Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Semnale îngrijorătoare

11 Ianuarie 2021

Semnale îngrijorătoare

Prima săptămână a lui 2021 a debutat cu evenimente care trimit semnale puțin încurajatoare, atât peste ocean cât și în curtea românească. Și pe două dintre acestea doresc să le semnalez.

În Statele Unite, un meeting al Președintelui Trump a scăpat de sub control, cu toate apelurile președintelui și a degenerat într-un atac al mulțimii împotriva uneia dintre instituțiile fundamentale ale statului, Congresul Statelor Unite.
Condamnarea acestui fapt a fost unanimă din partea tuturor forțelor politice americane care au sărit în apărarea democrației și acest lucru ar trebui să dea de gândit și liderilor politici români, începând cu Președintele României, care de ani buni duc un război anti-democratic pe față și fără menajamente împotriva Parlamentului României.

Imediat după alegerile din România, am prevăzut că noua configurație guvernamentală care se prefigurează, prin boicotarea singurului partid conservator și naționalist, AUR, va desființa Ministerul Românilor de Pretutindeni.
Din nenorocire, previziunea a devenit realitate și concomitant cu Ministerul, a fost desființat și Centrul Eudoxiu Hurmuzachi.

În condițiile în care România s-ar putea lăuda cu o imensă comunitate globală de milioane de români și întregi comunități românești din imediata vecinătate a țării, o asemenea măsură poate fi catalogată ca profund anti-națională și ca un razboi declarat al coaliției PNL-USR-UDMR împotriva românilor din afara granițelor.
Este o evidentă influență a celor doi parteneri ai PNL, respective USR și UDMR.

Practic, Guvernul României, manifestând lipsa de interes, înstrăinarea și ruperea totală de un imens segment al națiunii române, trimite un semnal fără echivoc că acești românii din afara actualelor granițe încetează să mai constituie o preocupare pentru România.

Cu părere de rău se constată că partidele parlamentare nu au avut nicio reacție.
Cu atât mai gravă este tăcerea , AUR, partid care a intrat în Parlament, în mare măsură datorită voturilor românilor din Basarabia și din diasporă și care are în rândurile sale un număr impresionant de parlamentari din Basarabia.
Iar AUR și liderul George Simion au avut ca platformă de lansare tocmai mișcarea unionistă, reamintim Platforma Unionistă 2012.

Această situație trebuie să intre în atenția liderilor AUR pentru a-și reevalua strategiile, pentru a-și ajusta politicile de comunicare și acțiune politică și pentru a reveni la principiile care caracterizează un adevărat partid conservator-naționalist.

Asta în cazul în care partidul dorește să-și mențină un electorat care se poate pierde dacă va observa o îndepărtare de la promisiunile electorale.