Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

AUR – antisistem

10 Decembrie 2020

AUR – partid antisistem

Apariția unui nou partid în spațiul politic românesc le-a luat prin surprindere atât pe celelalte partide tradiționale, pe analiștii politici și pe instituțiile de sondaje prinse, din nou, pe piciorul greșit al predicțiilor a la baba Vanga.

Acum, toată această lume ”de specialiști”, în loc să-și analizeze propriile greșeli, se repede fără scrupule, ca o haită flămândă să disece fenomenul AUR și să calomnieze încercând desființarea acestui partid eminamente popular și pur românesc, înainte de a face primii pași.

Epitetele calomnioase curg ca o avalanșă, desi toată suflarea politică, partide, analiști, ziariști recunosc faptul că nu știu nimic despre AUR și aproape nimic despre cel mai vizibil lider, George Simion.

Printre altele noul partid este descris ca un partid antistem, deoarece agenda sa exprimă cu prioritate nemulțumirile și așteptările românilo, inclusiv apărarea și promovarea în societate a valorilor pe care a fost construită și consolidată națiunea română: religia creștină, valorile naționale și ale familiei tradiționale și suveranitatea națională.

Și da, AUR este un partid antisistem.

Recent, un abuz incalificabil s-a produs împotriva unui cetățean român, arbitrul Colțescu, învinuit aberant de rasism pentrucă, adresându-se altui compatriot, a rostit în limba română cuvântul ”negru”. Imediat, sistemul românesc s-a repezit să dea curs învinuirilor nefondate condamnându-și propriul cetățean, în loc să pună tot mecanismul în apararea lui.

Iar partidele, vocale în denigrarea AUR, s-au găsit iar în ofsaid preferând starea de necombat, plecând capul în fața unor atitudini ostile venite din exterior la adresa unui român.

AUR a fost singura forță politică care a protestat public, sărind în apărarea unui cetățean al României.

Această poziție fermă și curajoasă arată împotriva cărui sistem se manifestă AUR.

AUR ia atitudine împotriva sistemului absurd, a sistemului ipocrit, a sistemului care suprimă libertatea de exprimare în numele unei tendențioase interpretări a discriminării, împotriva unui sistem care suprimă valorile tradiționale ale unei națiuni.

AUR se ridică împotriva sistemului care subordonează interesele națiunii proprii intereselor altora, a sistemului care nu-și apără cetățenii și a căror forță de muncă o exportă din cauza lipsei de performanță economică a guvernului.

Practic, AUR luptă împotriva sistemului corupt și vândut care transformă suveranitatea națională în autonomie de provincie și prin aceasta contribuie la disoluția statului național și a națiunii române.

Dar nu trebuie să ne mințim. AUR este izolat pe plan politic și nu are expertiză politică. Deci AUR are nevoie urgentă de ajutor printr-o infuzie masivă de specialiști și de oameni politici integri cu vizibilitate. Fără această infuzie îi va fi greu să depășească obstacolele care i se vor pune permanent în cale și îi va fi greu să-și realizeze chiar și un minim dintre obiectivele propuse.

Prin ieșirea din Parlament a PMP, cred că tocmai de acolo pot fi ”transferați” oameni având în vedere că doctrinele celor două partide sunt asemănătoare, respectiv conservatorism și unionism. Și asta cu atât mai mult cu cât PMP este acum în degringoladă, fiind previzibil un colaps, o cădere din care nu se va mai redresa în următorul ciclu electoral.

Ar fi fost de analizat o fuziune prin absorbția în AUR, desi după atacurile calomnioase ale lui Traian Băsescu împotriva AUR este greu de anticipat o asemenea mișcare. Poate doar dacă are loc o ”revoluție” în PMP. Nu-i exclus ca unioniștii adevărați rămași în PMP să reacționeze dur față de această poziție incalificabilă și, pe bună dreptate, să nu se mai simtă reprezentați și să migreze spre AUR. Să nu se uite că totuși AUR este partid parlamentar, nu PMP, iar Legislația se face parlament, iar curentul unionist poate crește tocmai prin prezența sa în Parlamentul României.

Mă gândesc, în primul rând, la Constantin Codreanu care ca parlamentar a încercat tot ce a fost posibil pentru Basarabia, dar și pentru diasporă. Alăturarea lui  la AUR ar fi un exemplu și un avertisment privind viitorul PMP care atacand AUR, atacă susținerea unionistă din Parlamentul României.

În lupta din Parlament pentru realizarea agendei propuse, AUR care vine ca partid din societatea civilă, este un intrus nedorit de establishmentul politic românesc. Și acest establishment, anticonservator și cu foarte puțin apetit unionist, încearcă să izoleze, să boicoteze și să elimine ”corpul strain” al conservatorismului și suveranismului neagreate de partenerii politici din UE.