Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

 • ACCESARI

  • 70.760 HITS
 • Flag Counter
 • ARTICOLE RECENTE

 • CALENDAR

  octombrie 2022
  L M M J V S D
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • ARHIVA

 • Top Posts & Pages

 • Diasporasi Reintregirea

Bucuresti antiunionist

Bucurestiul antiunionist

Recentul „Barometru GeoPol pentru Republica Moldova” dat publicitatii la Chisinau, in paralel cu iesirile isterice ale stalinistului Dodon la adresa simbolisticii romanesti si a intensificarii actiunilor unioniste, pare a face parte dintr-un scenariu menit sa puna surdina oricarui „zgomot” unionist suparator.
Interesant ca protagonistii acestei anlize care imbina realitati indiscutabile cu defetism in problema unionista, nu au solutii, nu propun cai de rezolvare cum ar fi normal pentru niste profesionisti. De aceea, acest material pare mai mult un program de propaganda mascata anti-unionista.
In aceasta directie pledeaza si ideea centrala in jurul careia este cladit tot acest esafodaj al propagandei izolationist-separatiste.

Pe scurt, cei doi manipulatori principali Cozmin Gusa, cunoscut pentru simpatiile sale pro-ruse si Dan Dungaciu, fost consilier al lui Mihai Ghimpu, care in aceasta calitate a reusit sa deturneze politica oficiala pro-unionista declarata a PL intr-o politica statalista, ataca fortele politice unioniste si mesajele nationale unioniste pe care le incadreaza dispretuitor unui  „discurs mai degraba marginal, tipic pentru partidele politice care au astazi audienta redusa in randul electoratului romanesc„.

Iar politica aceasta defetista este completata de un membru al guvernului Romaniei, Secretarul de Stat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Eugen Tomac care din aceasta inalta pozitie atentioneaza asupra „pericolului” actiunilor unioniste, atacand la baioneta un partid politic declarat unionist, intr-un interviu acordat tot in aceste zile si tot la Chisinau, in ziarul “Timpul”:
In plan public insa, observ ca au loc niste miscari greu de inteles uneori.
Captarea de catre diverse personaje
(sic) a temei privind Unirea impinge, de fapt, in derizoriu conceptul in sine si il transforma intr-o retorica fara sens. Un exemplu in acest sens poate fi doamna Pavlicenco (presedintele PNL-Moldova n.a), care de cele mai multe ori pune egal intre un ideal national si o agenda politica ingusta

Se observa aceeasi sursa de gandire, Gusa-Dungaciu vorbesc de “discurs marginal politic unionist”, iar Eugen Tomac de “retorica politica unionista fara sens”.
Atata doar ca Eugen Tomac care, ca vicepresedinte al PDL-Diaspora, este un apropiat si un aliat politic al PL-ului, partidul prietenului si colegului sau, Dorin Chirtoaca, ataca abrupt si iresponsabil, prin calitatea sa de membru al Guvernului Romaniei, un alt partid pro-romanesc basarabean.
Dupa deturnarea de catre Dan Dungaciu a PL-ului de la pozitia de partid pro-romanesc unionist la pozitia de partid pro-romanesc statalist, demnitarul statului roman intelege sa se amestece in politica basarabeana pentru a da o lovitura partidului pro-romanesc unionist cel mai activ care a mai ramas pe pozitie, PNL.
Politica aceasta partizana gresita asigura munitie socialistilor si comunistilor care sunt in razboi declarat cu unionismul si implicit cu fortele politice care-l sustin.
Si tocmai acum, cand miscarea unionista incepe sa capete substanta si cand ar avea nevoie de un suport sustinut din partea Bucurestiului, dumneavoastra actionati defetist, distrugeti speranta si loviti din interior.

Parlamentul European bate din picior ca Romania sa recunoasca Kosovo. Cu alte cuvinte, se cere ca aceasta prerogativa a suveranitatii nationale, politica externa sa fie subordonata unei structuri suprastatale.
In acelasi Parlament European, Lazlo Tokes ridica tonul impotriva Romaniei pentru pretinse incalcari ale drepturilor minoritatii maghiare (aflate la guvernare).

Cati dintre europarlamentarii romani au ridicat problemele relatiilor Romaniei cu Basarabia? Nu-i politic? Este interventie in treburile interne ale altui stat?
Lupati ca aceste probleme sa devina cunoscute, pentru ca in constiinta comunitatii internationale sa devina ilogica separarea Romaniei de o regiune a sa printr-o granita artificiala.
Daca reprezentantii Romaniei pleaca grumazul si tac asupra unor probeleme de interes national, ce sa ne mai miram ca niste “personaje”, ca sa folosesc termenul demnitarului roman, cer unionistilor sa inceteze “discursul marginal unionist” si sa nu mai foloseasca “retorica unionista fara-sens”?

 Intrebarea este: “A cui politica o serviti, domnilor?”

