Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Unionism sau secesionism

4 Ianuarie 2023

Unionism sau secesionism

Ca români trebuie să ne reamintim mereu că Basarabia se află în interiorul hotarelor naturale ale României, chiar dacă granițele actuale ne-au fost impuse.

Iată de ce, este periculoasă bâjbâiala politică, lipsa de decizie condamnabilă a autorităților de la București care nu îndrăznesc să stabilească o strategie coerentă unionistă și să transmită românilor și comunității internaționale printr-un mesaj clar, fără echivoc, dorința de reîntregire prin revenirea la normalitatea hotarelor sale naturale.
Așa cum au făcut Germania, Vietnam și chiar Korea.

Această incoerență manifestată de politica dâmbovițeană și lipsa de preocupare pentru destinul național încurajează tendințele secesionist/stataliste pe malul Bâcului.

Iar când la nivel înalt se trâmbițează de la Chișinău că Republica Moldova trebuie să devină pentru România la fel ca Austria pentru Germania, deja intențiile separatiste se amplifică printr-un verdict care afectează destinul românesc, respectiv crearea definitivă a unui stat vulnerabil și instabil politic, economic și social în cadrul hotarelor naturale ale României.

Desigur, nu mai este un secret că această tendință secesionistă a eliminării granițelor naționale constituie dezideratul exprimat de forțele progresiste europene influențate de curentul Soros.

De aceea, această politică separatistă a Chișinăului poate fi interpretată fără dubiu, o politică progresistă dirijată de cercurile soroșiste globalizatoare.

Și atunci, privind prin această prismă, se pune întrebarea dacă acei români din Basarabia, dintre care foarte mulți au cetățenie română, nu conștientizează faptul că respingând Unirea, devin vârful de lance antinațional al soroșismului mondial?

Nocivitatea progresismului și soroșismului rezidă în faptul că impun o politică de înlocuire cu noi tendințe și valori morale prin eradicarea tradițiilor și valorilor naționale.

Iată de ce, analizând procesul unionist, problema divizării românilor din Basarabia în UNIONIȘTI și SECESIONIȘTI este extrem de reală și periculoasă pentru viitorul spațiului de dincolo de Prut.

Tocmai de aceea unionismul trebuie să fie îmbrățișat și promovat de întregul segment românesc basarabean, atât pentru apărarea caracterului național cât și a întregii ființe naționale românești.

Iar Bucureștiul are obligația să devină jucătorul principal în reînvierea și amplificarea tendințelor unioniste la nivelul întregii societăți românești.