Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Poziție publică

Domnule Traian Băsescu, Președinte al României,
Domnule Mihai-Răzvan Ungureanu, Prim-Ministru al României,
Domnule Titus Corlățean, Președinte al Comisiei de Politică Externă a Senatului,
Domnule Viorel Badea, Președinte al Comisiei pentru Românii de Pretutindeni a Senatului României,
Domnule Eugen Tomac, Secretar de Stat al Departamentului pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, 

Abia născut, Consiliul Unirii mișcare populară a românilor de pretutindeni care-și propune să readucă în memoria colectivă a românilor, dar și a comunității internaționale, tragedia poporului român nevoit să trăiască separat în două țări ca urmare a odiosului pact hitleristo-sovietic, numit Pactul Ribbentrop-Molotov, este atacat de la cel mai înalt nivel al administrației de la Chișinău prin ieșirea extrem de dură a lui Marian Lupu, președintele interimar al statului:

Nu pot accepta asemenea tendințe. Am spus-o de mai multe ori, eu susțin păstrarea statalității R. Moldova. Consider că statul R. Moldova nu este un proiect temporal. Nu susțin și nu voi susține proiectul de unire nici în calitate de președinte al PD, nici în cel de președinte al Parlamentului, nici în cel de președinte interimar al statului și nici măcar în cel de cetățean. Ba mai mult, voi folosi statutul meu pentru a combate această idee .

Domnia sa declară că VA COMBATE, nu numai Consiliul Unirii, ci și IDEEA, folosindu-și STATUTUL de înalt funcționar al Republicii Moldova.

S-a ajuns la o întoarcere în timp, când președintele interimar de la Chișinău atacă deschis o IDEE care nu-i convine, în cel mai desăvârșit spirit totalitar. Și, ca urmare a acestei poziții care incită la ură, au apărut în mediile anti-românești din Basarabia cereri exprese „ale cetățenilor indignați” prin care se cere explicit: „în pușcărie tot consiliul unirii pentru că ei vreu să distrugă independența și suveranitatea”.

Prevăzând asemenea reacții, în articolul „România avertizează” de pe blogul https://mipopescu.wordpress.com, spuneam:
În același timp, forțele politice de la Chișinău care speră să ajungă la putere promovând un discurs anti-românesc prin care incită la atitudini profund dăunătoare în relațiile normale dintre frați, la fel ca și politicienii puterii care preferă să promoveze și să mențină diviziunea anormală a societății românești basarabene, trebuie să înțeleagă faptul că se pot găsi în situația de a se auto-izola sau de a fi izolați, indiferent de evoluția politică internă din Basarabia.”

În Serbia, este atacată identitatea românilor, iar România a găsit mijlocul corect de a amenda acest derapaj de la conduita civilizată și europeană pe care trebuie să o adopte un stat care dorește să devină membru al Uniunii Europene.

Consider că și în cazul Chișinăului, Comisia de Politica Externă a Senatul României ar trebui să sesizeze atitudinea oficială a înaltului demnitar de la Chișinău pentru a propune măsuri adecvate.

În același timp, cu ocazia primei întâlniri de la Iași dintre guvernele de la București și Chișinău, solicit domnului Mihai-Răzvan Ungureanu, Primul Ministru al României să abordeze problema semnalată și să adreseze o interpelare în acest sens omologului său, Vlad Filat.

Sper ca autoritățile române să nu cadă în capcana unei politici duplicitare prin evitarea unor poziții ferme asupra acestui subiect care reprezintă o recrudescență a politicii anti-românești a Chișinăului.

Mircea Popescu
Consilier Onorific al Președintelui Comisiei de Politică Externă a Senatului României,
Membru al Consiliului Unirii

California
1 Martie 2012

7 răspunsuri to “Poziție publică”

  1. Iar a năpârlit Lupu!
    December 14, 2010 By Florin 1 Comment
    După alegeri, la est de Prut, în jumătatea de Moldova răpită și siluită de sovietici (nu putem s-o numim Republica Moldova căci ar însemna să susținem un fals istoric), se-ntâmplă lucruri ciudate!

