Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Quo vadis, PSD?

19 Noiembrie 2021

Quo vadis, PSD?

27 Martie 2018, 100 de ani, un secol de la Unirea Basarabiei cu România.
Camerele reunite ale Parlamentului României celebrează acest eveniment epocal al împlinirii destinului românesc, în prezența tuturor instituțiilor fundamentale ale statului, Patriarhie, Casă Regală, Academie, partide, reprezentanți ai basarabenilor veniți special de la Chișinău.
Președintele României, Klaus Werner Iohannis ABSENTEAZĂ.

Se votează în Parlament ca ziua de 27 Martie să devină Sărbătoare Națională.
UDMR votează ÎMPOTRIVĂ.

1 decembrie 2018, 100 ani de la Întregirea României cu participarea largă a întregii națiuni române.
UDMR refuză participarea la unison cu ministrul de externe maghiar, deoarece ”pentru maghiari, această zi are semnificație de doliu național”, este declarația lui Kelemen Hunor.

4 Iunie 2020, Parlamentul trimite Președintelui României un proiect de lege inițiat de Titus Corlățean, PSD, pentru declararea ca Sărbătoare Națională a zilei de 4 Iunie, ziua încheierii Tratatului de la Trianon prin care granițele României sunt recunoscute oficial de comunitatea internațională.
Președintele României, Klaus Werner Iohannis REFUZĂ semnarea.

În 2018, partidele, inclusiv minoritățile votau și participau la o acțiune de largă suflare românească, în timp ce UDMR, pe tot parcursul anilor aniversari ai Unirii și Întregirii, s-a manifestat ostentativ împotriva simbolurilor sacre care au reprezentat înfăptuirea Statului Național și Întregit, România.

De câte ori s-a adus în discuție modificarea Constituției, UDMR și-a exprimat hotărârea fermă de a nu accepta decât o formă în care sitagma de ”stat național” să fie înlocuită cu aceea de ”stat multinațional”.

19 Noiembrie 2021, UDMR pune condiții pentru a participa la constituirea unui guvern, deși procentul de peste 60% al celorlalte două componente parlamentare, respectiv PSD și PNL, sunt suficiente ca să asigure trecerea guvernului prin Parlament.

Și totuși, PSD, prin vocea liderului partidului, Marcel Ciolacu, amenință ieșirea de la guvernare, dacă UDMR-ului, partid care și-a dovedit permanent atitudinea antiromânească, nu i se garantează pretențiile de a ocupa anumite ministere.
Atitudinea social-democraților pune mari semne de întrebare privind loialitatea partidului față de români, atunci când preferă să susțină o formațiune etnică, UDMR al cărei țel este eliminarea memoriei naționale prin negarea momentelor definitorii ale națiunii și modificarea constituțională a caracterului național al statului.

Și atunci, întrebarea care se pune vis-a-vis de nesocotirea intereselor românești și a călcării în picioare a mândriei naționale de către PSD prin susținerea UDMR la guvernare, nu ne aflăm în fața unor comenzi ale componentei socialist-progresiste din Parlamentul Europei, adică, PSD este oare un partid național sau este un partid internaționalist, bruxellez?

Pe lângă faptul că, așa cum am arătat mai sus, componenta etnică maghiară din Parlament dorește definirea unui caracter multinațional pentru Romînia, este fals pretextul că fără UDMR nu ar exista o majoritate parlamentară pentru modificarea Constituției, deoarece mai există și alte partide care pot completa procentul necesar. De exemplu AUR, partid național-conservator.

Să fim foarte clari că în condițiile în care toate partidele parlamentare, critică și exclud orice colaborare cu AUR, pe care-l declară partid naționalist extremist (!?), electoratul român nu va avea altă opțiune de vot pentru a-i fi apărate demnitatea, valorile și memoria națională decât acest partid oprimat din toate părțile.
Dar pentru aceasta, și politica AUR va trebui să se reîntoarcă la apărarea elementelor naționale și la promovarea Unirii, puncte esențiale ale agendei sale electorale.

Iar PSD să nu uite că peste două săptămâni se va sărbători ziua Națională a României și UDMR, partenerul său de guvernare pe care-l susține, va purta doliu pentru acest act de devenire a României.
Oare acest lucru îl doresc membrii patrioți ai PSD?