Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Klaus Iohannis

12 Noiembrie 2014

Klaus Iohannis

În prima dezbatere televizată a candidaților prezidențiali, la întrebarea legată de absența sa dintre românii de la Chișinău și Cernăuți, domnul Klaus Iohannis a dat un răspuns absolut incredibil:

Acele localități nu se află pe teritoriul României, au fost cândva. Cu siguranță când voi fi președinte voi face vizite și în Chișinău și în Cernăuți, am prieteni de mulți ani care se trag din Cernăuți și Chișinău.

Domnia sa dorește să fie reprezentantul TUTUROR românilor, dar îi ignoră pe cei din teritoriile românești înstrăinate prin forță, dar cărora le promite mărinimos înalta sa atenție, doar dacă devine președinte. Să fie un șantaj în schimbul voturilor acestora, să nu fie?

Basarabenii și bucovinenii păstrează treaz spiritul românesc de pe aceste teritorii, împotriva vicisitudinilor la care i-a supus o istorie mult prea nedreaptă. Ei trăiesc pe teritorii românești, da, românești, domnule Iohannis, indiferent dacă sunt izolați de niște hotare croite arbitrar și menținute de forțe politice străine intereselor noastre naționale.
A-i considera pe românii bucovineni și basarbeni simpli cetățeni ai altor țări și nu fii ai poporului nostru, este o blasfemie.

Domnule Iohannis sunteți cetățean român. Poate sunteți un bun cetățean român care-și achită obligațiile cetățenești, dar în mod sigur nu sunteți un bun român, deoarece dovediți că sunteți străin conceptului unității de neam.
Poate că sunteți și un bun profesor, dar în niciun caz nu sunteți un bun dascăl, deoarece prin această gândire nu insuflați elevilor dumneavoastră dragostea de neam și de țară. De întreaga țară românească, chiar ciuntită așa cum au croit-o conaționalii dumneavoastră împreună cu ocupanții sovietici.

Dar dacă îi ignorați pe acești români, aflați împotriva voinței lor în afara granițelor naționale artificial croite, cum de ajungeți să-i plângeți cu lacrimi de crocodil pe acei cetățeni români aflați din varii motive în străinătate care n-au apucat să voteze din cauza unei Legi Electorale strâmbe?
Oare îi plângeți pe aceștia sau plângeți după potențialele voturi pe care nu le-ați primit?
Domnule Iohannis, nu vi se pare că declarația dumneavoastră prin care pe unii români îi socotiți mai puțin importanți (poate și din cauza numărului mai mic de voturi pe care l-ați primit) vă pune eticheta de IPOCRIT?
Bucovinenii și basarabenii nu pot fi priviți doar ca cetățeni ai altor țări cărora li se face hatârul unei vizite de bunăvoință. Ei sunt parte a poporului nostru și nu trebuie tratați cu condescendență.
Sper din tot sufletul ca PNL-ul să nu adere la modul dumneavoastră de gândire segregaționist și antinațional pe care l-ați etalat public fără cea mai mică tresărire.

Oh, cât de mult vă deosebiți de predecesorul dumneavoastră Crin Antonescu care declara: “Trebuie să spunem clar, împreună, că suntem naționaliști pentrucă vrem să fim o națiune puternică, un stat puternic cu cetățeni puternici“.
Dacă adevărații bărbați politici din PNL și din celelalte partide istorice ar fi gândit despre ardeleni așa cum gândițiți dumneavoastră despre bucovineni și basarabeni, nu s-ar fi realizat idealul național al Marii Uniri fără de care, domnule Iohannis, nu ați fi avut șansa să fiți astăzi cetățean român și să candidați pentru funcția de președinte al României.

De aceea, domnule Iohannis, înălțați-vă dincolo de starea de cetățean român superficial și fără aderență la istoria, martiriul și năzuințele românilor și încercați să deveniți un bun român pentru a vă câștiga dreptul moral de a-i reprezenta pe toți românii.
Altfel veți fi doar reprezentantul unui Joseph Daul, un nou Vâșinski venit la București să bată cu pumnul în masă pentru a instaura un politruc pe scaunul de la Cotroceni.

2 răspunsuri to “Klaus Iohannis”

  1. […] KLAUS IOHANNIS […]

    Apreciază

  2. […] https://mipopescu.wordpress.com/opinii/klaus_iohannis/ […]

    Apreciază