    Așa zisul „democrat” Marean Lupușor, martor ocular și participant cu gândul și sufletul la crimele comise de regimul Voronin, cu „studii politice” la Moscova, joacă ping-pong cu soarta unor oameni chinuiți de sărăcie și nevoi. Vă mai amintiți de eroul din Decembrie 1989 – Ion Iliescu? Dar de revoluționarul Iurie Roșca? S-ar părea că Moscova are o duzină de asemenea specimene pregătite, a fi activate, când situația o cere. Unul dintre aceștia este Măria Sa – Marean Lupușor, un individ ce vorbește două limbi – într-una. Cum așa? Ei bine, Măria Sa – Lupu Vodă vorghește politic moldovieniește și științific Limba Română! Sunt, și, situații când ambele limbi nu-l ajută! Într-un delir de patriotism și dragoste sublimă pentru poporul maldavinesc, prezent la bustul lui Eminescu, Măria Sa – Lupu Vodă, intimidat de o reporteră, și-a uitat cele două limbi acasă neputând să scoată pe gură nici măcar două versuri din opera marelui nostru poet național. Atât de sec este acest personaj și lipsit de bun simț încât astăzi provoacă silă. Cu glas mierlos de oaie susține părintește că funcțiile în stat nu-l atrag însă în realitate joacă poker cu destinul a milioane de oameni „negociind” fiecare scăunel. Înconjurat de o haită de tâlhari „de afaceri” s-ar părea că lupușor are în mână pentru cel puțin un an hățurile șubrede ale Basarabiei.

    De partea cealaltă liberalii, băieți cumsecade și cu nevoi, au uitat vorbele lui moș Ion Roată căzând în capcana întinsă de brațul nevăzut al Moscovei. În loc să condiționeze negocierile și formarea alianței de refuzul „democraților” de a participa la întruniri cu trupa de circari ai lui Voronin, ei se milogesc ca lupușor să accepte funcția de președinte.

    Fraților!! Lăsați-l pe Vodă Lupu în brațele lui Voronin, căci ei au aceeași mumă. Vrea, nu vrea el tot acolo merge, căci ordinele se respectă – nu se „negociază”. Nu mai fiți naivi! Lupu Vodă nu este moldovean! Și nici democrat! El este maldavean și va rămâne comunist până la adânci bătrâneți! Doar părul și-l schimbă în funcție de viforul Moscovei. Abandonați odată pentru totdeauna aroganța și ascultați vocea celor ce v-au ales. Uniți-vă pentru a salva demnitatea Basarabiei.

    pentru d-voastră, echipa xpressbalabanesti

    Apreciază

  2. Persoane ca Marian Lupu, care au o pozitie fatisha impotriva reintregirii Romaniei asa cum a fost ea inainte de ultimatumul sovietic dat de Stalin Romaniei la 23 August 1939, ar trebui cel putin eliminate din viata politica a Basarabiei, care dpdv istoric, national si teritorial este parte integranta a Romaniei.
    Romania nu poate si nici nu trebuie sa abdice vreodata dela sarcina ei istorica, nationala cum nu se poate mai fireasca, de reintregire teritoriala si nationala cu fratii nostrii din stanga Prutului, care tot ai lui Stefan Cel mare si Sfant sunt, chiar daca au fost inrobiti de Rusia.
    Marian Lupu, si altii ca el, sa nu uite ca istoria il va judeca si-l va considera drept un tradator al intereselor si idealurilor celor mai sfinte ale neamului romanesc de reintregire nationala.
    Rusine Marian Lupu, tie si altora ca tine care-au uitat ca sunt romani, la fel ca si moldovenii din dreapta Prutului, Transilvania, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Bucovina sau Banat.

    Apreciază

  3. Puscasu Vlad Irimie said

    Conform TRATATULUI OSCE din 1999 de la ISTAMBUL TURCIA<

    RUSIA trebuia sa retraga toata Armata Rusiei din Transnistria.

    Nu si-a respectat angajamentele nationale. Asa sunt rusii,fara cuvant!

    Azi teoretic exista 1,199 troops in Transnistria.In realitate foarte multi soldati au fost trecuti in spionaj in civil! Adica tot ei au ramas chiar daca ,,au redus,, numarul trupelor sovietico-rusesti putiniste.

    RUSSIAN ARMY, GO HOME IN SIBERIA!

    Degeaba iesim noi in strada sa strigam contra lor.

    Mai degraba faceti DEMERSURI in BUNDESTAG prin parlamentarii europeni LIBERALI,si la BRUXELLES ,pentru ca RUSSIA SA-SI RESPECTE ANGAJAMENTELE INTERNATIONALE O.S.C.E. SEMNATE IN 1999 LA ISTAMBUL!

    DOAR ANGELA MERKEL MAI POATE SALVA BASARABIA CU TOT CU ROMANIA!

    Apreciază

  4. Puscasu Vlad Irimie said

    mai spunea cineva ca ,,daca vrem Basarabia ,trebuie sa negociem cu Moscova,,

    Ce sa negociezi cu rusii? la ei nu exista ,,Basarabia,, exista doar interesele lor si atat.

    Iar in 1918 n-am negociat cu Lenin,ca sa ne dea Basarabia,ci cu Sfatul Tarii din Chisinau!

    Lenin era prea fericit ca l-a ucis pe Tar,si ca s-a pus el pe tron in locul lui,evident ca republican insa…

    Noi n-avem ce negocia cu rusii.

    Pentru rusi,Romania inseamna Alro Slatina, Rompetrol ,intra 2,3 firme, gaze scumpe si cam atat.

