Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Suveranism sau Imperialism

23 Ianuarie 2023

Suveranism sau Imperialism

Atacurile progresiștilor europeni împotriva statelor naționale continuă în ritm accelerat.

La o ceremonie parlamentară franco-germană care a avut loc la Sorbona, cancelarul german Olaf Scholz și-a subliniat crezul ideologic progresist, trimițând un semnal serios privind lichidarea statelor naționale:

Cele două capitale îşi unesc forţele acolo unde STATELE NAȚIONALE şi-au pierdut puterea de a salvgarda valorile noastre în lume, de a proteja democraţia noastră în faţa forţelor autoritare.

Prin forțe autoritare, domnia sa nu le înțelege pe cele dictatoriale reprezentate prin eurobirocrații de la Bruxelles, subordonați Berlinului, ci conducerile legal și democratic alese în statele europene naționale.

Nu trebuie însă uitat că UE s-a constituit ca o ALIANȚĂ liber consimțită de state naționale independente și acesta este SPIRITUL DEMOCRATIC al Europei Unite.
Dar evoluția pe care Germania, cu predilecție, și Franța o doresc este constituirea unei forme federale (deci prin disoluția statelor naționale) sub conducerea „locomotivelor” Germania – Franța, mergând doar în direcția pe care cele două locomotive o imprimă.

Într-o astfel de construcție nu mai există loc pentru promovarea interesului național.
De exemplu, Unirea ar fi chiar contraproductivă intereselor celor două locomotive, deoarece ar însemna consolidarea unui stat național, România, nu a unui imperiu germano-francez.

Fără o revenire la PRINCIPIILE și SPIRITUL inițial, UE devine vulnerabilă și instabilă.

Ce poate face România?
Își va accepta statutul de provincie marginală a proiectatului Imperiu Germano-Francez, sau va încerca să-și consolideze, să-și afirme suveranitatea națională și să coopereze în cadrul UE prin demnitate și bună înțelegere, nu pe bază de diktat?

Răspunsul îl vor da alegătorii și, implicit, partidele românești care-și vor asuma voința poporului pe care-l vor reprezenta în Parlament prin voturile acumulate.

Să nu ne mai mințim, POPORUL are în mână viitorul, soarta și integritatea națiunii române, CLASA POLITICĂ trebuie să-și prezinte agenda națională iar ALEȘII trebuie să țină seama de voința națională.

Abia așa, Românii vor putea vota în cunoștință de cauză, între politicienii care acceptă docili și slugarnic imperialismul și disoluția națiunii sau cei care vor înțelege că suveranismul și alianța europeană onestă reprezintă viitorul României naționale, independente și perene.