Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

AUR – doctrina

8 Aprilie 2021

Definirea doctrinară AUR

Politica globală a Europei și a continentului Nord American – Statele Unite și Canada – intră într-o fază nouă, aceea a unei lupte acerbe între progresismul internațional și conservatorismul național, care poate duce la diminuarea democrației și la schimbarea întregului mod de viață, relații sociale, educație, cultură, mod de gândire.
În România aceste ideologii sociale, se grupează în jurul USR – progresismul european și AUR – conservatorismul național.

Iar de la ideologie, se alunecă treptat la metode de tip fascist pentru acaparare totală a puterii așa cum s-a întâmplat în perioada interbelică.
În acest sens se pot aminti ca metode fasciste de eliminare a adversarilor politici, apelurile la scoaterea PSD din viața politică sau îndemnurile la izolarea politică și eliminarea AUR, din cauza ideologiei sale conservator-naționale.
Acestea sunt metode ”soft”, în timp ce procesele politice sunt deja forme de eliminare în forță.

Exemplul de izolare parlamentară a AUR este un exemplu clar de încălcare a principiilor democrației, respectiv a calcării în picioare a dreptului de reprezentare corectă a 10% dintre alegători.

Sigur că lipsa de experiență politică a acestui partid tânăr îl face extrem de vulnerabil.
Partidul dă senzația că nu și-a definit clar doctrina pendulând între mesaje populiste cu priză la un anumit public, dar care prin varietate și prin depărtarea de la linia electorală propusă, îi diminueze credibilitatea.

AUR încearcă să-și însușească linia unor politici sociale sau chiar economice, alunecând în populism și chiar, spre bucuria adversarilor, lansând mesaje care neagă necesitatea unor colaborări internaționale pe plan economic.
Și acestea sunt taxate imediat ca dovezi de antieuropenism și de xenofobie.

Dar este oare AUR un partid cu agendă socială? Dacă da, atunci are un electorat comun cu al PSD și nu văd cum două săbii pot intra într-o singură teacă.
Dacă are puncte sociale care sunt comune cu PSD și din păcate sunt destule, atunci este nevoie de o conlucrare parlamentară pentru ca inițiativele parlamentare pe aceste teme să aibă șanse să treacă. Nu trebuie să existe concurență de imagine.

Dacă, însă, AUR este cu adevărat un partid naționalist-conservator, cum își enunță principiile, atunci ar trebui să-și schimbe mesajele publice și să-și îndrepte activitatea parlamentară spre măsuri având caracter național în care pot atrage parlamentari naționaliști de la alte partide parlamentare (PNL, PSD).

Deci, fără o doctrină clar definită și bine urmată, AUR nu va reuși să combată atacurile în serie din partea adversarilor politici sau ale massmediei aservite și, ca urmare, partidul se va afla mereu în defensivă nereușind să contra-atace și să-și afirme agenda.
În plus, atacurile permanente și îndepărtarea de la linia sa ideologică vor duce la o diminuare a numărului suporterilor și, în cele din urmă, a alegătorilor.

Să nu se uite că AUR a fost văzut ca un partid unionist și aceasta a fost rațiunea pentru care au existat numeroși alegători din Basarabia sau din diaspora, cu precădere europeană în care abundă basarabenii cu cetățenie română, care și-au dorit un Partid al Unirii în Parlamentul României.
Iar Unirea este parte din agenda unei doctrine conservator-naționale.

Ar fi păcat ca AUR, partid conservator-național să rămână la nivelul de experiment și să dispară la fel ca PNȚCD, lăsând învingător absolut în România, progresismul internațional reprezentat de USR-Plus.

Mircea Popescu
8 Aprilie 2021

P.S. Recomand partidului AUR să studieze ”Patriotism și Naționalism