    Pe ei in Romania ii dor existenta trupelor americane in Romania.

    Insa daca nu si-au respectat cuvantul din 1999 de la OSCE privind Transnistria,ce garantie ar avea Romania ca rusii o sa respecte vreodata Romania ori Basarabia?

    Pentru tovarsu Putin vladimir, Moldova inseamna smirnov si tiraspol.

    Putin ii pasa lui de Chisinau sau de Romania.

    Tocmai de aceea ,trebuie luate toate caiile diplomatice internationale pentru ca Rusia sa-si respecte angajamentele OSCE.

    Planul KOZAK nu are nici o sansa!

    pentru ca daca le convenea rusiilor planul KOZAK,atunci de mult il puneau in practica.

    Insa Rusiei convine perfect situatia de razboi civil din Transnistria-Basarabia, pentru a tine in sah Romania,NATO, si pentru a-si face afaceriile cu armament din KOLBASNA Transnistria si din alte locuri.

    Fabriciile lor de Armament sa le mute in Rusia,daca tot au semnat la OSCE ca vor retrage armata OMON din Republica Moldova(adica Transnistria,si Tighina)

    Apreciază

  5. Puscasu Vlad Irimie said

    Moldova human rights issues, OPEN LETTER adressed to excellency Cancelar of Germany Angela Merkel

    Bundestag
    https://www.bundestag.de/htdocs_e/service/contact/index.jsp

    CNN
    http://www.topix.com/forum/who/cnn

    Euro News rendez-vous@euronews.net http://www.euronews.net/contact/

    EUROPEAN PARLAMENT EC-Security-Helpdesk@ec.europa.eu
    http://ec.europa.eu/contact/index_en.htm JOSE MANUEL BARROSO

    Your excellency Cancelar of Germany Angela Merkel,

    As result of studing the most important issues in the world: Human rights issues, I decided to write to you.
    Moldova Republic is ocuppied by Russian troops,illegaly.Russia as you already know,sign OSCE treatty in 1999 in Istanbul Turkey,and make asure that Russian troops from Transnistria(Moldova) will return in Russia for the security and peace in Europe.

    But since 1999,many years Russia and his agents in Moldova distroy human rights issues, rape girls, shoted Moldova citizens, and prison many of Human Rights activists in Tiraspol,and other places.

    Moldova needs your suport,to develop the european concept and economic strategy with european founds.

    The poorest country in Europe should be save by EU,to develop its capacity to prouve that democracy is not just teoreticaly,but still a reality.As you already know,many journalists were intimidate by russian mafia, others like Ernest Vardanianu were illegaly prisoned in Tiraspol.

    The democratic Radio ,,Free Europe,, has many dificulties to take interviews in Transnistria,Russian ocupied zone.

    There drugs traffiking from Asia,is the capital,and also Tiraspol was accuesed by selling weapons to some terrorist groups.

    As you already know,sir Leon Panetta,the fighter for democracy in the world , makes sure all the world that he will be involved in any region to develop democracy and Human Rights issues.

    You have to know that peace in Europe will be assure,when that illegal region named Transnistria,will be over,will become democratic.

    You can save All Europe,because now Germany decide all the political and economical decision in Europe.The most important step you can take,is to let Greece down with euro-zone,and to exclude Greece from the EU treaty of Lisabon,and to join Moldova and Serbia in EU.Moldova is a small country and will be a succes in European Union.If you will bring more money from European Bank,in Greece,all Europe will colapse.

    My christian-democrats brothers from EPP in Romania, will suport all your best decisions.I hope that you will invite Moldova soon in EU,and that you will exclude Greece from EU,to save all Europe from economical crises of euro-zone.

    Best regards,

    Puscasu Vlad Irimie
    Civil Society member
    Club 2009 leader
    EPP,CDU afiliate
    Human Rights activist

    Apreciază

  6. patriciu said

    Patroiţii statalismului moldovenesc(în cazul dat tov.Lupu Marian Ilici s.a.) sunt nu altceva decît ca patrioţii-complici a crimei stalinismului faţă de poporul român, a pactul Ribentrop-Molotov.
    Lupu şi compania, – patrioţi,promotori ai consecinţelor pactului Ribentrop-Molotov pentru Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa. Consider,ca în orice date biografice a oricărui politician,sau cetăţean simplu să fie indicată şi orientarea politică, adică, în caz de se manifestă ca “statalist maldovenist”, să fie indicat:Patriot şi promotor a consecinţelor pactului Ribentrop-Molotov pentru Basarabia,Bucovina de nord şi Ţinutul Herţa,să se ştie de odată cu cine avem de a face şi să se ştie că orice statalist moldovenist nu e altceva decît un complice cu crimele comunismului stalinist faţă de teritoriile româneşti din stînga Prutului

    Apreciază

  7. […] Pozitie publica […]

    Apreciază

Lasă un comentariu