Diaspora si Reintregirea

Societatea civila pentru reintregirea Romaniei

  • ACCESARI

    • 73.562 HITS
  • Flag Counter
  • ARTICOLE RECENTE

  • CALENDAR

    mai 2024
    L M M J V S D
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
  • ARHIVA

  • Top Posts & Pages

  • Diasporasi Reintregirea

Teritoriu fără lege

16 Iunie 2019

Teritoriu fără lege

Întoarcerea cu 180 de grade a Curții Constituționale de la Chișinău, prin anularea hotărârilor luate doar cu câteva zile înainte, dovedește, în opinia mea, că în Basarabia întregul sistem judiciar este un instrument pur politic.
Justificarea puerilă a CC conform căreia ”schimbările survenite în viața societății” au determinat anularea unor decizii anterioare, înseamnă că aceasta ascultă de directivele politice, cu alte cuvinte este lipsită de independență.
Într-adevăr, în timpul guvernării Plahotniuc CC a dat o decizie referitoare la legalitatea transferului de putere, din punct de vedere constituțional, iar la cererea lui Dodon, după demisia vechiului guvern, aceeași CC a anulat deciziile pe care inițial le-a considerat constituționale.

Prin această răsucire, credibilitatea justiției basarabene devine nulă și implicit statul de drept cu capitala la Chișinău, nu există. Există doar un teritoriu fără lege în care are loc o luptă permanentă între clanuri pentru împărțirea averii naționale prin acapararea puterii. De aceea, oricare din aceste clanuri care ajunge la putere va fi împotriva Unirii, deoarece ar însemna să se instaureze domnia legii și în Basarabia.

Interesant că primul ministru român, Viorica Dăncilă, o invită pe Maia Sandu să facă prima vizită în STRĂINĂTATE, în România.
Curioasă mentalitatea primului ministru român, de a considera România ca fiind o ȚARĂ STRĂINĂ pentru Basarabia, această exprimare dând apă la moară statalismului politicienilor de dincolo de Prut.

Din acest punct de vedere se profilează perspective sumbre pentru mișcarea unionistă și pentru unioniștii basarabeni care vor fi văzuți ca dușmani ai Republicii Moldova. Exact teoria și retorica președintelui pro-rus, Igor Dodon.

Tocmai de aceea, în Septembrie, CMR va demara la București, cu ocazia Conferinței sale anuale, o sesiune dedicată stabilirii unei strategii coerente pentru realizarea Proiectului Unirii, la care vor fi invitați factori politici și organizații românești.