Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

CLARIFICARE

14 Octombrie 2020

CLARIFICARE

În massmedia a apărut o scrisoare de suport pentru candidatura lui Joe Biden, semnată de trei foști ambasadori americani în România, militari, alte personalități democrate americane și niște așa ziși lideri ai comunităților etnice est-europene din Statele Unite.

Printre semnatarii care-și îndeamnă conaționalii să voteze împotriva lui Donald Trump se află și domnul Radu Florescu, un donator al Partidului Democrat, susținător al candidatei Hillary Clinton la alegerile prezidențiale din 2o16.

Domnia sa semnează în calitatea de ”lider al comunității româno-americane”, adică de reprezentant autorizat al comunității românești din America.

În primul rând, atâta timp cât Radu Florescu nu a primit investitura de a reprezenta comunitatea românilor din America, această pretenție este un gest lipsit de cea mai elementară etică care poate fi catalogat ca impostură.

În al doilea rând, faptul că încearcă să dea impresia mediilor politice americane, că românii au o anumită preferință politică, mai ales la aceste alegeri prezidențiale, creează un prejudiciu enorm nu numai comunității ci, în ansamblu, chiar intereselor României care, funcție de tendița politică a Administrației americane, poate fi percepută ca o țară puțin credibilă în relațiile cu Statele Unite.

Să fim bine înțeleși. Indiferent de ideologia Administrației de la Washington, România, pe baza unui parteneriat corect și solid, este un aliat fidel al Statelor Uniteși nu-și va folosi diaspora pentru imixtiuni în procesul electoral American și pentru influențarea alegerilor prezidențiale.

De aceea, Consiliul Mondial Român, organizație non-profit americană cu filiale în diverse țări, se dezice total și condamnă această acțiune iresponsabilă cu efecte negative asupra imaginii românilor americani, inclusiv asupra țării noastre de origine, România.

În consecință, solicităm membrilor noștri din America, România și alte țări, precum și altor organizații și personalități românești să se alăture acestei acțiuni de disociere și denunțare a poziției politice adoptate de Radu Florescu.

Într-o societate democrată, votul trebuie să rămână o preferință personală nu să fie o indicație centralizată.

Președinte CMR
Mircea Popescu