Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Decalog Suveranitate

11 Septembrie 2012

Miscarea pentru Apararea Romaniei Suverane

Justificare

In momentul de fata, devine alarmanta obedienta autoritatilor statului si a clasei politice romanesti care considera ca singura „formula pragmatica” de integrare europeana este limitarea suveranitatii si acceptarea administrarii tarii din exterior, prin „recomandarile”si amenintarile functionarilor-comisari politici ai institutiilor UE.

Diversele luari de pozitie si de actiune, inclusiv ale presedintelui Romaniei, in directia stirbirii suveranitatii tarii conduce la o crestere a frustrarii populatiei care vede in acest proces o transformare a Romaniei intr-o provincie marginasa a Europei condusa si controlata autoritar de la Bruxelles.

Pentru canalizarea acestor frustrari spre o forma organizata de dialog socio-politic si de actiune civica, atat pe plan intern cat si la nivelul UE, ar fi indicata crearea si inregistrarea in Romania a unei Miscari pentru Apararea Romaniei Suverane care sa participe atat la alegerile pentru Parlamentul Romaniei cat si pentru Parlamentul European.
De altfel, nu-i un secret ca in Parlamentul European exista deja un grup „eurosceptic” care doreste sa „amendeze” principiile nedemocratice si nenationale pe care este constituita UE si sa transforme din temelii o organizatie care si-a atins niste limite si care, pe zi ce trece, se transforma tot mai mult intr-o formatiune birocratica supercentralizata.

In cele ce urmeaza, pornind de la ecouri si realitati din spatiul romanesc, dar si din cel european, sunt enuntate 10 principii care pot constitui o baza pe care, prin dezbatere, completare si imbunatatire, s-ar putea cladi o asemenea miscare civica.

PRINCIPII M.A.R.S.

1. CARACTERUL STATULUI
Romania este un stat european national suveran, independent si indivizibil.

2. INTEGRITATEA NATIONALA
(a) Divizarea temporara a Romaniei si a poporului roman sunt consecinte tragice ale prevederilor din Anexa secreta a Tratatului Ribbentrop-Molotov.
(b) Poporul roman este indivizibil, iar actuala divizare arbitrara, ca urmare a mentionatului tratat hitleristo-sovietic, nu constituie o baza istorica si legala pentruca statul roman sa recunoasca limba si poporul moldovenesc.
(c) Prin denuntarea internationala a Tratatului Ribbentrop-Molotov, Romania si Basarabia au dreptul si datoria atat din punct de vedere  istoric, moral cat si juridic sa revina la situatia de dinainte de razboi.
(d) Statul Roman, ca mostenitor al statului roman interbelic, are obligatia de a actiona activ prin toate mijloacele pasnice pentru a face cunoscuta comunitatii internationale datoria sa morala si istorica a Reintregirii nationale.
(e) Pe teritoriul Romaniei se interzice negarea adevarului istoric despre pierderile teritoriale si despre indivizibilitatea poporul roman inclusiv negarea genocidului produs impotriva populatiei romanesti.
(f)In relatiile internationale, orice negare a adevarului istoric despre pierderile teritoriale, despre  indivizibilitatea poporul roman si despre genocidul produs impotriva populatiei romanesti vor fi socotite ofense la adresa poporului roman si vor trebui sa fie tratate adecvat de catre autoritatile statului roman.

3. LIMBA ROMANA
(a) Limba romana este limba oficiala a statului si este obligatia fiecarui cetatean s-o cunoasca si s-o respecte.
(b) Limba romana este limba care se foloseste in mod exclusiv in institutiile publice si in documentele oficiale cu valabilitate pe teritoriul Romaniei.
(c) Limbile minoritatilor nationale pot fi folosite fara restrictie in relatiile neoficiale.

4. INSEMNELE NATIONALE
(a) Insemnele nationale ale Romaniei, Drapelul, Stema si Imnul, vor fi folosite in mod exclusiv in relatiile internationale diplomatice ca si in cele care implica participari internationale la nivel reprezentativ diplomatic, militar, politic, sportiv, cultural, etc.
(b) Drapelul si Stema Romaniei va fi arborate in mod permanent pe toate institutiile oficiale ale statului roman.
(c)Drapelul si Imnul Romaniei vor fi folosite in toate manifestarile oficiale politice, civice sau aniversare si constituie conditii pentru aprobarea desfasurarii unor asemenea manifestari.

