respectiv. Consecventa acceptarii nediscriminate a derapajelor politicului s-ar inscrie in inconstienta, orbire, sentiment de turma a societatii civile.
    Politicul trebuie monitorizat permanent, incurajat pentru atitudini si pozitii conforme interesului national si penalizat atunci cand nu-si mai respecta promisiunile.
    Cu Tomac n-am rectificat pozitia, ci forma mea de exprimare.

    Cat despre Monarhie, sunt perfect de acord.

    Apreciază

  5. Alexandra Can said

    spus
    aprilie 24, 2012 la 10:41 am

    „Poporul roman are nevoie de Rege,care e simbolul prosperitatii si al continuitatii.Are nevoie de Basarabia unita cu Tara muma.Cei pomeniti mai sus,dintre politicieni niciodata nu vor respecta interesul national!”

    Oricare va fi componenta noului guvern al Romaniei, fara o politica ferma de reunire a Basarabiei la Tara muma nu se va mentine prea mullt….Noi, basarabenii cu radacini native romanesti, nu vom inceta lupta pentru Reunire. Vom fi sustinuti de fratii nostri de peste granitele Romaniei. Vom ajunge la efectul „valului”, care nu mai poate fi oprit.
    Sunt foarte ingrijorata din momentul in care Victor Ponta a semnat un contract de colaborare cu un partid politic din Basarabia in frunte cu Selin, care este dusmanul de moarte a tot ce inseamna romanesc : romani, drapel, limba, istorie, cultura, relatii economice s.a.m.d. , care ar ineca intr-o lingura de apa, daca ar putea, tot poporul roman.
    Ce sa insemne aceasta sfidare? Un singur lucru – interes ingust de partid/ personal /si „zero” interes national. Ne vom convinge si de aceasta……Nivelul de viata a romanuluii nu va fi mai buna……..

    Apreciază

  6. Dan said

    REINTREGIREA ROMANIEI CU CE-A MAI RAMAS DIN BASARABIA, ESTE – SAU AR TREBUI SA FIE – INTERESUL PRIMORDIAL AL ROMANIEI, A ORICARUI PARTID DIN ROMANIA ( EXCEPTAND POATE UDMR-UL PE CARE NU-L INTERESEAZA CA ROMANIA SA DEVINA UN STAT PUTERNIC, DIMPOTRIVA, SA FIE DEZMEMBRATA PENTRU A UNI TRANSILVANIA, PARTIAL DACA NU TOTAL CU UNGARIA….
    ROMANIA A GRESIT POATE CA NU A DESFIINTAT UNGARIA, IN AL DOILEA RAZBOI MONDIAL….
    DAR DACA MAGHIARII VOR MAI CONTINUA SA DUCA O POLITICA PARSIVA ANTIROMANEASCA PE FATZA SAU PE ASCUNS, ROMANIA VA AVEA DATORIA SA DESFIINTEZE UNGARIA, ODATA PENTRU TOTDEAUNA, INDIFERENT DE COSTURI.

    Apreciază

  7. Gogu said

    Domnule, eu as fi de acord ! Dar cu o conditie NENEGOCIABILA : sa se inscrie la tribunal ca partid politic ! Daca nu o face, sa se sparga, ungurii sa se inscrie in partidele existente, conform optiunilor DOCTRINARE. Daca , insa, ”doctrina” unora este separarea unor teritorii de Tara, singurul ”medicament” este ambalat in cutii cu diametrul 7,62 mm, fiindca altfel NU SE MAI POATE ! Nu as vrea sa-mi dati vreo replica; daca nu convine ce am scris nu postati ! Sa auzim de bine !

    Apreciază

  8. […] Crin Antonescu […]

    Apreciază

Lasă un comentariu