Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Critică nepartizană

3 Iunie 2019

Critică nepartizană

A apărut o scrisoare pentru reformarea PSD, semnată, de Domnul Adrian Năstase, înțeleg că în numele unui grup de reformatori social-democrați.
Am citit-o cu destulă atenție și am constatat că, dincolo de enunțarea unor principii generale de continuare a unor măsuri de echilibru social, esența aceste scrisori este de a asigura forțele externe din familia socialist-progresită europeană de atașamentul PSD-ului reformat la valorile progresismului.
În acest fel, a fost preluat tot bagajul propagandistic al progresiștilor, lăsând spectrul politic românesc fără o alternativă de politică națională.
Iar, acest lucru poate să coaguleze o mișcare politică națională compatibilă cu partidele suveraniste europene. În acest fel, pacea națională pe care autorii afirmă că doresc s-o implementeze, va fi departe de a se instaura, deoarece războiul progresism-suveranism se va perpetua.

Istoria, chiar dacă unii o doresc uitată, ar trebui să ne învețe că în fața atacurilor externe, națiunea română, și nu numai, face front comun pentru a-și apăra integritatea, valorile și tradițiile.
Politicile de non-combat și colaboraționism au fost taxată întotdeauna de națiuni ca acte de trădare națională. Exemplu? Philippe Pétain, din erou național a devenit trădător în ochii Franței.
Capotați în fața presiunilor anti-suveraniste și Istoria vă va judeca.

VALORI TRADIȚIONALE
Se face o afirmație curioasă:
Până la așa-numitul „referendum pentru familia tradițională” PSD nu a promovat măsuri prin care să fie divizată societatea.”
Domnul Năstase și ceilalți semnatari, lasă să se întrevadă că, în opinia lor, Referendumul pentru familia tradițională nu trebuia să fie acceptat de PSD, deoarece a constituit piatra de hotar de la care a început politica PSD de divizare a societății.
În acest fel, preluîndu-se tezele progresismului, autorii se dezic de niște valori tradiționale românești, acceptând în mod oportunist, valorile dictate de curentul progresismului european.
Practic, consideră că ”familia socialiștilor europeni” trebuie să decidă soarta ”familiei tradiționale” în România și, ca urmare, semnatarii scrisorii se dezic de această temă care ”i-ar călca pe bombeu” pe șefii socialismului și progresismului European.

SUVERANITATE
Se afirmă în scrisoare că:
Impactul electoral devastator l-a avut însă retorica suveranistă, prin care s-a creat percepția că PSD dorește „ruptura de Europa”.
Este de neînțeles adevărata retorică a acestui grup care semnează scrisoarea, la adresa încercărilor timide de suveranism pe care PSD le-a manifestatat vis-à-vis de intruziunile brutale ale diverselor organisme europene, sau de administrații ale țărilor europene în guvernarea României.
Oare, prin această critică, să se considere că țara noastră trebuie să și plece capul?
Considerând că afirmarea suveranismului este o catastrofă, cel puțin pentru PSD, autorii scrisorii se dezic de suveranism. Aceasta dă senzația că se dorește distanțarea de un Dragnea care ar fi fost suveranist, în timp ce dânșii împărtășesc globalismul european și, implicit politica UE de deznaționalizare. Oare să fie acesta singurul mare defect al lui Dragnea?
Îmi este greu să înțeleg în ce măsură combaterea suveranismului nu vine în contradicție cu formula ”stat-națiune” care este afirmată în următoarea frază:
Pentru PSD este esențial să reafirme faptul că statul-națiune rămâne principala structură de protecție a comunității naționale, iar orice transferuri de suveranitate către instituțiile comunitare se poate face doar simultan cu asigurarea mecanismelor de control democratic.

Șmecheria UE, prin care se creează confuzia între atributul principal de SUVERANITATE a statului-națiune  și SUVERANISM, are ca scop final contopirea celor două noțiuni până acolo încât noțiunea de ”stat suveran” să dispară, prin: ” transferuri de suveranitate către instituțiile comunitare”.

PROGRESISM
Autorii și semnatarii scrisorii îi asigură pe partenerii familiei lor politice externe că sunt gata să guverneze pe baza valorilor progresiste. Dovada o face introducerea, de loc întâmplătoare, a  cuvântul ”alte” (deci asemănătoare PSD) în fraza edificatoare pentru noua identitate ideologică a social-democrației românești:
Alternativa la acestea trebuie să fie o guvernare modernă, eficientă și incluzivă cu PSD pivot central, la care să se ralieze alte forțe politice progresiste.”

Desigur, că prin această frază se ”fac ochi dulci” și partidelor progresiste gen: Ponta, Cioloș, USR.

STÂNGISM
Stânga democratică mizează în mod fundamental pe justiția socială, iar politica penală are rolul de asigura protecția societății împotriva îmbogățirii nemeritate ori a abuzului de putere.

Dacă se introduce, fără să se definească, termenul de ”îmbogățire nemeritată”, se coboară în derizoriul adevăratului populism. Folosind retorica egalitarismului, se dă senzația că ne aflăm în fața adepților dictaturii leniniste a proletariatului. Este un semnal puternic pentru a îndepărta investitorii.
===============================
Sincer, nu cred că fără ieșirea din această paradigmă a progresismului anti-național și a compromisului dulceag al formulei fără implicare: ”să acceptăm orice pentru a nu supăra pe cineva”, PSD poate deveni un partid care să-i atragă pe români și mai ales să constituie un pol de atracție pentru o guvernare națională.

Norocul îl constituie lipsa de performanță, de viziune și de credibilitate a celorlalte partide românești.