Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

În umbra lui Băsescu

13 Februarie 2014

În umbra lui Băsescu

Unii îl urăsc, alţii îl iubesc. Nu ştiu care-i proporţia ură-iubire în rândul populaţiei, dar deja acest raport are o importanţă mai mică. Gravă este dezbinarea naţiunii în ţară şi în afara ei.
Când vorbim de Preşedintele care ar fi trebui să fie principalul factor de echilibru şi de pace în societate, suntem puşi în faţa a două alternative, ură sau iubire.
Întreaga viaţă politică şi socială a României este dependentă şi se desfăşoară la umbra lui Traian Băsescu. Chiar şi acum când mai sunt câteva luni până la încheierea mandatului său.

S-au creat alianţe politice care au avut ca scop lupta împotriva lui Băsescu. S-au creat alianţe care să-l susţină pe Băsescu. S-au desfăcut alianţe din cauza lui Băsescu.
Băsescu este pe buzele tuturor, politicieni sau cetăţeni. Băsescu este zi de zi pe primele pagini ale tuturor ziarelor şi pe toate posturile de televiziune.

Pe scena politică se perindă partide apărute sau care încă se târăsc în colbul lăsat de alte partide dispărute tot aşa cum au apărut la umbra lui Băsescu. Sunt partide incapabile să supravieţuiască de unele singure trăind ca nişte buruieni la umbra gardului şi inventându-şi o personalitate de mucava prin adoptarea cultului Băsescu.

Iar esenţa cultului Băsescu este scandalul şi dezbinarea după celebra formulă: „Dezbină şi stăpâneşte”.

Dar nu numai minusculele partide-buruieni se usucă la umbra lui Băsescu. Însăşi partidele puterii sunt copleşite de prezenţa acestuia.
Deşi îl detestă, politicienii care-i sunt adversari îi adoptă metodele pentru a se ciondăni şi pentru a se sfâşia între ei într-o atmosferă insalubră de scandal şi mârlănie.
Lupta asta fratricidă pentru câştigarea unei hălci din electorat prin segmentarea şi divizarea naţiunii, constituie parte din arsenalul „politic” construit după metoda Băsescu.
Spiritul discordiei manifestat prin ţâfnă şi ambiţii personale sau de grup, ia locul spiritului constructiv.

Mai sunt câteva luni de zile până când personajul care întruchipează acest adevărat „brand de ţară” va fi retras de pe piaţă, dar spiritul lui Băsescu va rămâne profund impregnat în mentalitatea românilor.
Chiar şi în acest crepuscul al preşedintelui de care se tem, liderii puterii terifiaţi de personalitatea şi de stilul său, încearcă să se lupte orbeşte cu Umbra lui.

Spiritul lui Băsescu, spiritul discordiei şi diviziunii pluteşte deasupra întregii societăţi şi va continua încă mult timp după Ziua Amurgului.
Acesta este legământul pe care-l va lăsa naţiunii române cel care a fost Preşedintele României timp de zece ani.

Umbra lui Băsescu planează peste întreaga societate, iar o societate lipsită de lumină se ofileşte.