Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

 • ACCESARI

  • 70.760 HITS
 • Flag Counter
 • ARTICOLE RECENTE

 • CALENDAR

  octombrie 2022
  L M M J V S D
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • ARHIVA

 • Top Posts & Pages

 • Diasporasi Reintregirea

Trădarea națiunii

28 Noiembrie 2017

Trădarea națiunii

Documentul publicat de Departamentul de Stat prin care, cu un ton imperativ, solicită Parlamentului României să nu voteze anumite proiecte legislative, a provocat oroare și revoltă în rândul românilor. Și pe bună dreptate.
Dar dacă analizăm la rece de ce s-a ajuns aici, putem constata câteva aspecte care ne duc la o concluzie extrem de gravă, ne aflăm în fața unui fenomen de trădare națională generalizată.
Pe scurt.

1. Că este un document redactat de ambasadorul american Klemm, nu-i nicio umbră de îndoială.

2. Că documentul a fost preluat, în mod birocratic, de funcționari ai Departamentului de Stat de la Washington fără niciun raport suplimentar iar este evident.

3. Că Departamentul de Stat însuși nu este curățat încă de funcționarii superiori și influențele nefaste ale politicii externe Clinton (Hillary)- Obama, este o realitate care aduce prejudicii relațiilor Americii cu partenerii săi.
Sigur, cauza o reprezintă atacurile permanente ale democraților care încearcă să macine încet, încet Administrația Trump și care prin ricoșeu se răsfrâng asupra incoerenței în anumite poziții și acțiuni pe plan internațional.
Dar subminarea relațiilor internaționale, care-i alienează tocmai pe unii parteneri și aliați ai Americii, constituie, în cele din urmă, o trădare a intereselor americane.

3. Că recenta vizită de săptămâna trecută a unei delegații PNL, condusă de Ludovic Orban, care s-a întâlnit cu congresmeni, mai ales protestanți, iar pune semne de întrebare asupra subiectelor discutate.
Prin prisma poziției interne a lui Orban, asemănătoare cu atacurile democraților din Statele Unite la adresa Administrației, pare credibil că o poziție asemănătoare de subminare a politicii Guvernului și Parlamentului român a avut delegația și în discuțiile avute cu congresmenii.
Deci, în ultimă instanță, atacul pe plan extern al liberalilor sau al oricărui politician român la adresa Parlamentului propriei țări este un grav act de trădare a intereselor românești.

4. Faptul că diplomația română este la pământ, mai ales în relațiile cu Statele Unite și UE și nu îndrăznește să-și ridice capul sau să aibă o coloană vertebrală dreaptă în relațiile cu partenerii internaționali; faptul că președintele României declară la BRUXELLES, deci în medii străine, că ”O scurtătură via unirea (Basarabiei) cu România cred că nu este o cale foarte fezabilă în acest moment”, tocmai în ajunul Centenarului Marii Uniri contestat de maghiarii din țară și de pretutindeni; faptul că se acceptă obedient orice impunere, chiar contrară intereselor românești din partea UE fără vreo rezistență, reprezintă tot o trădare majoră a intereselor României.

5. Faptul că partidele de guvernământ nu-și curăță ograda proprie lasându-se măcinate de atacurile progresismului anti-național globalizator, prin coloana V-a din interior, duce la subordonarea intereselor României doar luptei pentru supraviețuirea politică.
Și lăsând soarta națiunii și relațiile internaționale de izbeliște, tot trădare a intereselor românești se numește.
România este trădată din interior, conștient de întreaga clasă politică și inconștient de masele manipulate și angrenate în acest fenomen autodistrugător pentru națiune.

Și atunci, când ne aflăm în fața unor acte de trădare conștientă sau inconștientă a națiunii, este absurd să căutăm țapi ispășitori în curțile cancelariilor străine care încearcă, spre deosebire de administrația României, să-și urmărească propriile interese naționale.

Este cazul ca și România să devină cu adevărat suverană și independentă, este cazul ca însfârșit să-și apere și să-și promoveze interesele naționale fără avizul străinătății și cu cât mai puțină interferență străină, redusă strict la relațiile normale dintre parteneri egali de drept internațional.

 
%d blogeri au apreciat: