Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Țarul Putin

3 Iulie 2020

Țarul Putin

Prin acordarea președinției pe viață lui Putin, Rusia revine la visul măreției sale imperiale.
Instalarea unui nou Țar la Kremlin, Țarul Putin, înseamnă instaurarea unui nou imperiu rus.
Iar un imperiu rus este motivul unei îngrijorări maxime pentru România.

Tiran în Coreea de Nord, Țar în Rusia, Sultan în Turcia, la care se adaugă regimul dictaturii partidului unic într-o Chină care începe să imite Japonia războinică și expansionistă a secolului trecut sunt oare semne ale declinului democrației pe plan mondial?

Simbolistica legiferării în Rusia a puterii despotice de facto, este terifiantă.
Dovedește că s-a trecut în forță de la tatonări și aparențe ale unei conduceri cât de cât democratice, la absolutism.
Iar societatea rusă îmbrățișează această nouă formă deoarece i se potrivește ca o mănușă la fel ca în Coreea de Nord cu o populație obedientă Conducătorului, până la pierderea individualității proprii.

Pericolul este imens, deoarece cultura „tătucului”  aduce masele în situația de a răspunde orbește la îndemnul acestuia, inclusiv pentru o nouă invazie militară spre Europa pentru refacerea a ceeace Rusia a considerat zona sa de influență.

În acest nou context, mi-e teamă că ideea revenirii Basarabiei acasă este pierdută pentru totdeauna, mai ales când România se arată total dezinteresată atât în reunificare, cât și în stabilizarea graniței estice a UE la care această reunificare ar contribui.

Și, la fel ca în cazul Coreei de Nord și în Rusia, bomba nucleară se află, de acum înainte, în mâinile unui singur om care poate dispune neîngrădit de folosirea ei.
Deja, amenințarea potențială a Rusiei a trecut la alt nivel.

Nu trebuie uitat și minimalizat atacul brutal, de acum vreo două săptămâni, al diplomației ruse la adresa strategiei de apărare a României.
Această atitudine coroborată cu noua realitate legiferată de Moscova, constituie serioase semnale de alarmă, suficiente pentru a determina România să-și întărească politica defensivă într-un mod foarte „agresiv” prin amplificarea prezenței NATO sau americane, inclusiv prin baze militare navale la Marea Neagră.

Oare, aceste evenimente din imediata apropiere a țării, nu justifică o întrunire de urgență a CSAT?