4 răspunsuri sa “Bucuresti antiunionist”

 1. Societatea Culturală Bucureşti-Chişinău said

  Domnii Cristian Diaconescu şi Mihai Răzvan Ungureanu trebuie să plece definitiv din viaţa politică românească!

  http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=38038
  În conformitate cu art. 25 al Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Federaţiei Ruse privind cooperarea în domeniile culturii, ştiinţei şi învăţământului, semnat la Moscova la 27 septembrie 1993, Guvernul României şi Guvernul Federaţiei Ruse, denumite în continuare părţi,
  au convenit următorul Program de colaborare în domeniile culturii, ştiinţei şi învăţământului pe anii 2001-2003:

  ARTICOLUL 21
  Părţile vor dezvolta în mod special colaborarea în domeniul învăţării limbii şi literaturii române în Federaţia Rusă şi învăţării limbii şi literaturii ruse în România.
  Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România şi Ministerul Învăţământului din Federaţia Rusă vor sprijini îmbunătăţirea calităţii predării limbii române şi, respectiv, a limbii ruse ca limbi materne în fiecare stat. Ele vor colabora în domeniul elaborării de manuale şi materiale didactice pentru predarea limbii române şi ruse ca limbi materne în şcoli cu predare în limba română din Federaţia Rusă şi, respectiv, şcoli cu predare în limba rusă din România.
  Pentru Guvernul României,
  Cristian Diaconescu,
  secretar de stat

  Pentru Guvernul Federaţiei Ruse,
  Valerii F. Kenealkin,
  ambasador extraordinar şi plenipotenţiar

  http://idrept.ro/EmbedView.aspx?EmbedId=71764a9b-dc37-4cba-ac41-ad193f4b7d33
  PROGRAM din 4 decembrie 2006 de colaborare în domeniul culturii, ştiinţei şi educaţiei între Guvernul României şi Guvernul Federaţiei Ruse pentru anii 2006-2009
  Guvernul României şi Guvernul Federaţiei Ruse, denumite în continuare părţi,
  în conformitate cu art. 25 din Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Federaţiei Ruse cu privire la colaborarea în domeniul culturii, ştiinţei şi educaţiei, semnat la Moscova la 27 septembrie 1993,
  vizând dezvoltarea în continuare a relaţiilor de prietenie dintre popoarele român şi rus,
  au adoptat următorul program de colaborare în domeniul culturii, ştiinţei şi educaţiei, pentru anii 2006-2009:

  24.Părţile vor dezvolta colaborarea în domeniul studierii limbii şi literaturii ruse în România şi a limbii şi literaturii române în Federaţia Rusă.
  Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România şi Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei din Federaţia Rusă îşi vor da concursul pentru creşterea nivelului predării limbii române, respectiv al limbii ruse, atât ca limbi materne, cât şi moderne, în fiecare dintre cele două state. Ele vor colabora în domeniul pregătirii manualelor şi a materialelor didactice pentru predarea limbilor română şi rusă, atât ca limbi materne, cât şi moderne, în instituţiile de învăţământ cu predare în limba rusă din România, respectiv în cele cu predare în limba română din Federaţia Rusă.
  Pentru Guvernul României,
  Mihai Răzvan Ungureanu,
  ministrul afacerilor externe
  Pentru Guvernul Federaţiei Ruse,
  Serghei Lavrov,
  ministrul afacerilor externe
  Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 632 din data de 14 septembrie 2007

  Domnii Cristian Diaconescu şi Mihai Răzvan Ungureanu trebuie să plece definitiv din viaţa politică românească!

  De necrezut! Textul acordului este identic. Manuale pentru predarea limbii române în şcoli cu predare în limba română din Federaţia Rusă. Cum să predai limba română în şcoli care nu există!? Guvernul Fedeaţiei Ruse era de acord, în principiu, cu înfiinţarea învăţământului românesc în întreaga Federaţie Rusă, încă din 1990 (Vezi filmul Convorbiri la Moscova). Un astfel de acord se poate finaliza şi azi.
  Societatea Culturală Bucureşti-Chişinău
  Gheorghe Gavrilă Copil,
  preşedinte

  O bună mediatizare a acestui document poate determina oficialităţile de la
  Bucureşti şi Chişinău să se implice pentru protejarea minorităţii româneţti
  din Federaţia Rusă.

  AICI FILMUL CONVORBIRILOR DE LA MOSCOVA

  http://www.youtube.com/user/BucurestiChisinau?feature=guide

  Dragi români,
  Considerăm că acordul de principiu din partea Moscovei este valabil şi
  acum. Anticipăm răspunsul oficialităţilor de la Moscova: Dacă există
  părinţi, români (moldoveni), care vor cere şcoli în limba română pentru
  fiii lor, vom fi de acord şi vom proceda în consecinţă.

  Societatea Culturală Bucureşti-Chişinău
  Gheorghe Gavrilă Copil,
  preşedinte
  bucuresti.chisinau@gmail.com
  Tel.0720127570

  Stenograma şi alte informaţii, în cartea Societatea Culturală
  Bucureşti-Chişinău, pe care o aveţi ataşată .

  Ne vom adresa oficialilor români, ambasadorului Federaţiei Ruse, unor
  ONG-uri, masmediei.

  Din partea noastră, numai bine!

  Filmul se poate viziona şi pe http://www.noidacii.ro

  Apreciază

 2. ion said

  „nu propun căi de rezolvare “ ))
  Rezolvare a cărei probleme? ))

  Apreciază

 3. […] susra: Mircea Popescu […]

  Apreciază

 4. […] Bucuresti antiunionist […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: