Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Haos European 04

 

 

 

19 Mai 2016
Pagina 4 –

2. Haos doctrinar (continuare)

2.4. Instaurarea concepției totalitare
Am arătat că asistăm la disoluția doctrinelor politice europene într-un singur filon ideologic progresist.
Și aceasta se observă la majoritatea euro-birocraților care, indiferent de pe ce parte a eșichierului politic sau partid provin, promovează această nouă doctrină prin discurs, prin acțiuni și prin decizii.
Se poate spune că unica doctrină a UE a devenit doctrina progresistă, iar implementarea ei are loc prin intermediul acumulării tuturor puterilor doar în mâinile eurobirocrației bruxelleze.

Combinația tuturor puterilor legislative, executive și judiciare în aceleași mâini poate fi numită ca adevărata definiție a tiraniei.
scria James Madison (1809-1817), al patrulea președinte al Statelor Unite, în ”The FederalistNr. 47.

Desigur, dacă ne mulțumim cu lipsa unei Constituții a Europei, atunci putem găsi o scuză a alunecării spre totalitarism.
Dar pentru cât timp vom putea oare să ne mințim, devenind martorii tăcuți ai reîntoarceri spre practica regimurilor totalitare guvernate de o ideologie unică?
În atacurile lor, reprezentanții de frunte progresiști strecurați în funcții importante ale guvernelor (încă) naționale dar mai ales continentale, cum sunt diverse instituții UE, au dat semnalul atacului împotriva naționalismului și identităților naționale prin cele mai perverse metode.
Practic, întreg planul progresiștilor de eradicare a statelor naționale pentru realizarea unei singure entități politice bazată pe o ideologie unică, tinde să fie adus la împlinire de conducerea europeană a acestui curent ideologic infiltrat deja în toate structurile UE și în toate guvernele și administrațiile naționale.

2.5. Atacul asupra naționalismului
Cum spuneam, scopul acestei revoluții este implementarea societății deschise, o societate fără frontiere, o societate fără națiuni.
Dar statele naționale au fost create datorită naționalismului, curentul care a scos în evidență caracteristicile unice ale poporului prin care s-a cristalizat sentimental identității naționale devenit catalizatorul procesului de închegare și definitivare a statelor naționale.
Tocmai de aceea, progresiștii au identificat naționalismul ca principala stavilă în calea revoluției sale de distrugere a statelor și a identităților naționale.
Primele și cele mai facile atacuri s-au produs la nivel individual, aruncând oprobiul public asupra cuvântului ”naționalist” și implicit asupra celui care se identifică ca atare.
Tendința este ca încet, încet să se ajungă de la excluderea din viața socială sau politică, până la încadrări penale pentru cei socotiți naționaliști.
Deja, în discursul politic al reprezentanților Germaniei sau ai Bruxelles-ului, chiar și ai Bucureștiului, se aruncă anathema asupra populiștilor-naționaliști identificați ca principalii dușmani ai UE.

2.6. Distrugerea identității naționale
În ceeace privește atacul asupra celuilat element definitoriu al statului național, respectiv identitatea națională, conducătorii progresiști ai UE au decis alterarea prin modificarea demografică. Recenta invazie musulmană încurajată de cancelarul Germaniei, și trecută pe umerii UE prin cotele impuse țărilor europene, are ca scop și ca efect schimbarea structurilor etnice ale țărilor europene.
Populația provenită din altă cultură, mentalitate de viață, religie și tradiții va constitui elementul de uniformizarea identitara a populației Europei, practic va modifica până la ștergere a identităților naționale.
Pentru România, identitațea națională este afectată de măsurile și atitudinile Europei și Berlinului. Astfel, este impusă modificarea demografică prin obligativitatea acceptării ”solidarității” cotelor de emigranți, iar în Basarabia este negată identitatea românească prin acceptarea conceptului de popor multietnic.

Pagina 1      Pagina 2      Pagina 3                                                                                                                                               Pagina 5