Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Masina de vot

10 Februarie 2012

Masina de vot

Guvernul Romaniei, a fost investit la limita prin voturile primite de la parlamentarii minoritatilor care reprezinta mai putin de 5% (4.57%) din populatia tarii, respectiv 870.188 persoane.
In plus, guvernul Romaniei alcatuit astfel, consfinteste continuitatea la guvernare a minoritatii maghiare de 6.5%, minoritate care decide astfel ce-i bine si ce-i rau si pentru majoritatea romaneasca a tarii de aproximativ 50% care prin jocul politic este exclusa de la actul guvernarii.
Ca urmare, avand painea si cutitul, actualii guvernanti maghiari pot si chiar fac presiuni, cu ajutorul partenerilor de coalitie, pentru a fi implementate reguli prin care populatia romaneasca din Covasna, Sovata, Harghita, regiuni ale Romaniei in care este minoritara, sa fie supusa oranduielilor impuse de majoritatea maghiara si practic sa fie maghiarizata.

Oare cum s-a ajuns aici?
Ei bine, Legea Electorala a carei amendare a fost sugerata intr-un articol chiar pe acest blog, a fost croita ca un instrument prin care principiul democratic al preeminentei vointei majoritatii este incalcat brutal prin INTERZICEREA organizatiilor majoritatii romanesti sa devina competitori electorali, in timp ce, in mod discriminator, acest drept este acordat NUMAI minoritatilor.
Constiintele catorva indivizi care „reprezinta” asa zisa societate civila a minoritatilor au fost cumparate prin asigurarea locurilor parlamentare in orice conditii, chiar si fara examenul alegerilor.
Grav este ca politicienii puterii de astazi, dar si de ieri, s-au folosit in permanenta de aceasta masina de vot cu o reprezentativitate inventata, dar au omis in mod deliberat dreptul reprezentarii parlamentare a romanilor minoritari din regiunile in care sunt considerati minoritari de majoritarii maghiari. Ca sa nu mai vorbesc de alte categorii de cetateni romani la fel de sub-reprezentati, cum ar fi basarabenii sau romanii din diaspora.

Situatia aceasta in care majoritatea unei tari este supusa vointei unor minoritati, este oare o forma normala de democratie?
Este evident ca nu. Iar un asemenea guvern legal investit datorita unei legi strambe, isi pierde legitimitatea atata timp cat existenta sa se datoreaza doar jocului politic realizat prin masina de vot a „reprezentantilor” unor minoritati nationale care in unele cazuri nu insumeaza la un loc nici macar populatia unei comune mijlocii.

Lectia lipsei de democratie, prin care minoritatea decide pentru majoritate, este suficienta pentru a determina clasa politica sa recurga la modificarea Legii Electorale in asa fel incat dreptul societatii civile de a-si avea proprii reprezentanti parlamentari sa nu mai fie restrictionat doar pentru minoritatile nationale.

2 răspunsuri to “Masina de vot”

  1. Mihai K. - ,,un cetatean roman" said

    Nici acum nu pot sa realizez cum a putut fi introdusa aceasta ,,smecherie democratica” care imparte cetatenii Romaniei in romani, maghiari si alte minoritati. Strict !
    Nici cu ,,cetatenii romani” nu-i prea clara situatia. Cine sunt ,,cetatenii” si care sunt ,,romanii” !?
    Romanii, probabil, se mai considera cei din diaspora, dezradacinatii, iar cetateni doar ….alogenii.
    Romanii de vita veche sunt cei care se trag din daci, ei sunt stapanii acestui pamant, nu-i asa !?
    Cat de maghiari sunt maghiarii, cat de romani au fost romanii care s-au lasat maghiarizati!?
    Restul sunt doar tolerati, …. si alte minoritati.!?

    Apreciază

  2. […] Masina de vot […]

    Apreciază

Lasă un comentariu