Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Energii irosite

6 Februarie 2022

Energii irosite

Aproape zilnic asistăm la o bătălie națională care dezbină societatea românească.

Subiectul ridicolei dispute îl reprezintă interpretarea diferită a vaccinării populației.

Învrăjbirea a condus la o gravă fractură în cadrul națiunii.

Grav este că unul dintre partidele implicate a reușit într-un timp record să-și piardă pe drum obiectivele propuse în campania electorală, obiective pe care le amintește mereu: familie, națiune, credință, întregire, dar care nu se mai regăsesc în prestația politică și nici în imaginea publică.

Se organizează adunări, marșuri de protest, cuvântări împotriva oricăror măsuri luate pentru micșorarea efectelor pandemiei, dar marșuri, campanii politice, acțiuni parlamentare pentru realizarea unui obiectiv major național, cum ar fi reîntregirea țării au dispărut din panoplia acțiunilor și mesajelor partidului.

Oare nu pentru un partid parlamentar unionist au votat românii?

Oare nu pentru un partid parlamentar care să coaguleze în Parlamentul României un curent și chiar o mișcare unionistă astfel ca să nu lase să moară speranța dincolo de Prut?

Această dorință de unire a românilor a ajuns să se dilueze până la anihilare prin deturnarea spre o mișcare de tip ONG antivaccinistă.

Este grav că această irosire a energiilor populare ajută la menținerea stat-quo-ul unei Românii sfârtecate, la perpetuarea unei provincii românești separată dincolo de Prut care în actuala conjunctură internațională se află din nou în pericolul reintrării de facto sub administrarea rusofilă.

Și nu doar soarta Basarabiei este în joc ci și a întregii Românii care riscă să devină linia frontului cu Rusia imperială.

Politica parlamentară înseamnă găsirea soluțiilor prin cooperare, chiar prin compromisuri, pentru realizarea unora dintre obiectivele propuse, nu doar contrarea adversarilor într-un permanent război dus, uneori, cu armele străzii dezlănțuite.

Mai ales în Parlament este nevoie de cooperare deoarece acolo se întâlnesc reprezentanții poporului și aspectele de comportament sălbatic și necivilizat sunt interpretate ca imagine a poporului.

Am scris acest mesaj disperat pentru a încerca să aduc cu picioarele pe pământ partidul care a promis că va lupta pentru întregire, partidul care are nevoie de suportul celor care l-au votat, acum cât mai are timp să-și repare firma, AUR.

Mircea Popescu