Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

04. Invitație

Invitație Aderare la WRC/CMR

Dragi prieteni,

Participările dumneavoastră la acțiuni de înaltă trăire românească, permanentele ridicări întru apărarea românismului din Basarabia și pentru readucerea acestui vechi și istoric teritoriu românesc la Patria mamă sunt dovezi de înalt patriotism care ne dau curajul să vă adresăm o chemare la unitate și solidaritate.

The World Romanian Council / Consiliul Mondial Român, organizație a românilor de pretutindeni, cu rădăcini pornind din anul 2000, a crescut și s-a impus prin poziția sa tranșantă în ceeace privește apărarea intereselor românilor și a României și printr-o atitudine activă dar echilibrată în diverse probleme care frământă lumea românească.

Așa cum evreii, polonezii si ungurii au creat și și-au dezvoltat organizații cu autoritate care reușesc să impună prioritățile lor naționale în lumea întreagă, tot așa avem nevoie și noi, românii, de un asemenea organism. Iar WRC/CMR și-a impus să-l realizeze prin atragerea în jurul principiilor și scopurilor de promovare ale intereselor naționale, atât asociații și organizații cât și persoane individuale.
Visul nostru, pe care vă chemăm să-l împărtășiți și să-l împlinim împreună, este ca prin unitatea și solidaritatea românească renăscută, să dezvoltăm treptat o uriașă rețea mondială, în care fiecare român să-și regăsească nu numai idealurile, dar va putea să ajute și să fie ajutat în momente de cumpănă. În acest fel vom crește și vom deveni într-o zi comparabili cu celelalte natiuni care astăzi sunt ascultate de guvernele lumii.

Locuim în America, Australia, Canada, Franța, Germania, Luxembourg si in alte părți ale lumii. Știm că viața de zi cu zi nu este ușoară și ne răpește aproape tot timpul și energia, dar sperăm ca măcar o frântură din acest timp să-l putem dărui și neamului, României unde ne avem rădăcinile, acea Românie pe care o purtăm în permanență în inimă, ca si tuturor alor nostri oriunde se afla ei.
Pentru fiecare dintre noi, România nu este doar un teritoriu între niște granițe vrute sau impuse, România este un complex național alcătuit din teritoriul de formare și dezvoltare a poporului român, populația trăitoare pe acest teritoriu și națiunea română răspândită pe tot globul.

Noi toți suntem România.

Vă îndemnăm să vă uniți, să creați grupuri de inițiativă și, dacă principiile și scopurile WRC/CMR stipulate în statutul organizației corespund și idealurilor voastre, vă invităm să deveniți membri, să creați Filiale locale și să ne anunțați de inițiativa dumneavoastră. Organizațiile voastre pot deveni și ele parte ale acestui întreg de unitate, solidaritate și acțiune, păstrându-și in acelasi timp totala idependență și personalitate.
Împreună vom putea întreprinde acțiuni coordonate ale comunității românești globale. Împreună vom avea o voce mult mai puternică și vom putea deveni o forță mondială ascultată și respectată.

Vă așteptăm,
The World Romanian Council / Consiliul Mondial Roman
Mircea Popescu – Președinte
Smaranda Cazan-Livescu – Secretar general
Gabriel Bostan – Director CMR-California
Pusha Brindea-Becker – Membru CMR-Luxembourg

Statutul WRC/CMR
Adeziune Individuală
Adeziune Organizație