Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

AUR – boicotat

Notă
Cum îl cunosc pe George Simion din 2012, cum îi cunosc evoluția, cum am colaborat în aproape toate evenimentele în care s-a implicat, cum AUR a apărut ca embrion (o platformă de idei conservatoare și unioniste),la Conferința CMR din Septembrie 2019, consider că pot să-mi spun părerea cu destul discernământ despre această formațiune.
Despre George Simion pot spune că este un lider de mase, care a evoluat de la un om al faptelor la un lider care a învățat să țină cont de sfaturi și să le fructifice, dar mai ales să respecte și să-și apere principiile în care crede și pe care reușește să le insufle altora.

****************

7 Decembrie 2020

Boicotarea AUR

Intrarea AUR în Parlamenta devenit o mare sperietoare pentru partidele ”clasice” și progresiste din România, implicit pentru establishmentul politic al UE.
De aceea, instantaneu, au început atacurile împotriva acestui nou partid conservator-naționalist și unionist.

Ideologia AUR se adaugă, pe plan european, ideologiei asemănătoare guvernelor conservatoare din Polonia și Ungaria, care se opun unor directive ultraliberale și progresist-globalizatoare ale UE, pledând în schimb pentru moderație, pentru prezervarea valorilor tradiționale și naționale și pentru apărarea intereselor naționale.

Mai mult, George Simion a declarat că partidul AUR este singurul partid (acum) parlamentar care și-a asumat rolul de partid unionist.
Deci, mișcarea unionistă va avea de acum încolo un reprezentant autorizat în Parlamentul României. Posibil, în viitorul imediat, chiar în Parlamentul European.

Procentul de aproape 10%, dă fiori UDMR-ului care se vede astfel în situația de a fi depășit de AUR și, deci, de a-și pierde rolul de ”arbitru” în stabilirea unor majorități pentru formarea unor guverne.
Totodată, prin opoziția AUR, UDMR-ul nu va mai putea să-și impună unele cerințe în totală contradicție cu interesele majorității.

De aceea, KELEMEN HUNOR, liderul UDMR, a fost primul care a ieșit ”la atac”:
Nu era nevoie de așa forță în Parlament,. Dar, din punctul meu de vedere nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României în 2020”.

Asemenea poziții care îngrădesc și neagă dreptul poporului să-și aleagă reprezentanții care să exprime opțiunile politice, nu sunt compatibile cu o societate democratică și europeană.
Iar cei care transmit mesaje de eliminare a altor adversari politici aleși, nu-și au locul într-o societate civilizată a secolului 21, ci într-un regim totalitar, comunist sau fascist.

Imediat, a urmat DAN BARNA, reprezentantul progresismului european în România, să atace ”mesajul extrem conservator” al AUR:
” Evident, in ceea ce priveste AUR, nu se pune problema vreunei colaborari in arcul guvernamental. Electoratul AUR este unul recuperat de la ceea ce a fost Romania Mare, iar mesajul sau conservator extrem promovat are sustinere in contextul actualei crize.”

Tot în spiritul aceleiași opoziții față de mișcările conservatoare, CRISTIAN PÂRVULESCU a devenit virulent:
”Ce propune AUR este neo-fascism și neo-legionarism deschis. Nu am auzit încă până acum ca socialiștii să facă alianță cu fasciștii.”

Și iată că, parcă ascultând de vocile transmise indirect de Bruxelles, unul dintre liderii en vogue ai PSD, SORIN GRINDEANU preia automat mesajul UDMR de denigrare a AUR.
Dar culmea, fără să știe despre ce și despre cin vorbește, după cum rezultă din poziția pe care o exprimă:
n-am avut foarte multe date niciunii dintre noi despre formațiunea respectivă, dar la ceea ce avem acum vă pot spune că există șanse foarte puține, spre zero, să ne aliem cu un asemenea partid. Dacă ne uităm la declarațiile de până azi, este un partid antisistem, cu idei destul de extremiste.”.
„Excesele pe care le-am văzut și care nu se înscriu pe o linie europeană nu sunt în concordanță cu linia PSD-ului.
Dl. Grindeanu este oare lider al PSD sau este trompeta altora, preluînd mesajul UDMR și al altor progresiști?

Sigur domnia sa este secondat și de dl. VASILE DÂNCU, care pretinde că nici el nu cunoaște ideologia AUR, dar, vorbind în numele PSD, declară foarte doct: ”AUR a apărut din cauza aroganței. Nu știm ce tip de ideologie e în spate, dar … nu ne-am propus să facem coaliție cu AUR,”

Dacă PSD se dezice de politica națională doar pentru a face pe placul Bruxelles-ului, atunci se poate lua de mână cu USR-Plus, cu PNL și cu alte cozi de topor care joacă pe ritmurile UE.
Atâta doar, să nu uite că atâta slugărnicie nu este apreciată nici de români, nici de stăpânii de pe alte meleaguri.
De aceea, sper ca asemenea personaje unsuroase să fie dezavuate chiar de colegii de partid.

Din păcate, fiindu-i greu, probabil, gustul amar al înfrângerii electorale, liderul de facto al PMP, TRAIAN BĂSESCU devine și el detractor al AUR aruncând peste acest partid național calomnia unor posibile legături subterane cu Rusia.
Din orgoliu, domnia sa nu înțelege că cele două partide politice sunt complementare și puteau constitui cea mai puternică forță conservator-unionistă nu numai din Parlament, dar practic din întregul spectru politic românesc.
Nu-i târziu nici acum ca AUR și PMP să lucreze împreună pe acest palier.

AUR este, din acest moment, un partid cu adevărat național, care are ca scop apărarea intereselor românilor înainte de cele impuse din exterior.
Nu este exclus ca unii dintre parlamentarii altor partide care sunt frustrați din cauză că valorile în care cred nu se regăsesc în platformele partidelor lor actuale, vor începe să migreze spre AUR.

AUR este o necesitate politică absolută și poate deveni una dintre forțele politice importante ale României.