5. RESURSELE NATURALE
(a) Resursele naturale ale solului si subsolului, inclusiv plajele (litoralul) constituie proprietatea exclusiva a statului roman care nu pot fi instrainate sub nicio forma.
(b)In cazul exploatarii resurselor naturale de companii private, statul roman, ca proprietar exclusiv, va detine controlul absolut asupra productiei, distributiei, contractelor de vanzare, veniturilor si asigurarii rezervelor strategice, inclusiv, dupa caz, a independentei energetice.

6. CONSTITUTIA
(a) Constitutia Romaniei prevede in mod expres obligatia ca legile Romaniei sa fie concepute sub amendamentul respectului pentru traditia istorica, a valorilor traditionale romanesti si a valorilor democratice in conformitate cu drepturile fundamentale ale omului.
(b)Constitutia Romaniei va elimina acele paragrafe care definesc primordialitatea legilor externe asupra legilor interne ale statului roman.

7. PARLAMENTUL ROMANIEI
(a) Parlamentul Romaniei este forma suprema de reprezentare a poporului roman.
(b) Participarea unei componente a societatii civile in Parlamentul national va conduce la controlul direct al reprezentarii politice de catre reprezentarea civica.
(c) Se va elimina din Constitutie paragraful care reprezinta conflictul de interese, prin care un membru al executivului (ministru) poate fi si membru al legislativului (parlamentar).
(d) Pentru a permite o mai larga reprezentare civica se va elimina din Constitutie paragraful discriminator care asigura locuri parlamentare doar pentru minoritati, chiar fara participare la procesul electoral.
(e) Legea Electorala va asigura dreptul oricarei organizatii a societatii civile romanesti din tara sau din afara granitelor sa aiba dreptul de a fi competitor electoral.

8. TRATATELE INTERNATIONALE
(a) Romania poate participa ca partener egal in drepturi si indatoriri la tratatele internationale, sub rezerva amendarii sau denuntarii lor atunci cand principiile de la Paragraful 1 care definesc caracterul statului sunt amenintate de prevederi contrare.
(b)Nicio organizatie internationala sau institutie a unei organizatii suprastatale nu va dispune asupra politicii interne romanesti privind reglementarile vietii sociale si politice cu exceptia cazurilor de incalcare a drepturilor fundamentale ale omului.

9. NATO
(a) Participarea la NATO a fost si este determinata de necesitatea protejarii teritoriului national impotriva tendintei hegemonice a Rusiei care, prin prezenta sa activa in Basarabia, considera ca spatiul romanesc se gaseste in zona sa de influenta.
(b)Calitatea de membru NATO este absolut necesara atata timp cat amenintarea ruseasca politica si militara va continua sa existe, mai ales in conditiile in care criza mondiala economica, cea europeana in special, poate afecta negativ relatiile internationale prin escaladarea instabilitatii.

10. UNIUNEA EUROPEANA
(a) Participarea la Uniunea Europeana este determinata de integrarea spatiului romanesc in economia globala europeana, in vederea liberalizarii pietei economice prin eliminarea politicilor protectioniste economice si de migratie libera a fortei de munca.
(b) Calitatea de membru al UE trebuie revizuita si acceptata in baza intereselor nationale fara presiuni care sa duca la atingerea principiilor care definesc caracterul statului roman stipulate in Paragraful 1.

6 răspunsuri to “Decalog Suveranitate”

  1. Autonomous TV said

    Domnule Popescu,va innecati in propriile argumente.

    De ce ar trebui sa sustinem integrarea in UE a Republicii Moldova,sau Guvernul Filat,daca UE ne va deznationaliza tara: ne pierdem Armata,Biserica,granita nationala(pentru care ostasii si-au dat viata,in cele 2 razboaie mondiale si nu numai),Casa Regala.

    Unirea Basarabiei cu Romania ar insemna implicit ,Unirea Basarabiei cu Anglia,franta,Germania,daca aderam la Schengen,nu peste mult timp.

    Tocmai aici NATO e bun,acesta nu cere desfiintarea Romaniei,a Parlamentului din Bucuresti,a Armatei,Bisericii,Casei Regale,etc,precum cere si impune UE,prin tratatul de la Lisabona,si azi-maine cere Merkel la fel,si mai -si.

    Sa fiu mai clar: ce ne ramane noua ca popor daca ne unim cu Basarabia? ii nenorocim si pe ei,si tineretul lor,prin sustinerea lor catre vest,sau le acceptam independenta ca stat suvern,ca daca noi disparem ca natie,macar ei sa ramana acolo in Basarabia?

    Ganditi-va bine cine e mai periculos: Reichul lui Merkel,sau actualul CSI a lui Putin?

