Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

 • ACCESARI

  • 69.176 HITS
 • Flag Counter
 • ARTICOLE RECENTE

 • CALENDAR

  octombrie 2021
  L M M J V S D
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • ARHIVA

 • Top Posts & Pages

 • Diasporasi Reintregirea

Referendum

28 Septembrie 2018

Referendum pentru familia tradițională

În perioada 6 şi 7 octombrie 2018 se va desfășura referendumul pentru revizuirea Art. 48 Aliniatul (1) din Constituţiei României, la care românii vor fi întrebați:
Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?

În forma actuală, în Art. 48 Aliniatul (1) se spune:
Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor

În forma propusă pentru aprobarea prin Referendum, textul se modifică după cum urmează:
Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instituirea copiilor”.

Această modificare importantă este în conformitate cu principiul stipulat în Capitolul I, Art. 1.4 din Statutul Consiliului Mondial Român:
Considerarea moralei creştine, bazată pe dragostea şi împăcarea dintre semeni și pe valorile tradiționale ale familiei, ca fundament al societății românești.

În momentul de față există presiuni politice din partea partidelor din Parlamentul Europei dar și încercări de boicotare a participării la vot din partea unor organizații românești finanțate din exterior.

Față de aceste acțiuni străine interesului national, solicităm tuturor membrilor CMR, simpatizanților și prietenilor precum și partenerilor noștri, oriunde s-ar afla, să participe la acest referendum pentru a realiza cvorumul necesar validării rezultatului final.

De asemeni, considerăm că membrii CMR, în virtutea obligației pe care și-au asumat-o la aderare de a respecta principiile din Statutul CMR, în particular Art 4.1. , mai sus menționat, au datoria de a răspunde cu ”DA” la întrebarea înscrisă în buletinul de vot.

Suntem datori față de viitorul națiunii române să apărăm această valoare fundamentală a familiei prin care se asigură perpetuarea neamului românesc și care este o piatră de căpătâi a tradiției creștine pe care s-a clădit istoria și cultura poporului nostru.

Mircea Popescu
Președinte
Consiliul Mondial Român

 
%d blogeri au apreciat: