Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Imperialismul rus

30 Iunie 2020

Imperialismul rus

Știut este că Alexandr Dughin, celebrul ideolog al lui Putin, în teoria lui euroasiatică, folosește pentru români nada valorilor comune conservatoare: familia tradițională, naționalismul și religia ortodoxă.

Dar, dacă analizăm lucrurile, constatăm că tocmai trăsătura caracteristică a rușilor este trecută sub tăcere.
Și asta este imperialismul care străbate istoria lor ca un fir roșu.

Extinderea și hagemonia definesc gena slavilor și se observă absolut în toate acțiunile lor, chiar dacă le îmbracă dibaci în diferite forme de a întinde mâna prietenos mai ales celor care stau în calea expansiunii rusești.

Exemplul, în ce ne privește, este destrămarea României prin invadare și apoi întărirea stăpânirii fie prin guvernatori cum a fost Kiseleff care a condus trupele ruse de ocupație din Principate, fie prin impunerea unui regim comunist obedient Moscovei prin conducători trimiși la București să vegheze respectarea acestei obediențe.

Și cea mai dureroasă rană lăsată națiunii române este crima umanitară a modificărilor demografice în teritoriile pe care le-au invadat, le-au cotropit și și le-au însușit hoțește.

În Bucovina și Basarabia au transmutat populația românească și au comis cel mai mare genocid din întreaga noastră istorie, în urma căruia circa un milion și jumătate de români au dispărut.

Biserica Ortodoxă a Moscovei și Tuturor Rusiilor, (atenție, „a tuturor Rusiilor”) este și ea o biserică imperialistă, deci nu o biserică soră sau frățească.
În Basarabia s-a opus revenirii Mitropoliei Basarabiei la drepturile ei legitime din perioada interbelică și doar un proces la CEDO i-a restabilit acesteia dreptul.

De curând, s-a opus vehement independenței Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, ajungând să considere până și ruperea legăturilor cu Patriarhia Constantinopolului și a celorlalte Biserici naționale care recunosc „pretențiile” ucrainenilor.

Deci, naționalismul rusesc este un naționalism imperialist prin care se dorește extinderea și dominația Rusiei.

Dughin este dibaci, argumentând mieros și apelând la lipsa de cultură sau la sensibilitățile multor români disperați de implementarea instituționalizată și agresivă a progresismului în Europa, pentru a-și face discipoli cu scopul atragerii din nou a României în orbita imperiului rus.

Pe de altă parte, ambasadorul rus la București, Valery Kuzmin, devine pe zi ce trece mai obraznic și mai dur în declarații, insinuând că România ar trebui să plătească daune Rusiei.
Și chiar să pretindă că strategia națională de apărare a țării noastre TREBUIE să țină cont de interesele Moscovei.

Dar cum ar putea oare România, o țară care a fost dezmembrată teritorial, care și-a văzut populația decimată și alienată sub ocupația bocancului rus, să nu fie suspicioasă și prudentă în relațiile cu o Rusie imperialistă și permanent agresivă, după cum dovedesc și ieșirile publice ale oficialilor ruși, și să nu caute protecția sub umbrela NATO?

Lăsându-ne fermecați de Dughin, ar însemna că nu am învățat nimic de la Istorie.