Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Constantin Tanase I

13 Septembrie 2012

Constantin Tanase si actiunile unioniste

Ca raspuns la articolul “Marsul unionist din 16 septembrie – un nou 7 Aprilie?” aparut in „Timpul” sub semnatura lui Constantin Tanase, in care domnia sa declara ca nu este impotriva marsului ci este doar sceptic privind eficienta sa, m-am vazut nevoit sa-i trimit urmatoarea replica, de fapt, o scrisoare deschisa.

***********

Domnule Constantin Tanase,

Recunosc ca aceasta “lamurire” a dumneavoastra ma aduce intr-o stare de confuzie totala.
Sa fiti acelasi Constantin Tanase cu care am pus bazele Consiliului Mondial Roman la Atlanta in 2001, CMR care isi propunea Reintregirea?

Nu stiu de ce, dar intuiesc in acest mesaj al dumneavoastra, poate gresesc, ideea deturnarii simbolisticii si importantei actiunilor pro-unioniste, respectiv a acestui Mars Unionist. Iar forma subtila de deturnare este, citez din textul dumneavoastra: ” mai sunt și alte forme de apărare şi promovare a românismului”.

Nu domnule Tanase, nu-i vorba numai de apararea romanismului, ci de sfarsitul starii de secesiune a Basarabiei provocata de ocupatia sovietica si mentinuta in aceasta stare de diversii mancurti politici, ai societatii civile si ai massmedia. Iar pentru a se reveni la starea normala de regiune istorica a Romaniei, basarabenii trebuie sa-si ceara apartenenta la Romania, Patria lor, apartenenta care le este refuzata de politicienii de la Chisinau.

Si tocmai aceasta iesire in strada, aceste marsuri ale disperarii sunt supapa, dar si semnalul de alarma de care trebuie sa tina seama politicienii verosi-mancurti care-si rod osul puterii simbolice si trecatoare de “domni” de tara fara identitate.

De ce parte sunteti domnule Constantin Tanase, de ce parte esti prietenul meu Constantin, fondator al CMR-ului?
Vei fi oare in strada ca sa-ti afirmi idealurile unioniste sau vei pleda pentru inutilitatea actiunilor pentru Reintregire?

Mircea Popescu
California
13 Septembrie 2012

Un răspuns to “Constantin Tanase I”

  1. […] Constantin Tanase I […]

    Apreciază

Lasă un comentariu