Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Generația dezinteresată

16 Septembrie 2023

Generația dezinteresată

Am scris nenumărate articolele pe tema Reîntregirii țării pe care, în mod normal, le trimit și reprezentanților clasei politice.

Cum, probabil, nu toate temele, ideile, propunerile așternute pe hârtie sunt lipsite de conținut, mă miră lipsa de reacție a partidelor politice.

Dacă ar exista cel mai mic interes, unele idei și propuneri ar putea fi preluate pentru analiză.
Eventual s-ar regăsi în mesajele politicului sau, unele părți, ar putea fi chiar implementate în programele partidelor privind politica națională.

În plus, o clasă politică responsabilă ar organiza dialoguri cu societatea pe tema Reîntregirii pentru a testa pulsul unionist și pentru a stabili pașii care trebuie urmați în vederea realizării dezideratului național.

Dar această evitare absolută a ideii unioniste din discursul politic și din preocupările politicului, dovedește dezinteresul total al partidelor de la București și de la Chișinău, inclusiv al celor care se declară unioniste, pentru abordarea reală a problemei refacerii țării în hotarele sale naturale și istorice.

În schimb, acestea, aproape fără excepție, flutură sloganul moldovenist-secesionist insuflat de imperialismul rus de conivență cu Occidentul, al celor „DOUĂ ȚĂRI românești” îmbrăcat, mai nou, într-o formulă care să gâdile orgoliile unor naționaliști de ocazie, „două țări, o NAȚIUNE”.

Concluzia indubitabilă este că nu se mai poate face aproape nimic cu actuala clasă politică aflată atât de departe de patriotismul generațiilor înaintașilor care au realizat statul național întregit.
Din nenorocire, avem parte de o generație politică ale cărei interese naționale sunt corupte de interese meschine dictate din exterior.

Și, culmea, se pare că același dezinteres pentru întregirea națională se instaurează în întreaga societate românească, deoarece nu mai există nici măcar o singură organizație civică interesată real să promoveze Unirea.
Mai ales după dispariția din spațiul public al Acțiunii Unioniste 2012.

Generația actualei societăți românești intră din ce în ce mai adânc în zona dezinteresului național.
Dacă această atitudine generală va continua, ne vom afla iremediabil pe drumul dezintegrării statului național unitar român.

„Lasciate ogni speranza” sau facem ceva pentru salvare, politic și civic împreună?