Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.347 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    aprilie 2024
    L M M J V S D
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Disputa cu Tomac

4 Octombrie 2013

Disputa cu Eugen Tomac

L-ati atacat pe Presedinte in repetate randuri fara niciun temei serios si v-am zis nu odata”, dupa care, Eugen Tomac, presedintele (interimar) Partidului Miscarea Populara, ma ameninta direct: “Cu mine nu va merge”.

Desi, n-a fost vorba nicio clipa despre presedinte in mesajul care a declansat furia politicianului, acesta a tinut probabil sa ma impresioneze si sa ma faca “sa-mi bag mintile in cap”, ca altfel se poate actiona si de la alt nivel.
Iata cum presedintele Romaniei devine mijloc de intimidare.

Si Eugen Tomac este, atentie, Presedintele Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni din Parlamentul Romaniei, adica si reprezentantul meu, la cel mai inalt nivel in Parlament.

Iar din aceasta pozitie, tanarul politician Tomac, folosind un limbaj vitriolic, il apostrofeaza si-l terfeleste pe un simplu cetatean care are o alta opinie intr-o problema de interes national, ca si cand acesta ii este adversar politic.

Nu cred ca respectivul deputat isi va cere vreodata scuze fata de unul dintre cei pe “care-i reprezinta”.

Dar, publicand in ordine cronologica schimbul de mesaje „Eugen Tomac, unionistul”, las pe cititori sa judece singuri comportamentul unui om politic care, dupa cum insusi lasa sa se inteleaga, are suportul presedintelui Romaniei.

Aduc in spatiul public aceasta situatie, deoarece nu este o disputa banala intre doi oameni care se cunosc de ani buni, ci este o problema de substanta, atitudinea celui care a ajuns om politic si de stat roman fata de cetateanul pe care are acum datoria sa-l slujeasca si sa-l reprezinte.

________________________________________
From: Mircea Popescu
To: Eugen Tomac

Lui Eugen Tomac

Imi pare rau sa constat, dar daca interviul lui Eugen Tomac, acordat Sabinei Fati, prezentat si in RGN (http://www.rgnpress.ro/rgn_13/categorii/analize-interviuri/10760-eugen-tomac-pentru-romania-liber-eu-sunt-un-unionist-convins-jurnalista-sabina-fati-nu-suntei-chiar-atat-de-unionist-cum-prei.html) nu este prezentat denaturat, atunci afirmatia lui: „Eu sunt un unionist convins.” este pura demagogie.
Spun asta, deoarece nu poti fi unionist, daca afirmi, pe de alta parte: „Conceptul nostru este „două state, acelaşi popor„.

Nu merg mai departe cu interpretarea intregului text, desi constat ca eviti raspunsuri transante, dar cu parere de rau, draga Eugen, consider ca ai incetat sa te mai afli pe aceeasi baricada cu unionistii, devenind un simplu politician rupt de idealurile acestora.
Asa cum afirmam in articolul „Frica de a fi roman” (https://mipopescu.wordpress.com/), ai ajuns sa faci si tu parte din minoritatea „europenistilor” care se joaca cu destinul majoritatii romanilor.

Pacat, mare pacat. Cum crezi ca se impaca lupta tinerilor din Actiunea 2012 cu aceasta conceptie antiunionista si, implicit, antinationala? Oare ce credibilitate vei avea, daca, prin absurd, te vei duce in mijlocul acestora pe 20 Octombrie pentru a demonstra pentru unire?

Dupa cum ti-am spus, te-am pretuit pentru multe, dar este trist cand omul isi pierde increderea in cineva.
Nu ti-o spun cu dusmanie, ti-o spun cu tristetea omului profund dezmagit, mai ales ca unirea este un crez pe care l-ai abandonat pentru mirajul puterii pe care ti-o poate da cariera politica.

