Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Crestin Democratia

19 Septembrie 2012

Crestin democratia romaneasca la rascruce

Acum vreo doua zile i-am trimis un mesaj unui amic cu oarece influenta in ceeace a fost candva PNTCD, intrebandu-l ce se intampla cu acest partid candva atat de indragit, simbol al Romanei nationale profunde.
Si el parea la fel de naucit ca si mine spunandu-mi franc ca-l doare sufletul cand vede cum netrebnicii isi fac jocurile pe spatele acestui simbol national.

Framantarile si intrebarile au tasnit imediat ca un torent nestavilit.

Oare de ce aripa, inca sanatoasa, nu incearca sa taie pisica in doua, ca sa creeze o fractiune adevarata crestin democrata, cu riscul de a se renunta la acel adjectiv „taranesc” din denumire, obsolit si care te mai poate duce cu gandul la un partid de clasa, cum a fost si defunctul terorist Partid Muncitoresc Roman aparut, evident ca o contrapondere in lupta de clasa?
PNTCD-ul isi avea radacinile sanatoase si-si arborase titlul de noblete „taranesc” pe timpul cand, in Romania noastra nationala, taranimea era elementul curat al societatii, simbolul perenitatii si adevaratei traditii.
Dar afara de simbolistica, partidul se dorea si un aparator al clasei taranesti care-i devenise un bazin electoral important in conditiile in care taranimea constituia o majoritate a populatiei interbelice a tarii.
Chiar daca astazi acest cuvant face o trimitere la traditie, exista totusi anumite limite mai ales cand realitatea a maturat de ani buni traditia satului romanesc prin atatea mutatii petrecute incepand cu proletarizarea taranimii de catre comunisti, cu orasenizarea tineretului si cu emigratia masiva a zilelor „integrarii europene”.
Ne aflam intr-o epoca a globalizarii fortate care-si propune stergerea termenului de suveranitate nationala din vocabular si eliminarea statelor nationale, concomitent cu impunerea prin nivelare a unor asa zise valori europene care de multe ori vin in contradictie cu valorile si cu traditiile nationale.
Iata ca, deja 11 state europene discuta deschis la Varsovia instituirea federatiei europene cu un singur presedinte, guvern, armata, moneda si politica externa.
In Romania, tocmai lipsa unui real partid crestin-democrat cu o prezenta puternica si activa parlamentara ca element de apararea a valorilor nationale, a traditiei si suveranitatii face posibila lipsa de reactie in relatiile internationale si acceptarea fara cracnire a transformarii unui stat construit prin intelepciune, sacrificiu si jertfa generatiilor de romani, intr-o simpla provincie a unui imperiu hotarat sa calce in picioare demnitatea oricarui popor care incearca sa-si afirme statutul national.
Actualul PNTCD oficial este condus intr-adevar de netrebnici, cum spunea prietenul meu, care pentru avantajele lor personale alatura acest partid al traditiei, unor curente politice ale rusinii nationale care au ca scop principal renuntarea la suveranitate. Mai mult, PDL, partidul cheie al acestei aliante nefiresti, este un partid care s-a coborat in noroiul detractarii si batjocoririi institutiei monarhice, cea care a infaptuit statul national, modern si intregit Romania.
Si, nu numai in Romania dintre actualele hotare, dar si in Romania de dincolo de Prut, un alt partid crestin democrat, PPCD a tradat idealul national al unui singur stat intregit romanesc, pentru statalismul pagubitor al secesionismului moldovenesc.
Oare mai exista argumente care sa demonstreze ca acum, pana nu este prea tarziu, crestin-democratia nationala romaneasca trebuie sa-si adune fiii risipiti pe un mal si altul al Prutului sau din lumea larga si sa se refaca, nu prin procese de paternitate pentru ramasita numita PNTCD, ci intr-o constructie bazata pe traditia sa sanatoasa interbelica de partid national roman?
Doar asa, crestin-democratia romana va creaste din propria cenusa ca o Pasare Phoenix si, sunt sigur, va reusi sa adune milioanele de romani frustrati si disperati de faptul ca Romania lor a devenit un teritoriu in care politicieni fara demnitate nationala accepta cu usurinta si lipsa de patriotism ca interesele natiunii sa fie hotarate in afara hotarelor tarii.
Crestin Democratia romaneasca se afla intr-un moment de rascruce, ori isi recupereaza si-si afirma principiile ori dispare.
De aceea, cei care iubesc Romania suverana, valorile si traditiile nationale trebuie sa aiba curajul pentru reconstruirea unui Partid National Crestin Democrat Roman.

5 răspunsuri to “Crestin Democratia”

  1. Puscasu Vlad Irimie said

    http://orphansofmoldova.wordpress.com/

    iata aici alta pagina despre Orfelinatele din Basarabia romaneasca.De ce multi-milionara in dolari Lia Roberts nu contribuie cu nimica?Noi am putea face o campanie de incurajare a voluntariilor tineri,din toata lumea pentru a merge in Basarabia.

    http://miras.md/new/e/

    Olga Ceaiuc din Basarabia,coordoneaza proiecte.Alt exemplu demn de urmat si incurajat mediatic,pe internet.Eu propun sa va implicati si dvs,daca va pasa de Basarabia.Ati putea fi foarte util in aceasta campanie.Umanitara si nu numai.

    Apreciază

  2. Puscasu Vlad Irimie said

    http://moldova.usembassy.gov/ro032212.html

    Va rog sa interveniti pe langa ambasada USA din Chisinau pentru a sponsoriza anumite ONG-uri utile din Basarabia,umanitare si nu numai.

    Daca puteti,scrieti si romaniilor din USA:Lia Roberts,Constantin Timoc,Ion Varlam,Lucian Orasel,si alti miliardari romani din USA in acest sens,pentru a contribui.

    http://moldova.usembassy.gov/ro/democracy-grants.html

    USA da bani pentru granturi,pentru ONG-uri ,pentru societatea civila.Poate sunt in Basarabia persoane care le puteti ajuta in acest sens.Eu am facut parte dintr-un ONG umanitar in Chisinau,insa ambasada USA nu a acordat bani pentru acesta.Insa dvs fiind cetatean american,ati putea fi de folos Basarabia in acest sens.Pentru Basarabia,suntem crestini si merita.

    Cu stima,

    Vlad Puscasu Irimie,Cluj Napoca

    Apreciază

  3. Puscasu Vlad Irimie said

    imi pare rau ca am vorbit civilizat cu dvs.Nu meritati.

    Apreciază

  4. […] Crestin Democratia […]

    Apreciază

  5. alzara- Sibiu said

    Corect.

    Apreciază

Lasă un comentariu