Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

 • ACCESARI

  • 70.760 HITS
 • Flag Counter
 • ARTICOLE RECENTE

 • CALENDAR

  octombrie 2022
  L M M J V S D
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • ARHIVA

 • Top Posts & Pages

 • Diasporasi Reintregirea

Guvern, coincidente

9 Februarie 2012

Coincidente la formarea guvernului

Nu agreez teoriile conspiratiilor, dar uneori sunt unele coincidente care legate de niste realitati ridica mari semne de intrebare.
Un lucru care a fost adus in dezbaterea publica, ba chiar a fost semnalat de presedintele Romaniei, de diversele cercuri politice si, cel mai relevant, chiar de comunitatea internationala, in special Uniunea Europeana din care Romania face parte institutional, este coruptia la cel mai inalt nivel al institutiilor statului roman.
Este de notorietate publica faptul ca exista o increngatura de interese intre putere si cercurile care colcaie in jurul acesteia pentru obtinerea de beneficii prin contracte de stat, mai mult sau mai putin utile, acordate preferential clientelei politice, contracte acoperite de bani imprumutati de la institutiile financiare internationale. Si ceeace este grav, este ca o parte dintre aceste beneficii se indreapta spre finantarea electorala sau propagandistica a celor care au painea si cutitul, guvernantii.

Recentele iesiri in strada ale populatiei au avut obiect al frustrarii tocmai aceasta coruptie desantata, pe fata, in care relatiile de familie, de cumetrie au depasit orice limita a rusinii in acapararea unei bune parti din avutia nationala in interesul strict al FAMIGLIEI Puterii si, prin consecinta, crearea unei rupturi intre marea masa si cei care ar fi trebuit sa reprezinte poporul si sa-i protejeze interesele.
Ca urmare a presiunii strazii, Famiglia a gasit solutia unei aparente schimbari prin aducerea la guvernare a unei noi garnituri.
Primul ministru numit de Capul Famigliei este un tanar cultivat, educat si din pozitia sa de sef al unui serviciu secret a avut timp sa studieze si sa se familiarizeze cu toate dedesubturilor afacerilor partidului de guvernamant si ale aliatilor sai, precum si ale grupurilor care graviteaza in jurul acestuor partide. Practic, cunoaste toate punctele compromitatoare ale contractelor de stat realizate de precedentul guvern care pot constitui fapte penale in cazul in care are loc o schimbare prin venirea la putere a adversarilor politici.
Solutia formarii unui guvern format din membrii aceleeasi Famiglii este o miscare extrem de bine chibzuita si are ca scop:
1. Protejarea intereselor vechii garnituri si ale grupurilor de interese
2. Influentarea procesului electoral
3. Acoperirea sau stergerea urmelor in cazul actelor de coruptie ale Famigliei

Acest, al treilea punct este esential, indeplinirea lui reprezentand cheia supravietuirii.
In consecinta, noul guvern nu poate fi numit „guvern de dezvoltare”, ci „guvern de acoperire a fraudelor„.

Intr-adevar, coincidentele sunt prea mari, noul sef al „guvernului de salvare a Famigliei” este cel care are in mana toate dosarele oficiale ale marilor afaceri, dar si amanuntele subterane, implicit dovezile care trebuie distruse ale actelor de coruptie si subminare a intereselor nationale.
Iar echipa care-l va seconda in aceasta operatie a fost numita chiar de catre cei care trebuie sa-si acopere urmele.

Pentruca tacamul sa fie complet, Capul Famigliei, a cerut (si omul sau, Procurorul General al Romaniei, Codruta Kovesi s-a supus) ca mandatul celuilalt om forte al presedintelui, seful DNA, Daniel Morar sa fie prelungit pe inca 6 luni, pentruca acest „guvern al acoperirii fraudelor” sa poata lucra nestingherit in operatia de „albire” a Famigliei in eventualitatea pierderii puterii politice. Mai mult, Codruta Kovesi a prelungit mandatul pentru toata echipa DNA a domnului Daniel Morar.

Interesate sunt increngaturile internationale, deoarece, ca o alta coincidenta, cu ceva timp in urma, insusi ambasadorul Statelor Unite, Mark Gitenstein, care in Octombrie lua atitudine in favoarea sefului DNA in conflictul acestuia cu CSM, a formulat „propunerea” extrem de nefireasca de prelungire a mandatului sefului DNA, „daca regulile permit”.

In acelasi context al „ciudatenilor” se inscriu si relatiile Romaniei cu FMI.
Este evident ca pentru economia Romaniei sunt esentiale imprumuturile cu dobanda mica de la institutiile financiare, cum este si imprumutul de la FMI.
In mare, orice imprumut, pe langa dobanda, trebuie sa contina clauze privind conditiile de rambursare, dar si specificarea relatiilor dintre institutia finaciara si stat. In cadrul acestor relatii, sau acord de finatare, este normal ca statul sa-si prezinte planul de dezvoltare care sa justifice imprumuturile si sa acorde garantii de rambursare.
In niciun caz, nu cred ca un asemenea acord trebuie sa insemne o guvernare „de facto” a statului roman de catre o institutie finaciara printr-un „guvernator” asa cum se petrec lucrurile cu FMI.
Sigur, institutia finaciara este interesata sa aiba un control cat mai complet asupra statului care ar imprumuta pentru a se asigura ca nu-si va pierde banii. Dar forma cea mai importanta de control nu trebuie sa fie guvernarea dezvoltarii economico-sociala a tarii de catre o institutie financiara, ci de aprobarea si verificarea directiei pe care o iau imprumuturile.
Sa fie doar o coincidenta faptul ca FMI, in disperare de cauza, cere masuri de austeritate pentru recuperare, in loc de a urmari modul de folosire a imprumuturilor? Sau poate, in acordul de imprumut nici nu s-a prevazut o asemenea clauza, banii nefiind folositi pentru dezvoltare ci doar pentru satisfacerea intereselor de partid, iar partea romana a preferat „guvernoratoratul” decat amestecul in afacerile Famigliei?
Nu degeaba, chiar Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu a declarat ca imprumuturile cu FMI nu ar mai fi necesare.

Alegerile anticipate sunt necesare, nu atat pentru o schimbare politica, cat mai ales pentru a mai gasi la timp urmele marilor fraude si pentru a limta pierderile Romaniei rezultate din indatorarea tarii ca urmare a acestor fraude.

Un răspuns sa “Guvern, coincidente”

 1. […] Guvern, coincidente […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: