Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Apel național pentru reunire

17 Ianuarie 2023

Apel național pentru reunire

Basarabia românească se află la marginea Europei civilizate și reprezintă ultima redută în fața Rusiei agresive și dezlănțuite dornică să-și restabilească granițele imperiale.

Dar Basarabia, lipsită de resursele minime care să-i asigure supraviețuirea, este la marginea colapsului.

Românii de dincolo de Prut sunt debusolați în fața lipsei de decizie a României privind soarta comună, sunt și se simt lipsiți de apărare, sunt speriați că pot fi din nou invadați, trăiesc fără speranța zilei de mâine.

Basarabenii și Basarabia au nevoie de ajutorul Patriei-mamă, dar nu de un blid de mâncare din milă, ci de primirea acasă cu brațele deschise pentru o îmbrățișare și protecție părintească după o prea lungă despărțire dictată de alții.

Basarabia trebuie ACUM să revină acasă, în familie, nu să aștepte ani de zile pentru a fi primită de vecini în UE.

Românii din stânga Prutului au același sânge cu cei de pe malul drept și nu avem dreptul să uităm că suntem aceeași familie românească unică în Europa și în lume și că trebuie să împărțim aceeași soartă ca familie, nu ca vecini.

Suntem singuri și noi trebuie să avem grijă de destinul nostru, ACUM, deoarece nimeni nu ne poate garanta ce va fi mâine.

Fraților de peste Prut veniți acasă pentru a supraviețui și a prospera împreună ca neam unit odată pentru totdeauna.

Politicieni de la București, politicieni de la Chișinău, făceți-vă datoria de români și hotărâți ACUM în cele două Parlamente reunite ștergerea graniței de pe Prut.

Aveți curajul de a vă asuma misiunea istorică a Reîntregirii țării sfâșiate de străini și veți intra în paginile de aur ale Istoriei naționale ca eroi întregitori ai României.

Iar generația actuală de români, care oriunde s-ar afla, vă susțin și vă cer acest gest de împlinire națională, își va putea cuceri pentru totdeauna, renumele de Generația Reîntregirii.