Mircea Popescu
________________________________________
From: Eugen Tomac
To: Mircea Popescu

Dumneavoastra sunteti ceea ce vreti sa fiti… Eu sunt un roman din Basarabia unionist convins si punct. Incetati aceste manipulari ieftine, pline de rautate. Unirea nu s-a facut pentru ca idolul dumneavoastra Iliescu, l-a avut idol pe Stalin cel care a exterminat poporul roman. Nu ma impresioneaza atitudinea plina de reavointa a dumneavoastra, eu imi vad si singur de drumul meu prin fapte concrete nu prin sfaraiala. Sanatate si la multi ani!

________________________________________
From: Mircea Popescu
To: Eugen Tomac

Crezi ca un asemenea raspuns din partea unei persoane publice este normal? Esti cam tafnos, daca nu rezisti la critici.
Reavointa, Iliescu, manipulare? Asta-i tot ce intelegi? Principiile pentru tine sunt niste necunoscute? Cam putin, chiar si pentru un politician in formare indiferent de cine-i sprijinit.
Atitudinile constructive nu mai fac parte din panoplia politicianului roman, doar scandaluri si dezbinare?

Mircea Popescu
________________________________________
From: Eugen Tomac
To: Mircea Popescu

Nu, dumneavoastra nu aveti principii si va agatati de oamenii care chiar fac ceva pentru reintregirea neamului. L-ati atacat pe Presedinte in repetate randuri fara niciun temei serios si v-am zis nu odata.

Insinuarile dumneavoastra cu referire la mine au alt scop si nu va voi permite sa aruncati cu noroi asupra mea.

Niciodata n-am vazut sa va atacati prienetii din PSD pe acest subecit desi au vandut Basarabia pe nimic.

Motivul este simplu, sunteti un politruc de stanga, care dezbina cu buna stiinta romanii, asta va este meseria. Asta observ de ani de zile ca faceti. Succes, dar cu mine nu va merge.

5 răspunsuri to “Disputa cu Tomac”

  1. […] Disputa cu Eugen Tomac […]

    Apreciază

  2. Lecitina cu vitrion said

    …..poate eugen tolomac e individu asta, care abia de leaga 2 cuvinte romanesti fara a se poticni! Asa patrihotzam mai vazut pe unimedia.md, doar „ei” au dreptyate, ei adica pupinkhuroyy basecstieni! Ce lepre care se pretind romani, neste flaimuci ce papa banii Romaniei, degeaba! probabil banii Moscovei cu folos…!! 😀

    Apreciază

  3. Razescu Dumitru said

    Pacat ca acest tanar politician s-a lasat prins in plasa unora ca Basescu – cel mai nociv presedinte al romanilor, din toate timpurile!… Ceausescu a fost un mare patriot pe langa Basescu …
    Este clar ca dl. Tomac nu intelege ca ideea unionista este deasupra oricarui partid politic.
    Imbucurator este ca romanul de rand, atat cel din dreapta cat si cel din stanga Prutului, s-a desteptat si intelege din ce in ce mai mult jocurile politice mizerabile ale unor politicieni slabi, corupti, imorali.
    Dl. Tomac nu va avea viata lunga, ca politician, evident.
    Am convingerea ca dintre randurile tinerei generatii de romani instruiti, se vor ridica, in curand, adevari oameni de stat, patrioti, cinstiti, devotati intereselor nationale ale tuturor romanilor.
    Societatea civila, pe care Sindicatul Militarilor incearca din rasputeri sa o ajute si sa o dezvolte, va trebui sa sprijine si ridicarea unei noi generatii de politicieni.

    Apreciază

  4. VANIA said

    Asa ca ideie ,fiecare dintre noi e ceia ce conclude si infaptuieste, practic ce ramane in urma sa pe termen lung POPORUL ROMAN analizeza priveste isi da cu parerea, dupa care o sa decida ce.i de facut da sincer domnu POPESCU ce au romanii astia a nostri ca numai de lepre au parte si se lasa comandati, exista o mare majoritate de populatie in aceasta tara care se lasa impresionata de vorbe frumoase si promisiuni ceva iesit din normalitate excludem pe domnul iliescu si petre roman cu sleatca de acolisiti ca ei ai intrat cu japca eu cred ca cea mai buna schimbare ar fi regele mihai

    Apreciază

  5. […] Disputa cu Tomac […]

    Apreciază

Lasă un comentariu