    De altfel,inotam si ne inecam in alt lac: NATO este impotriva modificarii granitelor statelor membre.Prin statut e interzisa si abordarea in sine.In privinta celor doua germanii,a fost alta poveste: Germania de vest era foarte dezvoltata si nu se punea in discutie asimilarea economica a unui stat mic ca RDR de est.

    Azi nu-i aceeasi poveste.NATO din 1989 nu-i NATO din 2012.Americanii vor liniste in Romania,ca au baze aici,si vor sa-si faca jocuriile lor in Siria si Iran,de pe teritoriul Romaniei,unde au baze solide.Unirea Basarabiei cu tara ar destabiliza NATO: Gagauzii recent s-au intalnit in ,,tinutul secuiesc,, cu iredenstii maghiari.

    Ganditi-va bine ca fortele pro-Moscova sunt foarte sovine cand e vorba de Romania.Pe de alta parte,de ce sa le distrugem si noi prin aderarea la UE,Biserica lor Ortodoxa puternica din Moldova? in 1990 90 la suta dintre romani erau ortodocsi.In ziua de azi 78 la suta.Nu doar ca a scazut procentul,a crescut numarul ateiilor,dar a crescut numarul sectelor,si mai ales,a SCAZUT populatia Romaniei cu 4 milioane de suflete! aici e marea problema,natalitatea in UE e zero.

    In republica Moldova natalitatea e in crestere.De ce sa-i nenorocim si pe ei cu UE,care inseamna emigratie,natalitate zero,incurajarea homosexualitatii,avortului?Bruxelles sponsorizeaza ONG homosexuale,sau care promoveaza avortul,contra-ceptia.

    Eu unul sunt total neutru in privinta actualei Republici Moldova.Nici rusii nu fac bine,dar nicidecum UE nu poate face bine Basarabiei.Imi pare rau.Si NATO si Rusia sunt impotriva Unirii Basarabiei cu Romania.UE vrea desfiintarea Romaniei si crearea SUE,dupa modelul SUA.Atunci despre ce unire vorbim? 7 la suta unionisti in Basarabia.Despre ei? da,dpdv umanitar,economic,merita sprijinita Basarabia,si multi am sprijinit-o.Asta da!

    Apreciază

  2. Observator said

    REINTREGIREA ROMANIEI CU BASARABIA SI NORDUL BUCOVINEI TREBUIE URMARITA DE INTREGUL POPOR ROMAN DE-O PARTE SI DE ALTA A PRUTULUI.
    AICI NU INCAPE NICI CEA MAI MICA DISCUTIE.
    NUMAI O ROMANIE UNIFICATA, REINTREGITA IN GRANITELE EI FIRESTI LASATE DE STEFAN SI CEILALTI DOMNITORI ROMANI, POATE REDEVENI NORMALA, FIREASCA SI DECI PUTERNICA.

    Apreciază

  3. Autonomous TV said

    nu va acuz de rea intentie,ci de naivitate.Ceea ce spuneti suna frumos,insa e doar o lozinca.Ne indreptam catre statele unite ale europei,si deci spre deznationalizare.Discursul dvs este rupt de realitatea in care traim azi.Romania nu mai poate iesi din UE,pentru ca ulterior sa se uneasca cu Basarabia,si sa devina un stat romanesc! UE e ca la masonerie,intri si iesi doar cu picioarele inainte.

    Apreciază

  4. Miklos said

    @Autonomus TV
    Nu mai fiti asa prapastios ! Niciodata nu se va putea crea un stat federal european care sa dainuie ! Niciodata ! Europa nu e ghiveciul experimental american deja expirat si pe cale de disparitie !
    Europa are STATE NATIONALE, NATIUNI, REZULTAT AL LUCRARII LEGILOR NATURII ! Nimeni nu poate agresa natiunile fara a plati, mai devreme sau mai tirziu, pretul de a fi incercat sa intervina in actiunea legilor Naturii! Acestea nu iarta si nu pot fi modificate ci, doar, RESPECTATE ! Mai rau e ca este posibil sa se ajunga la razboi si cine stie cine va mai scapa !

    Apreciază

  5. vasile said

    ARMATA DEJA A FOST DESFIINTATA DE CATRE GUVERNATORUL ROMANIEI , TRAIAN BOICOTOVICI BASESCU. CAT DESPRE RESTUL , CAT DE CURAND SE VA DEZINTEGRA SI ACTUALA FORMA DE ORGANIZARE A TARII LA COMANDA EXTERNA INSA CU CONDUCATORII NEAOSI.

    Apreciază

  6. […] Decalog Suveranitate […]

    Apreciază

Lasă un comentariu