Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Eșichier politic

19 Aprilie 2021

Eșichierul politic românesc

Deoarece în Septembrie, cancelarul german, dna. Angela Merkel va părăsi scena politică, președintele Franței, Emmanuel Macron se consideră deja urmașul ei de drept la cârma UE și odată cu el și sateliții săi politici.

Cum, ”schimbarea domnilor este bucuria nebunilor”, ne putem aștepta ca drumul european să fie plin de hârtoape, practic situația politică europeană să degenereze și, lipsa unei politici coerente, să ajute Rusia.

Semnale ”micro” ale acestei schimbări în politica europeană se văd astăzi în frecușurile care au apărut deja la nivelul partidelor de guvernământ din România, fiecare aflat în poziția de satelit fie al Germaniei, fie al Franței.
Deja, au început să se ascută cuțitele pentru începerea ostilităților între „partida germană” (PNL- Iohannis) și „partida franceză” regrupată (Plus/USR).

În aceste condiții, rolul de arbitru ar trebui să revină unei ”partide americane”, dar care, în acest moment lipsește.
Cum PSD este unul dintre partidele mari ale României (de fapt cel mai mare), apare normal să ocupe acest loc rămas vacant, mai ales în contextul actualei guvernării americane democrate cu tendințe socialiste.
Implicit, din această poziție va putea controla jocul politic intern.
Dar, oare PSD are o echipă care să stabilească legături de parteneriat politic dincolo de ocean?

AUR este de departe, „partida națională„, cam anemică și haotică din cauza lipsei de experiență politică, dar care cu un mesaj și comportament mai moderat, este partidul național absolut necesar României de astăzi pentru a modera prea mult „cosmopolitism politic„.
Practic, AUR este un partid care trebuie cooptat la guvernare în pofida opoziției USR/Plus și a UDMR și a boicotului parlamentar la care este supus partidul.

Oare UDMR are mai multe merite pentru a guverna poporul român?