Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

 • ACCESARI

  • 70.970 HITS
 • Flag Counter
 • ARTICOLE RECENTE

 • CALENDAR

  noiembrie 2022
  L M M J V S D
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • ARHIVA

 • Top Posts & Pages

 • Diasporasi Reintregirea

Gaze de şist

Gaze de şist

Când îi aud pe specialiştii europeni în exploatarea gazelor de şist, şi mai ales pe cei din România, că din momentul instalării primei sonde, apa românească va fi apă cu petrol, mă întreb de ce atâta scandal şi frustrare cu vizele pentru români în spaţiul americano-canadian.
Nu de alta, dar cum sondele astea au împânzit teritoriul american pentru a asigura în proporţie de 84% independenţa energetică a Americii, eventualii vizitatori români ar trebui să-și care cu ei măști de gaze pentru a nu se îmbolnăvi de atâta apă şi mediu american poluat.
Și asta spre deosebire de meleagurile Mioriţei, care sunt astăzi pline de aer curat şi apă limpede de izvor. Ca să nu mai vorbim de spaţiul european la fel de nepoluat.

Şi cum obrazul subţire cu cheltuială se ţine, aşa sunt şi unii europeni care plătesc pentru gazul rusesc de circa 4-5 ori mai mult (1000 mc în America costând cca. 140 dolari=103 euro faţă de cca. 500+ euro pentru 1000 mc în Europa).
Plătesc, dar beau apă plată „nepetrolificată”, probabil apa aia pură de izvor de care vorbeam. Apă plată, că Doamne fereşte să-ţi pui în pahar apă chioară de la robinet.

A propos, specialiştii ăştia europeni nu ştiu pe unde or fi studiat efectele exploatărilor de gaze de şist atâta timp cât în Europa asemenea exploatări lipsesc cu desăvârșire fiind puse la index, dacă îi excludem pe căpoşii de polonezi.
Poate prin literatura rusească de specialitate editată la Paris şi la Berlin în traducerea fostului cancelar german, Gerhard Schroder, actual reprezentant de frunte al intereselor industriei petroliere ruseşti.

Pentru informare:
http://www.usatoday.com/story/news/nation/2013/10/23/fracking-shale-gas-us-global-leader/3170255/
http://www.usatoday.com/story/money/business/2013/08/25/natural-gas-boom-overkill/2692767/

Sigur, am expus o părere personală bazată pe realitățile pe care le văd și le constat financiar pe buzunarul propriu în America. Dar acest lucru nu înseamnă ca alții nu-și pot susține părerile, mai mult sau mai puțin personale, formate din informări din diverse alte surse cu care eu, prin experiența proprie, pot să nu fiu de acord. Fiecare poate greși, iar viitorul ne va arăta cine a avut dreptate.

2 răspunsuri sa “Gaze de şist”

 1. […] Gaze de şist […]

  Apreciază

 2. […] Gaze de şist […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: