Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Deschideti Balconul!

8 Ianuarie 2014

 

Deschideti Balconul!

Din primul moment al castigarii alegerilor din 2004, Traian Basescu si-a declarat intentia de a-si subordona Romania prin incalcarea principiului democratic al impartirii puterilor statului. Noul presedinte ales a declarat ca doreste sa fie presedinte jucator, nu arbitru al vietii politico-sociale.
Urmarea imediata a fost destabilizarea actului de guvernare si legislativ prin instigarea publica impotriva institutiilor statului: executiv-guvern, legislativ-parlament si juridic.
Primii pasi spre dictatura erau facuti. Populatia a inceput sa fie dezbinata cu ajutorul unui aparat de propaganda eficient ce-si are radacinile in vechile structuri ale securitatii.
Inconjurandu-se de o camarila cumparata cu privilegii, puterea politica i-a fost total subordonata, coruptia noului guvern atingand limite incredibile.
Datoria publica a Romaniei a ajuns la cifra record de 97.9 miliarde euro, bani imprumutati si folositi, multi dintre ei, pentru contracte de stat acordate firmelor suporterilor politici dar si financiari ai PDL.
Ca o noua intruchipare a lui Caligula, noul presedinte-suveran al Romaniei a inceput sa-si numeasca rudele sau favoritele in functii publice, politice si guvernamentale, a preluat conducerea guvernului prin manevrarea unei marionete lipsita de coloana vertebrala si onoare pe care a numit-o si a mentinut-o in fruntea executivului.
Iar pentru a-si intari puterea nelimitat, a incurajat sau a permis tendintele elementelor extremiste maghiare, in dorinta lor nerusinata de maghiarizare a populatiei romanesti din regiunile statului roman, in care romanii sunt minoritari. Un minister important, cum ar fi al CULTURII ROMANE a fost cedat reprezentantului minoritatii celei mai sovine din Romania, reprezentantului minoritatii maghiare.
Dorind transformarea statului intr-o fortareata PDL-ista, a amplificat la cote inimaginabile politizarea institutiilor statului, si a creat o masa electorala in disapora prin politizarea societatii romanesti de peste hotare pe care a reusit, conform unor mai vechi metode securiste, s-o invrajbeasca in loc s-o unifice.
Romanii au fost inselati de mesajele calpe, populiste.
In acest sens, avem exemplul unui bun roman din America, caruia, desi i s-au cerut, conform afirmatiilor sale, zeci sau sute de mii de dolari pentru a intra pe listele PDL de candidati din partea diasporei, a devenit, printr-un adevarat sindrom Helsinki, unul dintre cei mai aprigi sustinatori ai acestui partid corupt si al presedintelui-dictator Basescu.
Ceeace se intampla astazi in marile orase ale Romaniei este deznodamantul firesc al oricarui regim dictatorial, chiar daca dictatura romaneasca este inca o dictatura de catifea.

Oamenii cer demisia dictatorului si a guvernului obedient.

Pentru a pastra insa caracterul democrat al statului, este nevoie de ALEGERI ANTICIPATE pentru a schimba componenta unui Parlament devenit nereprezentativ dupa cum o arata manifestatiile unei populatii scarbite de un regim nepopular, corupt si dictatorial.
Abia apoi, suspendarea acestui presedinte lipsit de scrupule va conduce la un referendum popular, care-l va inlatura indiscutabil pentru incalcarea spiritului Constitutiei Romaniei si a prerogativelor sale de presedinte-arbitru si garant al Constitutiei.

Dar pentru a se ajunge la demisia guvernului si a la legerile anticipate, miscarile populare nu numai ca trebuie sa continuie si sa se amplifice printr-o participare masiva, dar trebuie sa devina organizate si sa sa-si gaseasca lideri, nu sa ramana la nivelul unei mase razvratite, amorfe, fara directie.

Fara discutie, constient fiind de urmarile demiterii sale, Traian Basescu si acolitii sai se vor agata cu disperare de putere, incercand prin diverse metode sa abata sau sa reprime revolta romanilor.

Ghinionul lor este ca Europa va fi ochii pe ei si, in pofida diversiunilor create, reprimarile nu vor avea decat efecte limitate. In cele din urma, chiar cei insarcinati cu reprimarea vor pactiza cu populatia.

Dar, ce vor face cei care din oportunism, din lichelism sau din simpla credibilitate si-au tradat principiile, prietenii pentru a se inregimenta ideologic si a sustine contient sau inconstient un partid si un regim corupt si, prin consecinta, profund anti-romanesc?

Soarta Romaniei se joaca inca odata in Piata Universitatii.
Deschideti din nou Balconul!

Un răspuns to “Deschideti Balconul!”

  1. […] Deschideti Balconul! […]

    Apreciază

Lasă un comentariu