Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Trădarea poporului

27 Noiembrie 2021

Trădarea poporului

Pe data de 19 Noiembrie 2021, scriam articolul ”Quo vadis, PSD?” în care criticam atitudinea PSD care, prin vocea lui Marcel Ciolacu, făcea presiuni pentru aducerea UDMR la guvernare.

Arătam acolo că UDMR este o organizație anti-românească și dădeam exemple, printre care, negarea zilei de 1 Decembrie ca Zi Națională a României este cel mai grav afront adus poporului roman, idealului national al reîntregirii și jertfelor pentru întregirea neamului și a țării.

Spuneam printre altele că: ”peste două săptămâni se va sărbători ziua Națională a României și UDMR, partenerul de guvernare pe care-l susține PSD, va purta doliu pentru acest act de devenire a României.

Și iată că, într-adevăr, la Ședința Solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naționale a României, Președintelui țării Klaus Werner Iohannis, care fusese invitat, absentează, la fel ca și pe 27 Martie 2018.

În același timp, vicepremierul României, Kelemen Hunor și alți reprezentanți ai UDMR au cerut, nici mai mult, nici mai puțin decât schimbarea datei Zilei Naționale a României pentru a nu răni sentimentele minorității maghiare care nu se simte confortabilă într-un stat românesc.

Înhăitarea PSD cu UDMR, nu numai că amplifică poziția antiromânească a acestei formațiuni etnice din Parlamentul României, dar prin această cârdășie, PSD își asumă poziția anti-națională a UDMR și susținerea acestui inamic din interior al integrității statului român.

Mai mult, massmedia românească de toate nuanțele trece sub tăcere această poziție a conducerii țării, Președinte, Parlament, Guvern.

Ce-i de făcut în condițiile în care interesele societății românești sunt târnoșite de o camarilă politică antinațională, fără ca majoritatea românească să aibă drept de replica în principalul for de reprezentare a poporului, Parlamentul?

Consiliul Mondial Român are o inițiativă legislativă privind extinderea termenului ”competitor electoral”, așa cum este definit în prezent în Legea Electorală, la ORICE organizație sau alianță a societății civile, deci și la cele ale majorității românești, nu numai la cele ale minorităților naționale.

În condițiile în care niciun partid românesc nu a dorit să preia și să susțină acest amendament, nu ne rămâne decât să cerem ferm, partidului parlamentar AUR, care se pretinde național, precum și parlamentarilor independenți, să preia și să susțină transpunerea inițiativei legislative în lege.

Președinte CMR,

Mircea Popescu